Az utóbbi hetek, hónapok viszonylagos sérülésmentes időszaka után most ismét jelentős számra nőtt a nem bevethető játékosok száma az Arsenalnál.

Az elmúlt periódusban, miután a csapat hetente két meccset is játszik, a játékosok könnyebben fáradnak, ráadásul a sorozatterhelés miatt gyorsabban is sérülnek le, jelen pillanatban ez igaz a csapat két húzóegyéniségére, Robin van Persiere és Cesc Fabregasra.

A spanyol csapatkapitány még múlt héten, a Stoke elleni bajnokin kért cserét a 13. percben, ám a legfrissebb hírek szerint Fabregas már fájdalom nélkül edz, s ha a Sunderland elleni hétvégi meccs még túl kora is lehet neki, a jövő keddi Barcelona elleni visszavágóra már ott lehet a pályán.

"Napról-napra térképezzük fel az ő állapotát. Például, két-három napja már azon gondolkozunk, hogy pályáraküldjük a Sunderland ellen is a hétvégén, bár ez túl kockázatos lenne, még akkor is, ha minden rendben megy." - mondta Wenger.

"Jelen állás szerint nem terheljük jövő hétfőig, ugyanakkor jó esélye van, hogy a Barcelona ellen játsszon, én személyesen is bízom ebben. Azt jelenleg kizárnám, hogy a Sunderland ellen pályáralép, de keddre már jelentősen jók az esélyei, de végső döntést csak jövő hét hétfő délelőtt hozunk."

A másik sérüléssel bajlódó eminens játékos, Robin van Persie. A holland csatárt már a szezon korábbi részében is súlyos lábsérülés hátráltatta, ráadásul a számok alapján az ő hiányzása az Arsenalra is káros hatással van: ha van Persie játszik, a csapat győzelmi mutatója 78%-os, míg ha nem, akkor mindössze 53%.

"Nem vagyok specialista, de a Birmingham ellen biztosan meghúzódhattott a lába. Vagy megrúgták, vagy valamelyik védőjük blokkolta Robint a labda elrúgásának pillanatában. Valójában van Persie már a 30. percben lesérült, de picit erőltettük őt, így maradhatott fent a második félidő feléig." - tette hozzá Wenger.

"Robin körülbelül 3-4 hét múlva épül fel teljesen. Picit fenntartással kezelem ezt a dátumot, mert optimistán állok a dologhoz, szóval lehet, hogy négy hét is lesz. Ugyanakkor a március végén esedékes két hét szünet a válogatott találkozók miatt talán ez most nem fog annyira keresztbe tenni nekünk."

Ennek alapján van Persienek négy mérkőzést kell kihagynia: a Sunderland és a WBA elleni bajnokikat, a Barcelona elleni idegenbeli BL-nyolcaddöntő visszavágóját, valamint a Manchester United elleni FA-Kupa negyeddöntőt az Old Traffordon.

Az Arsenal április elején, egészen pontosan 2-án, a Blackburn Rovers fogadja az Emirates stadionban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

13 éve
Törölt felhasználó
Hát még jó hogy" csak" 4 meccset kel kihagynia Robinnak. Nagyon jó formában van idén ,remélem folytatja továbbra is ezt .Go Gunners!!
13 éve
Törölt felhasználó
Higgyétek el, nem azon a pár plusz percen múlt, amit még a pályán töltött. Ez sajnos a góljába került. Ott rúgott össze a védővel. Nagyon sajnálom, de így újra eljött az idő Chamakh és Bendtner számára. Elvárom tőlük a jó teljesítményt.
13 éve
Törölt felhasználó
Ha előre lehetett volna tudni, hogy kikapunk a döntőben, nem küldtük volna pályára Robint, és megelőzhettük volna a sérülést! 🤢 🧀
13 éve
Törölt felhasználó
Ha megsérült akkor minek erőltették utána a játékát? Nem értem őket... Ha lehozták volna őt egyből akkor legalább játszhatna a Barca ellen! Van mögötte két kiváló csatárunk a dán és a marokkói személyében minek kellett sérültem durván még 1 félidőt erőltetni ? Biztos vagyok benne, hogy ha lehozták volna mint Cesct a Stoke ellen akkor játszhatna a Bl-ben!

Szólj hozzá