Nem kérdés, hogy az angol Premier Ligában az egyik legnagyobb áttörés köthető Jack Wilshere nevéhez, a fiatal középpályás 19 éves kora ellenére stabil kezdőnek tudhatja magát az Arsenal csapatában.

Jó teljesítménye miatt pedig evidens volt, hogy hamarosan az angol felnőtt csapatba is behívja a szövetségi kapitány, Fabio Capello, arra azonban senki sem számított, hogy az angol szövetség az U21-es csapatban is látni akarja Wilshere-t, hogy a korosztályos alakulat is kijusson a nekik kiírt Európa Bajnokságra.

Ez a döntés jogosan bosszantotta fel Wengert, akinek egy játékosa, Theo Walcott, már átélte a sorozatterhelést: a közel 50-55 mecces szezon után még a nyáron sem pihenhetett az angol szélső a válogatottbeli elfoglaltsága miatt.

"Nézzék, senki sem hozott fel ennyi játékost egy csapat akadémiájáról a felnőtt csapatba, így tudom, miről beszélek, higgyék el, van benne tapasztalatom. Jack a folyamatos terheléssel nagyon kimerült lehet majd a következő időszakokban, amely sem a klubja, sem a válogatottja érdekeit nem szolgálja." - mondta Wenger.

"Nem egy játékossal találkoztam már, aki 50-60 meccset húzott le a szezonban a világbajnokság előtt, s a nagy esemény időszakára teljesen kimerült, szétesett lett. Egy Európa bajnokságra egy évvel a torna előtt kell felkészülni, nem az azt megelőző májusban, vagy júniusban."

"Nem akarok egy újabb harcot a szövetséggel, már eleget harcoltam velük. A tapasztalataim nem engem tettek intelligensé, hanem csak segítenek megérteni a problémát. Érthető okok miatt nem szeretném, hogy ha Jack idő előtt kiégne. Csak hagyják békén, hadd játsszon. Nem tagadom, hatalmas ígéretről van szó. Ha nem így volna, nem játszatnám a csapatomban, ahol jobbnál-jobb képességű középpályások vannak a keretben. Csak hagyják békén, és lesz, ami lesz."

"Mindannyian magabiztosak vagyunk, hogy hatalmas játékos lesz belőle, csak hagyják nyugton. Ez az első teljes szezonja a felnőtt csapatban."

"Az angol szövetségnél pedig el kell gondolkodiuk. Ott van a példa okán a francia válogatott, akik Európa-, és világbajnokok voltak, majd a 2001/02-es szezonban előbb Ausztráliába, majd Chilébe utaztak felkészülésre, majd rúgott gól nélkül estek ki a 2002-es világbajnokság egyenes kieséses szakaszában."

A döntés Wilshere kezében van, aki nem tagadta, hogy szeretne részt venni az U21-es EB-n, mielőtt a 2012-es felnőttek számára kiírt tornán szerepelne.

"Ha Jack így dönt, elfogadjuk a döntését és majd mi alkalmazkodunk. Ha kell, hajlandóak vagyunk több időt biztosítani neki a pihenésre, mert csak az számít, hogy végre az angoloknak is van egy remek játékosa, aki ráadásul az Arsenalban játszik."

"Ugyanakkor remélem, hogy mind Jack, mind az angol szövetségnél kétszer is meg fogják fontolni a döntésüket."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (39)

13 éve
Törölt felhasználó
najóvan, kicsit felidegesítettem magam, mert akkor rúgták be a 4.iket:D

De szép játék alapján sokkal jobban megérdemelnénk mi, mert 200szor gyönyörűbben játszunk, ezt még a ngyon elfogult MU drukker haverom is elismeri.
13 éve
Törölt felhasználó
Nem hiszem el ,hogy nyert a Mu.64 .percben megnéztem az állást.Már virult a fejem aztán tessék. :down:
13 éve
Törölt felhasználó
Aron21 ne nézz focit b*szki:D Ekkora baromságot:D Szerinted ki érdemli meg???
Am mért nem lehet normálisan kirakni a következő mérkőzés időpontját a főoldalra? Nem kötekedésként, de már nem először van rosszul írva...
13 éve
Törölt felhasználó
Aki azt mondja, hogy az MU nem érdemelné meg a bajnoki címet az teljesen elfogult. Az Arsenal vagy a Chelsea miért érdemelné meg jobban ?
13 éve
a Ligakupa a saját baromságunknak köszönhető
de vannak meccse, amiket a bírók döntöttek el
míg a mu-nál ilyen nem igazán van, max olyan, ami nekik kedvezett

Szólj hozzá