A Premier League 30. fordulójában az Arsenal Birminghambe utazik, hogy megmérkőzzön a West Bromwich Albion gárdájával. Miután Arséne Wenger gárdájának már csak a hazai bajnokság megnyerésére maradt lehetősége, ezért mindent bele kell adni fiainak, hogy tudják tartani a lépést a Manchester United csapatával, s egy esetleges botlás esetén megelőzzék őket.

A gárdának így fontos a győzelem, ám a sérültek megnehezítik a csapat dolgát. Djourou, Fabianski és Vermaelen valószínűleg már nem játszik ebben a szezonban, míg Song, Diaby, Fabregas, Szczesny és Walcott továbbra is sérült. A West Bromnál jóval rövidebb a sérültlista, hiszen csupán Dorrans sérült, Mulumbu játéka pedig kétséges. A mérkőzésen továbbá nem léphet pályára a WBA mexikói kölcsönjátékosa Carlos Vela (aki éppen az ágyúsoktól érkezett), mivel a kölcsönszerződésben az szerepelt, hogy saját csapata ellen nem szerepelhet.

Az Ágyúsok hétközben újra leigazolták a csapat legendás kapusát Jens Lehmannt, aki legutolsó trófeájához hozzásegítette a csapatot, hiszen 2005-ben ő fogta meg Paul Scholes büntetőrúgását az FA-Kupa döntőjében.

A West Brom a legutóbbi négy mérkőzésen nem kapott ki, míg legutóbbi három mérkőzésükön a jelenlegi mesterrel (Roy Hodgson) a kispadon nyertek a birminghamiek.

Pár érdekesség a mai mérkőzéssel kapcsolatban:

A West Bromnak 50 évvel ezelőtt sikerült oda-vissza megvernie az ágyúsokat, idén ismét sikerülhet ez.

A két csapat mérkőzésein 31 gól lőttek eddig a Premier League-érában, ez meccsenként 3,4-es gólátlag.

A West Brom ha ma is gólt kap, akkor átvesznek egy negatív rekordot a Burnleytől, hiszen jelenleg 27 egymást követő mérkőzést nem tudtak kapott gól nélkül lejétszani. Egyébként a mai napon játszhatja 100. mérkőzését James Morrison.

Az ágyúsok 11 mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, ez a második leghosszabb, azóta, hogy 2008 novemberétől 2009 májusáig 21 bajnokin tudtak veretlenek maradni.

Érdekesség továbbá, hogy márciusban az Arsenal legutóbb 2008-ban kapott ki a Chelsea-től, azóta 7 győzelem és két döntetlen a márciusi mérlege Arséne Wenger csapatának.

A mérkőzést Stuart Atwell fogja vezetni, segítői Peter Kirkup, Martin Yerby valamint Tony Bates lesznek.

A várható kezdőcsapat: Almunia - Sagna, Koscielny, Squilacci, Clichy - Denilson, Wilshere, Rosicky - Nasri, van Persie, Arshavin

Jó szurkolást délutánra!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (27)

13 éve
Törölt felhasználó
Mindenképpen nyerni kell ma!
GYERÜNK FIUK MEG TUDJÁTOK CSINÁLNI!!!!

COOOOOOOOOOMMMMMMMMMEEEEEE ONNN GUNNEERRSS!!! GOOOOOOOO GUNNNEERRSS!!!
13 éve
Ma nem fogom látni a meccset, és legközelebb is majd csak áprilisban. Az eredményeket követni fogom. Csak remélni tudom, hogy nem lesz megint két újabb hosszú távú sérültünk meg két potyagólunk és 35 kapufánk. Akkor meg lehet a meccs. Ramseynek tippelek egy gólt.
13 éve
Törölt felhasználó
Talán a lehető legjobb XI. Ramsey játszatása külön öröm,sokra tartom a wales-it.
13 éve
Törölt felhasználó

Team in full: Almunia, Sagna, Koscielny, Squillaci, Clichy, Wilshere, Denilson, Nasri, Ramsey, Arshavin, Van Persie

Subs: Lehmann, Rosicky, Eboue, Gibbs, Chamakh, Miquel, Bendtner
13 éve
Törölt felhasználó
spurs-west ham 0-0
nyernünk kell ma

Szólj hozzá