Holnap véget érhet a 6 éve tartó trófea nélküli sorozat. Ez idő alatt születtek emblematikus figurák, elég ha csak Fabregas vagy van Persie nevét említem. Előbbi, kapitányunk, holnap nem lesz bevethető, ugyanakkor van Persie megérdemelten vezetheti ki a csapatot a Wembley gyepére. Cesc ugyanúgy ki fogja venni a részét a döntőből, mint a pályán illetve a padon ülők.

 Találtam egy nagyon jó videót a döntőig vezető útról, amiben benne vagy az a szenvedés, küzdelem és akarás ami ezt a 6 évet is jellemezte, reméljük szép \'vége\' lesz - ami egyben egy új kezdet is lehet:

http://www.youtube.com/watch?v=2eA4Jyem2Fo

 ... és akkor néhány érdekesség a holnapi meccsel kapcsolatban.
 Tudtad-e, hogy...

>> az összes sorozatot figyelembe véve az Arsenal 11 meccse veretlen?

>> mikor Cesc Fabregas nem volt a pályán idén, Samir Nasri 9 meccsen 9 gólt szerzett? Mikor mindketten játszottak, a francia 5 gólt jegyzett 20 meccsen.

>> Nikola Zigic a Birmingham előző 4 bajnokiján 3-szor is betalált?

>> Alex McLeish csapata csak 1-szer veszített az utolsó 7 meccsén az összes sorozatot figyelembe véve?

>> az Arsenal és a Birmingham is 13-13 gólt szerzett a döntőig vezető úton? Az \'ágyúsok\' védelme megbízhatóbb volt, csak 2 gólt kaptak, a \'kékek\' 8-at.

>> az előző 6 Ligakupa-döntő közül 3 meccsen nem született döntés a rendes játékidőben?

>> az Arsenal szurkolóinak örökkévalóságnak tűnhet az elmúlt 6 év, de a Birmingham 48 éve nem nyert semmit? Utoljára pont a Ligakupát sikerült elhódítaniuk a városi rivális Aston Villával szemben 1963-ban.

>> mindkét csapat bukott el Ligakupa-döntőt az előző évtizedben? A \'kékek\' tizenegyesekkel a Liverpool ellen 2001-ben, az \'ágyúsok\' 2-1-re a Chelsea ellen 2007-ben.

>> Arséne Wenger 8-szor vezette döntőbe az Arsenalt? 50% mérleggel, 4-szer győztek és 4-szer kikaptak.

>> a vasárnap nemcsak a Birmingham történelmének jeles napja lehet, de a tulajdonosuknak is? Carson Yeung, hong kongi üzletember a születésnapját ünnepelheti holnap.


 Az Arsenal volt az idei szezonban a második csapat, aki elhozta a 3 pontot a St. Andrew\'s-ból, akkor van Persie, Nasri és Roger Johnson - öngóllal - volt eredményes, ezzel a győzelemmel ugrott az 1. helyre az Arsenal január 1-jén. Ez a tett a MU-nak, a Chelsea-nek, a Liverpoolnak és a Tottenhamnek sem sikerült még idén.

Minden arsenalos kollégának jó szurkolást holnapra! GO GUNNERS!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

13 éve
Törölt felhasználó
Az a gond h sztem a csapat a kezében érzi már a kupát... Ha ez így van, akkor nagyon nagy pofára esés lesz. Ne legyen igazam.
13 éve
Törölt felhasználó
Rengeteg csalódás után ...

http://www.youtube.com/watch?v=Uf5qrHMyUZo&feature=related

... ismét nyernünk kell!!!
13 éve
Törölt felhasználó
Mindig is szerettem ezt a csapatot ,de holnap az összes Arsenal szurkoló ,drukker 12. játékosként fog a csapat mellett állni. Go Gunners!!! Megkell nyerni a kupát és onnantól nagyon meg fog lódulni a szekér.

I am happy to be a Gunner!
13 éve
Törölt felhasználó
Egy valamiben biztos vagyok. Kurva kemény meccs lesz!
13 éve
Törölt felhasználó
én bendőt játszatnám. a ligakupa az ő sorozata

Szólj hozzá