"Az Arsenalnak nincs vezéregyénisége!"

 Ezzel vádolják Arséne Wenger csapatát miután két hét leforgása alatt a harmadik sorozatból is kiesett a MU elleni FA-kupa vereség jóvoltából.

 A kritikusok szerint Wenger nem pótolta megfelelően a csapatkapitányi posztot Tony Adams-hez vagy Patrick Vieira-hoz hasonló kaliberű játékosokkal - 1987 és 2005 között ők töltötték be a vezér-szerepet az 'ágyúsok'-nál.

 Az Arsenal nem nyert semmit, mióta Vieira elment - habár nagyon közel voltak a sikerhez - de Wenger nem lát kapcsolatot a 6 éves nyeretlenség és a csapata összeállítása, illetve a vezérek pótlása között.
 A francia tudja, hogy a győzelem az egyetlen megoldás a kétkedők elhallgattatására, de ahogyan azt egy meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, Adams-szel és Vieira-val is vesztett el nagy meccseket:

"Nem értek egyet ezzel a problémával [hogy a csapatnak nincs vezéregyénisége]. Emlékeztetnék mindenkit, hogy Adams-szel és Vieira-val is vesztettünk meccseket a BL-ben."

"2004-ben a MU ellen vesztettünk az FA-kupa elődöntőjében és a Chelsea ellen az utolsó percben a Bajnokok Ligájában, de a bajnokság megnyerésével javítottunk."

"Egy vezér sem tudja garantálni a győzelmet, de most az a fontos, hogyan tudunk válaszolni azzal, ami még előttünk áll."

"A labdarúgásban visszatekinthetsz és tanulhatsz a hibáidból, visszanézhetsz és sajnálhatod a dolgokat vagy előrenézel és azt mondod: ezt meg kell csinálnom. Válaszolni fogunk a kritikákra azzal, hogy megnyerjük a meccseinket."

Úgy legyen Wengi-papa...

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

13 éve
Törölt felhasználó
kicsit már unom ezeket a dumákat...annyira makacs h az már fáj
13 éve
Törölt felhasználó
szerintem van persie és vermaelen vmint ha még néháyn évig remélem 5-6-10-20 évig ha Wilshere ittlesz akkor ő tökéletes lesz csk-nak :) szerintem
13 éve
Törölt felhasználó
Nagy igazság, hiányzik a csapatból egy vezér.
Néhány hónapja volt fent egy nyilatkozat a valamelyik Arsenal játékostól, amelyben kitért arra, hogy mennyit jelentett Sol jelenléte a csapaton belül, felnéztek rá, és sok tapasztalattal látta el őket.
Lehmann érkezése ebből a szempontból (is!) jót tett, mert ő tudja, hogy kell nyerni, és őt lehet vezéregyéniségnek nevezni. De az idei keretet elnézve kiről mondhatnánk el ugyanezt? A két legidősebb játékos Almunia és Squillaci, de ők egyáltalán nem falkavezérek...Hiányzik a tapasztalat a csapatból, no meg a motiváció.
13 éve
Törölt felhasználó
Vieira-t nem lett volna rossz visszavenni... pl most is jól jönne h nincs song. Sol is nagy ember volt tavaly. igazi vezér még Vermaelen, RvP és a későbbiekben az lehet Jack is!
13 éve
Törölt felhasználó
lehmann elég nagy állat:D
és nagyon remélem hogy kiosztja majd a lazsáló játékosokat :)

Szólj hozzá