Lehetett szavazni a Wenger éra alatt játszó játékosokra, hogy megalkossák a legjobb, legerősebb Ágyú sort. Több, mint 10000 szavazat érkezett a játékosokra. Ez a csapat félelmet keltene mindenhol, ahol elindulna, és végre megszakítaná a hat éve tartó kupa nélküli időszakot.

Kapus: David Seaman

Biztos kezek jellemezték. Egy legenda, tiszta és egyszerű. Ő volt az Ágyúsok első számú kapusa 13 éven át, és 75 válogatott mérkőzést játszott. Wenger soha nem volt képes lecserélni őt (még az angol válogatottból se került ki), és ez mindent elmond róla. Nyert három bajnoki címet, négy FA-kupát, Ligakupát és a KEK-et is.

Bal hátvéd: Ashley Cole

A leggyűlöltebb játékos azok közül, akik elhagyták az Arsenal-t a szurkolók körében, miután a Chelsea-hez költözött, de az Ágyúsoknál élte a legjobb időszakát és a legjobb balhátvéd volt világon. A legtöbb válogatottsággal rendelkező hátvéd, aki  Angliát valaha képviselte. Nyert két bajnoki címet és három FA Kupát Észak-Londonban. Ha maradt volna az Arsenal-nál, megkapta volna az elismerést, amit érdemel.

Jobb hátvéd: Lee Dixon

Az egyik legjobb jobb hátvéd az Arsenal történelmében. Része volt a híres védekező csapatnak, amit Wenger örökölt. 22-szer húzhatta magára az angol válogatott mezt. Nyert négy bajnoki címet, három FA-kupát, Ligakupát és a KEK-et.

Középhátvéd: Tony Adams

Mr. Arsenal. 21 évesen kapitánya lett a csapatnak és 14 évig az is maradt, amíg nyugdíjba nem vonult 2002-ben. A lelke volt a híres Arsenal védelemnek, és nyert négy bajnoki címet, három FA-Kupát, Liga Kupá és két KEK-et. Felejthetetlen és pótolhatatlan.

Középhátvéd: Sol Campbell

A Tottenham hőse, aki Arsenal legenda lett. Ő volt az áthatolhatatlan szikla a híres legyőzhetetlen csapatban 2004 –ben, és gólt fejelt a Bajnokok Ligája döntőjében, ahol ugyan vereséget szenvedett a csapat a Barcelonával szemben 2006-ban. Adams helyét vette át, mint a védelem vezetője. Nyert két Premier Liga-t és három FA-Kupát.

Balszélső: Robert Pires

A titokzatos francia elkápráztatta a rajongókat a készségeivel és befejezéseivel. Híres volt különleges arcszőrzetéről. Kiváló teljesítményt nyújtott 2002-ben, amikor az Arsenal megnyerte a bajnokságot, és a legyőzhetetlen csapatban 2004-ben. Talán sohasem lesz a régi az ínszalag műtétje után, de ő így is egy klasszis marad.

Jobbszélső: Freddie Ljungberg

A Manchester United ellen mutatkozott be egy góllal, ami biztos módja a rajongók kedvencévé válni. Aztán befestetette a haját vörösre, és a szurkolók elkezdtek énekelni róla: Szeretünk Freddie, mert vörös a hajad, szeretünk téged Freddie mert mindenhol ott vagy, szeretünk téged Freddie, te vagy az Arsenal motorja. Nagy játékos is.

Középső-középpályás: Cesc Fabregas

A fiú Barcelona-ból, aki a nagy Vieira-t pótolja. Pontosan passzoló, páratlan látványosság, határozottság, szenvedélyesség, született győztes, csak néhány a sok tulajdonságai közül. Világkupa és Európa-bajnokság és még csak 23 éves. Technikailag az egyik legnagyobb Arsenal játékos.

Középső-középpályás: Patrick Vieira

Az első Wenger által szerződtetett játékos, 3.5 millió fontért érkezett a csapathoz. Magasság, állóképesség és a fizikai erő keverve nyugalommal és minőséggel, amit a Wenger stílus alatt megtanult. Legendás harcai voltak Roy Keane-nel. Az utolsó Arsenal-os évében még megnyert egy FA-Kupát.  Egy igazi Kapitány.

Csatár: Thierry Henry

A francia volt a kapitány, a talizmán, a halott-labda szakértője, a büntetők mestere és a passz mestere. Ő tartja a klub rekordnak számító 226 gólos csúcsot, amit 370 mérkőzésen ért el. És milyen mutatókat csinált Henry az itt töltött nyolc év alatt az Arsenallal. Fantasztikus meghajtók, finom megmozdulások, fantasztikus elfutások, vakmerő sarkazások, és a páratlan fejesek jellemezték a játékát. Ritka játékos.

Csatár: Dennis Bergkamp

Nem csak az egyik legjobb játékos volt az Arsenal-ban, de talán a valaha látott legjobb volt a Premier League-ben is. Az egyetlen játékos, akinek a Leicester elleni mesterhármasa az első három helyezést érte el az MOTD-n(match of the day). Gólt lőtt és passzokkal szolgálta ki azt, aki vele játszott. A holland mester.

cserék: Jens Lehmann, Nigel Winterburn, Gilberto Silva, Thomas Vermaelen, Marc Overmars, Samir Nasri, Robin van Persie

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

13 éve
Törölt felhasználó
Egy ponton se lehet belekötni ebbe az összeállításaba, ez a szó szoros értelmében ÁLOM 11.
13 éve
Törölt felhasználó
Elsírnám magamat, ha így látnám a csapatot. Nagyon hiányzik a siker már... :red:
13 éve
Törölt felhasználó
Bendi13-nak igazat adok,hiszen ők még játszanak,és rengeteget le rakhatnak az asztalra...mondjuk azt h a mostani csapatban nincsenek klasszisok az kicsit túlzás sztem!
amúgy nekem Touré is hiányzik a felsoroltak közül(az eriCesc által felsorolt nevek mellett)...vagy akár Lauren,ő is sokat tett a csapatért,de sztem naphosszat lehetne sorolni a neveket!
13 éve
Törölt felhasználó
huuh öcsém ha ez a csapat elindulna a bl-be sztem magason végig löné a mezöny még a testem is beleremeg h ha belegondolok h ez mijen csapat lenne :D
13 éve
Törölt felhasználó
ennek így semmi értelme... persze h nem tettek le semmit az asztalra, hiszen még MOST játszanak... ezek visszavonul játékosok(többnyire) akik a verhetetlen csapatból vannak. ennek így nincs nagyon értelme, azóta sokat változott a futball, és honnan veszitek, hogy Nasri nem lehet majd olyan sikeres?? ennek így nincs nagyon értelme. azon lehet vitatkozni h visszavonult játékosok között ki volt a jobb, de addig amíg Nasri rúgja a bőrt nem kéne összehasonlítgatni Ljunberggel...

Szólj hozzá