Néhány hete az Arsenal még mind a négy kiírt sorozatban jól állt, jelentős eséllyel akár a végső győzelemre is, ám a Birmingham ellen elveszített Ligakupa döntő, valamint a Barcelona elleni BL-kieséssel már csak a bajnokság és az FA Kupa maradt Fabregaséknak.

Ráadásul ezek közül is az FA Kupa rendkívül nehéz és izgalmas meccsel folytatódik, méghozzá a Manchester United ellen, az Old Traffordon. A két csapat decemberben vívta a bajnokiját a vörös ördögök stadionjában, akkor Park góljával 1-0-ra ők nyertek.

Ugyanakkor most a kudarc óriási gondot okozhat a sérülésekkel bajlódó Arsenalnak, s ezt Wenger is jól tudja. A francia már közölte, hogy a legerősebb csapattal fog kiállni a Manchester United ellen, de még ez sem garantálja a továbbjutást, pedig egy frissítő győzelemre most égetően szükség lenne az ágyúsoknál.

"Azt kell mondanom, hogy valóban szükségünk van erre a győzelemre. Az elmúlt hetekben valóban picit rázósabb eredmények is születtek, és most pontosan a győzelem az, ami kell nekünk." - mondta Wenger.

"Mindent meg fogunk tenni, hogy nyerjünk, A szezon kezdetekor azt mondtam, hogy mind a négy lehetséges trófeáért teljes erőbedobással fogunk küzdeni, s mára már csak kettő maradt. A maradék kettő közül egyet az utolsó percben vesztettünk el, míg a másik sorozatból a torna végső győzelmére is esélyes csapat ellen estünk ki."

"Továbbra is jónak kell lennie a hozzáállásunknak, és remélhetőleg most már a szerencse is átfordult a mi oldalunkra." - tette hozzá.

Az indulatok már jócskán lecsillapodtak a keddi BL-meccs óta, s azt Wenger is elismeri, hogy a bajnokság szempontjából talán még jól is jöhet az, ha az agyonhajszolt csapatának nem kell három naponta játszania.

"Igen, úgy gondolom, hogy nem leszünk annyira túlterhelve, ez az előnye annak, hogy kiestünk. Ugyanakkor jól akarjuk kezelni azt a mentális letörtséget, ami a két kudarcunk okozott - most ez a szándékunk. Ha ez sikerül, akkor mindenképpen előny lesz a frisseség. Továbbra is magas szinten kell tartanunk az önbizalmunkat, és hoznunk kell azokat az eredményeket, amikhez hozzászoktunk."

"November óta igen is úgy érzem, hogy szárnyal a csapat. S bár elvesztettük a Ligakupa döntőt, kiestünk a BL-ben is, az elmúlt három hónapot összességében nézve minden okunk megvan, hogy optimisták legyünk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

13 éve
Törölt felhasználó
Muszáj lenne nyerni .Nincs kedvem olvasni a sablon szövegeket Vasárnap .És ha kiejtjük a Mu-t akkor legyen meg a duplázás.Mert Óriási teher esne le mind Wenger ,mind pedig a játékosok válláról.Gondoljunk csak bele ,hogy mi lett volna kedden ,ha előtte megszerezzük a ligakupát...
13 éve
Törölt felhasználó
Athlon küldtem priviben egy üzit.
13 éve
Törölt felhasználó
Muszáj győzni!!Én Denilsont nem kezdetnem egy ilyen nagy meccsen,inkabb Diaby Wilshere ildjak meg a védekező középpályas munkáját :) és bndő se kezdjen,inkabb rosicky !
13 éve
naaa értitek ti ezt!!!
13 éve
Törölt felhasználó
FanofArsenal!@

Nem baj, valakik biztos okosodtak :D:)

Szólj hozzá