Nem éppen a legjobb hetén van túl az Arsenal együttese, miután további két kupasorozatból is idő előtt búcsúztak Wengerék: a Barcelona 4-3-as összesítéssel jutott tovább, míg a Manchester United hazai pályán 2-0-ra nyert az ágyúsokkal szemben.

Wengerék, bár érthető módon csalódottak, úgy gondolják, hogy múlt szombati vereséget nem a Barcelona elleni kudarc váltotta ki.

"Természetesen nagyon csalódott voltam szerdán és szombaton is, de az Old Trafford-i vereségünk oka nem a Barcelona elleni kudarcunk. A Manchester United hatékonyabb volt, és ha mi nem tudjuk kihasználni a helyzeteinket, akkor nem nyerünk ellenük." - mondta Wenger közvetlenül a lefújást követően.

"Ugyanakkor úgy érzem, hogy jól irányítottuk a meccset. A Unitednek nagyon kevés helyzete volt, majdnem az első kapuralövésükkel szerezték az első gólukat is. Ezzel az 1-0-ás állással pedig olyan helyzetbe kerültek, hogy nekünk kellett támadnunk, nekik pedig elég volt a kontrákra játszani. A második félidőben lett volna esélyünk kiegyenlíteni, de erre 2-0 lett, s amíg nem tud szépíteni az ellenfél, addig ez egy kényelmes előny." - tette hozzá.

"Nem tudom hibáztatni a csapatot, jelenleg olyan, mintha minden összeesküdött volna ellenünk. Fel kell állnunk a padlóról, folytatnunk kell a kemény játékot, támagatnunk kell egymást. Jelenleg minden kapus ellenünk játssza az év meccsét." - tette hozzá.

"Van der Sar amúgy is a világ egyik legjobb kapusa. Ugyanakkor tény, hogy az ő visszavonulás miatt bárkit is vegyen a Manchester United, érezni fogják a különbséget, mert a hollandnak nem csak kivételes tapasztalata van, de kivételes tehetsége is."

A két kupakiesést követően az Arsenal célja nem is lehet más, mint a bajnokság elhódítása. A vesztett pontok tekintetében egyenlő az állás a vörös ördögökkel, de Johan Djourou és a kapuskrízis miatt az Arsenalnak keményebb dolga lesz, mint valaha.

"Hiszek abban, hogy meg tudjuk nyerni a bajnokságot. A mostani helyzet egy remek alkalom arra, hogy újraszervezzük a csapatot, valamelyest feltöltődjünk. Végre lesz egy hét, amikor nem kell kedden, vagy szerdán játszanunk, ilyen sem volt már régóta. Johan nélkül persze még nehezebb lesz az idény hátralévő meccsei."

"Nem érzem úgy, hogy kezd elúszni a szezon, csupán három helyen estünk ki rövid időn belül. Ugyanakkor szombaton nem voltunk lefocizva, csak egy olyna csapat vert meg, amelyik pontosabb volt."

"Majd meglátjuk, mennyire vagyunk erősek mentálisan, a következő pár hétben erre is fény derül. Mindig is megkérdőjelezték a struktúránkat, most megint válaszolnunk kell. Valóban lesz még a bajnokságban meccsünk az MU ellen, de ez csak akkor lesz fontos, ha az előtte lévő meccseket is megnyerjük. Most azonban csak a WBA elleni bajnokinkkal kell törődnünk, a lehető leggyorsabban kell válaszolnunk a kudarcainkra."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (44)

13 éve
Törölt felhasználó
Heti 1x kapom a "Wenger's View - The Official Manager's Email" -t, Wenger mindig elmondja az előzőhét eseményeivel kapcsolatban a véleményét. Ez onnan van lefordítva? Én annyit betudok vállalni, hogy ezt lefordítom minden héten... Heti 1x nem sok. Erre van igény? :)
13 éve
Törölt felhasználó
Frimpongnak a fizikuma magáért beszél és ahogy ismerhetjük klubot remek játékost fognak belőle csinálni hiszen már "csak" technikailag kell fel fejlődnie a társai szintjére és remek vkp válik belőle! Nem akarom bántani Songot de régebben annyira ügyetlen volt, hogy soha nem hittem volna, hogy ennyire jó játékos lesz belőle! Ezért lehet bízni Bendő fejlődésébe is... Bár hiányzik a dánból az alázat ami minden profi játékosba megvan!
13 éve
Törölt felhasználó
fecc
:D:D
egyre gondoltunk :D
13 éve
Törölt felhasználó
Arshapatya! Hát igen... :D
13 éve
Törölt felhasználó
Ha Frimpong felépül, akkor minden adottsága megvan hozzá, hogy Song helyettese legyen. A nyári felkészülés során én abszolút az "új Songot" láttam benne, noha még voltak pontatlanságai, és sokat kell erősödnie. A Milan elleni teljesítménye meggyőző volt, levette Seedorfot a pályáról, és még Gattusot is földre vitte párszor. Ha nem sérül meg, akkor talán Wilshere-el együtt sikerült volna betörnie a csapatba, mivel ők ketten "vitték" a tartalékokat, valamint a jó barátságuk végett kitűnően értik egymást a pályán is.

Szólj hozzá