Az Arsenal vezetőedzője, Arséne Wenger lett a hónap edzője (Premier League) februárban.

 Wenger 11. alkalommal nyerte el a címet karriere során, miután az Arsenal februárban nem talált legyőzőre, nyomatékosítva ezzel a bajnoki ambícióikat.
 Laurent Koscielny és Andrei Arshavin góljaival egy 2-1-es Everton elleni sikerrel kezdődött a hónap. A következő meccsen az 'ágyúsok' a negatív szereplői voltak egy óriási visszatérésnek, amikor a Newcastle 4-4-re mentette a meccset a St. James' Parkban. Wenger csapata a Wolverhampton ellen folytatta a menetelést, egy Robin van Persie-duplával 2-0-ra nyertek.
 Sebastian Squillaci első PL-góljának köszönhetően az Arsenal 1-0-ra nyert a Stoke ellen az Emirates-ben, ezzel bebiztosították a címet Wengernek.

 Arséne nyilatkozott a díjjal kapcsolatban:

Nagyon furcsa, mikor épphogy elvesztesz egy kupadöntőt, majd a hónap edzőjének neveznek! Az én díjam azt jelenti, hogy jó formában vagyunk, ennyi. Most a szezon utolsó szakaszába érkeztünk, tartanunk kell  ezt a szintet a szezon végéig. Ez csak önbizalmat adhat.

 


 A döntést a Barclays Díjazási Panel hozta meg, amelyben képviselők dolgoznak a labdarúgás vezető intézményeiből, a médiából és a szurkolók köréből.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

13 éve
Törölt felhasználó
"Az én díjam azt jelenti, hogy jó formában vagyunk, ennyi"

- Igen, ez kb. rá is van írva az arcára (a képen) :D Nagyon nem hatja meg, de azért örülök, és grat a Mesternek ;)
13 éve
Törölt felhasználó
Gratulálok Én is az elismeréshez írtam az egyik oldalra hogy lehet szavazni a hónap edzőjére.Erre rá kérdez a Mu drukker ,hogy miért Wenger az 1. ? Talán az Arsenal vezeti a Pl-t?Mondom nem! De nem is az év edzőjére lehet/ lehetett voksolni. :D :D
13 éve
Törölt felhasználó
grat neki..de szebb lett volna ha egy kupa is járt volna mellé..na mind1 örüljünk h még versenyben vagyunk..
13 éve
Törölt felhasználó
végre Wenger bá is nyert egy "trófeát". a csapat meg most hatalmas lehetőség előtt áll. a Sunderlandet simán hozni kéne, míg remélhetőleg a Pool megfogja a Ferdinánd és Vidicet is nélkülöző MU-t
13 éve
Törölt felhasználó
na végre vim jó hír meg érdemli wenger de az az arc amit közben vágott mint ha a hónap legrosszabb edzőjének választották volna xd

Szólj hozzá