A mai estén rendezik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek egyik legjobban várt mérkőzésének a visszavágóját, azaz a Barcelona - Arsenal találkozót. Az első mérkőzés 2-1-es Ágyús sikerrel zárult, miután David Villa góljára Robin van Persie valamint Andrey Arshavin válaszolt.

A mérkőzést megelőzően főként a sérültekről szóltak a tudósítások, hiszen a katalánoknál Carles Puyol január óta nem játszott, valamint Gérard Piqué eltiltott, így egy elég érdekes védőpárossal léphet pályára Barcelona.

Az Ágyúsoknál is gondokat okoznak a sérülések, hiszen Theo Walcott valamint Alex Song mellett a hosszú ideje sérült Thomas Vermaelen is kénytelen lesz kihagyni a visszavágót.

Mind a két oldalon vigyáznia kell egy-egy játékosnak, hiszen mind Andrés Iniesta, mind pedig Emmanuel Eboué a következő sárgájánál automatikus egy mérkőzéses eltiltást fog kapni.

A Barcelona a kialakult védőhelyzetet valószínűleg úgy fogja megoldani, hogy Éric Abidal mellé Sergio Busquets fog visszalépni a középpályáról.

Érdekes tény, hogy az Arsenal eddig 15 alkalommal került előnybe az odavágón, s ebből 14-szer tovább is jutott, csupán egyedül a Valencia volt képes arra, hogy a 2000/01-es szezonban 2-1 után az otthoni 1-0-val búcsúztatták az Ágyúsokat. A Barcelona hátrányból 11 alkalommal nyert, ám 12-szer kiesett.

Az Arsenal eddig 4 büntetőpárbajban vett részt ebből kettőt nyert (Roma, Sampdoria), kettőt pedig elveszített (Valencia, Galatasaray). A katalánok 6 szétlövésben vettek részt, és egyedül 1985/86-ban veszítettek a Steaua Bukarest ellen.

Biztosan hatalmas mérkőzés elé nézünk, s akármelyik csapat búcsúzik, egy nagy csapattal szegényedik a BL kieséses szakaszának mezőnye.

A várható kezdőcsapatok:

Barcelona: Valdés - Dani Alves, Abidal, Busquets, Maxwell - Iniesta, Xavi, Mascherano - Villa, Messi, Pedro

Arsenal: Szczesny - Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy - Wilshere, Diaby, Fabregas - Arshavin, Nasri, Chamakh

Jó szurkolást!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (23)

13 éve
Törölt felhasználó
Denilsonnak nagyon sok az eladott labdája. Diabyval meg valóban az a baj, hogy mindig több cselt csinál mint kéne és lassú. Na meg hát a legnagyobb gond, hogy nem tud BAL lábbal lőni :D . Nagyon szúrja a szemem, hogy akárhogy is de mindig jobb lábbal passzol vagy lő.

Így figyelembe véve Athlon információt és eriCesc Gibbes ötletét akkor a következő várható és lenne a legjobb. Mert hát igaz, hogy a "hagyományos" felállásunkkal nem sokra mennénk, hiszen Diaby lassú, Denilson meg pontatlan. Song miatt kénytelenek leszünk átszervezni a csapatot.

--------------------------------------------Szczesny---------------------------------------
-------Sagna-----------------Djourou----------------------Koscielny------------Clichy--
--------Eboué----------------Cesc------------------Wilshere-------------------Gibbs---
----------------------------------------------Arshavin--------------------------------------
----------------------------------------------Chamakh------------------------------------
65.perc körül meg Nasri és RvP jönne. Ez egy nagyon masszív védekező felállás.


ui: Ha ez megy fel akkor a meccs közepére ez várható :D

----Eboué------Sagna----------Djorou--------Koscielny------------Clichy-----Gibbs
-------------------------------Wilshere----Cesc------Arshavin---------------------------
----------------------------------------------CHamakh------------------------------------


13 éve
Törölt felhasználó
Athlon! Ha igaz, akkor Wenger a következőre apellál! Egy védekező csapatot küldök ki és kő kemény védekezés kontrákra építve! Wenger mondta, hogy idén 9 meccsből idén 7 meccsen gól nélkül hoztuk le a meccseket. Ha viszont arra apellál, hogy a 60.-70. percig 0-0 lesz az állás és akkor beküldi az Arshavin-Nasri-RvP triót és akkor szétverjük a fáradt Barcát.......

öngyilkos taktika lenne, mert kizárt dolognak tartom, hogy addig kihúzzuk gól nélkül, de nagyon érzem, hogy tovább fogunk menni! Tovább kell menni! !!
13 éve
Törölt felhasználó
Arshapatya

ha játszik gibbs akkor az mar 4-4-1-1
lenne nem pedig 4-2-3-1
gibbs lenne a szélen clichy elött középen nasri jack fabregas gibbs elöttük kicsit arshavin elöl meg chamackh vagy van persie
13 éve
Törölt felhasználó
Meglátom Bendtnert vagy Denilsont a palyán azon nyomban kapcsolom át a Rómára :/
13 éve
Törölt felhasználó
EGYÉRTELMŰŰ HOGY BENDŐNEK KELL KEZDENIE én nagyon de nagyon bízom benne. ááááááááá csak annyi hogy GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO GUNNERS :D MINDIG ÉS MINDÖRÖKKÉ :D

Szólj hozzá