Véget értek a válogatott mérkőzések, mely 2 hetes szünetet jelentett az Arsenalnak. Ki többet, ki kevesebbet játszott, akadtak sajnos sérülések is. Azonban ma 18:30-kor megtörik a pihenés az Emirates gyepén, a Blackburn Rovers ellen küzd a csapat a 3 pontért. Az Ágyúsok 5 ponttal vannak lemaradva a listavezető Manchester United mögött, azonban Wenger alakulatának van egy elmaradt mérkőzése, mely pótlásra vár. Amennyiben az a mérkőzés győzelemmel zárul, jelen esetben csupán 2 pont lenne a különbség a két rivális csapat között.

Mint említettem, akadtak sérülések. Bendtner bokája kificamodott, ennek ellenére 76 percet játszott, sőt az Arsenal.com szerint bevethető állapotban van.A dán mellett Van Persie is elszenvedett egy kisebb "ütküzetet", a Magyarország elleni mérkőzésen csattant egyik ellenfelén, és a félidőben le kellett cserélni, azonban ő is a keretben lesz a mai megmérettetésen.Ugyancsak megsérült Ramsey is, ő ágyékproblémákkal küszködik, elvileg nincs szó hosszabb távú kihagyásról. Rajtu kívül továbbra sem bevethető Denilson, Fabianski, Szczesny, Djourou, Vermaelen és Frimpong.

AZ első félidő magabiztos adogatással, megfelelő hozzáállással kezdődöt...aztán jött a Blackburn, kissé megszabdalták a mezőnyt néhány szabálytalansággal, ezzel megtörve a kibontakozó lendületet. Walcott és Wilshere előtt adódtak nagy lehetőségek, előbbi a kapusba lőtte, utóbbi lazán mellébelsőzött...Almunia pedig majdnemhogy (szokásához híven) végignézte,ahogy Olsson lövése elmegy mellette majd a kapu mellett. Adunk neki  Pop-Cornt és az év legjobb moziját láthatja. A 45. perc környékén ismételten Almunia remekbeszabott kapusi munkálatait csodálhattuk, a szabadrúgásra ramatyul jött ki, mázlija, hogy a fejes mellé ment.

A második félidő 56. percében Koscielny fejelt, Robinson védett.A 76. minutumban kiállították Nzonzi-t, mindenre ment a becsúszása, egyedül labdára nem. A 79. percben Van Persie adott remek passzt Wilshere-nek, aki a kapu felé tört, majd az érkező Chamakh-nak készítette elő a bogyót, kinek lövésébe vakmerően vetődött bele a blackburni védő. 1 percre rá a szögletet Bendtner fejelte, a kapufát támasztó Salgadoban akadt el.A 90. percben ismételten Bendtner fejelt, Salgado mentett újfent. A dán 6 méterről került helyzetbe.

Emberhátrányban is képtelen volt a csapat megszerezni a vezetést, ez újabb fájó pontvesztést eredményezett. Elúszni látszik a Bajnoki esélyesség, ha így megy tovább valóban a 2. helyért fogunk küzdeni. Lehet, megjegyzem, már most azért küzdünk.

Hivatalos kezdő:

Almunia, Sagna, Koscielny, Squillaci, Clichy, Song, Nasri, Wilshere, Walcott, Arshavin, Van Persie

Pad:

Lehmann, Diaby, Fabregas, Chamakh, Bendtner,Rosicky, Eboué

Játékvezető:

Phil Dowd

 

Kérünk mindenkit a kultúrált eszmecsére!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (338)

13 éve
Törölt felhasználó
itt nem csak arról van szó ,hogy Chamakh belövi nem lövi be ,első szezonja meg satöbbi.Nem egy ember miatt ment el a szezon .A csapat összeomlott .
13 éve
Törölt felhasználó
igaz hogy chamakhnak ez az első szezonja, de tudnék én felsorolni 1-2 játékost(csatárt) akinek szintén ez az első szezonja a pl-ben de nem hagyja ki üres kapura sőt helyzeteinek a nagyrészét berúgja....
13 éve
Törölt felhasználó
Nasri is szezon elején ,ameddig nem sérült le addig jó volt azóta elég gyengén muzsikál.
13 éve
Törölt felhasználó
Arshapatya ,egyetértek ,abban hogy azt a meccset nagyon fontos lett volna megnyerni.A United kerete nem jobb ,sőt a nevek alapján mi jobbak lehetnénk ,de a küzdeni akarás ,a szerencse mellettük szól .Tegnap is 2-0 -ra vezetett a Whu 30 perccel a vége előtt és már sokan temették őket ,még a végén 4-2 -re nyertek.Mi ilyet nem tudunk ,de 2-0 ról kikapni ,vagy 4 gólos előnyt elherdálni azt igen. A csapat meg mintha tenne az egészre ,tisztelet a kivételeknek.Hiába nyilatkozik Arshavin ,hogy megtudjuk csinálni ,ha 11 emberből 2-3 küzd a többi meg leszarja.És igaza van Walcottnak nincs több kifogás.Mert már nem lehet.
13 éve
Törölt felhasználó
ezután a meccs után én is végképp elvesztettem a hitem,mint sokan mások

egyszerűen szánalmas...
szánalmas,hogy 1 meccsen ment el a szezon(gondolom mindenki tudja melyiken)

ha azt nem szar alibi focival "oldjuk meg" simán megnyerhettük volna a PL-t is..

AW-ból nekem is elegem van,de nem lenne szívem elküldeni,gondoljunk bele,sok játékos elmenne ha ő is,nem fedeznénk fel szupertehetségeket,nem lenne szép focink(már amikor...),stb..stb..

a keretben pedig változások kellenek
Almunia,Denilson,Rosicky,Squillaci,Bendtner(Vela) Fabregas(?) Clichy(?)
?-eseket nem szeretném ha elmennének de van rá esély

érkezzen:
Vertonghen,Mexés(ingyen,egy ilyen játékos?!),Hazard,Hulk(Gyan?)

Denilson helyett Lansbury Rosi helyett Ramsey

én őket venném,az biztos

ui.: ahogy olvasom,sokan elfelejtették mit is csinált Chamakh a szezon elején, és hogy hanyadik szezonja is a PL-ben

Szólj hozzá