Nehéz meccsen vannak túl Arséne Wenger fiai, a decemberi havazás miatt akkor elhalasztott bajnoki fordulót a Stoke ellen ugyanis hét közben pótolták, ráadásul pont a kulcsfontosságú Ligakupa döntő előtt.

Az Arsenal nem játszott a legjobb formájában, ám Sebastien Squillaci nyolcadik percben szerzett fejesgóljával gyakorlatilag be is állt az 1-0-ás végeredmény, így az ágyúsok, a pótlást követően, egy pontra zárkóztak fel az első helyen álló Manchester Unitedhez,míg a vörös ördögök később pótolják a Chelsea elleni bajnokijukat.

Meccsértékelőjében Wenger sem a játékot, hanem a három pont fontosságát emelte ki.

"Profi színvonalon végeztük el a feladatukat. Olyan Stoke ellen játszottunk, amelyik jól szervezett volt, végig jól védekezett, ugyanakkor mi intelligensek, nyugodtak és türelmesek voltunk. Összességében pedig akkor sem illetődtünk meg, amikor a meccs folyamán a Stoke vette át a kezdeményezést és inkább ők támadtak."

"A meccsen senki sem nyújtott kiemelkedő teljesítményét, de megszereztük a három pontot, és közelebb kerültünk az első helyhez, magyarán a csapat igenis éhes a sikerre. A szezon ezen szakaszában rengeteg meccset játszunk, és hiba nélkül lehozni ezeket nem kis teljesítményt igényel. A támadásoknál valóban picit kedvtelenek és fáradtnak tűntünk, de nem akartunk hibázni és ez egy pozitív jel."

"Mindenképpen érettek lettünk, egy olyan meccset nyertünk meg, amikor kevésbé voltunk kreatívak és folyékonyak, de sikerült összehoznunk. Ez az, ami változott az elmúlt évekhez képest. Egy vagy két évvel ezelőtt, amikor nem játszottunk a saját szintünkön, mindig buktunk pontokat. Most azonban hoztuk a kötelezőt és ezért dicséret illeti a játékosaimat."

Arra a kérdésre, hogy így a Manchester Unitedre nehezül-e a nyomás, Wenger semleges választ adott.

"Nos, innentől kezdve mindannyian nyomás alatt vagyunk, mert a márciussal a szezon végső szakaszába értünk, így minden csapatnak egyre jobban és jobban fájnak az elvesztett pontokat. A Manchester United valóban nyomás alatt lesz, de velük együtt mi is, ez része ennek a helyzetnek. Három hónappal ezelőtt, amikor a Newcastletől kikaptunk, már-már feladtuk a reményt, hogy a legjobb négyben végezzünk. Most azonban itt vagyunk, visszatértünk, erős helyzetből várjuk a folytatást, és nem fogok panaszkodni, nagyon örülök, hogy egyáltalán még van lehetőségünk a bajnoki címért harcolni."

A vasárnap kulcsfontosságú lesz az Arsenal számára, ugyanis a Wembley stadionban rendezik a Ligakupa döntőt. Az ágyúsok 2005 óta nyeretlenek, s ennek megváltoztatásáért Wenger is mindent megtesz.

"Úgy gondolom, hogy jó felkészülés volt ez a vasárnapi meccsre, mert a Stoke elleni mérkőzésünk tényleg kifejezetten kupahangulatú volt. Taktikailag vasárnap is ilyen helyzetbe kerülhetünk, mint most."

"Az már más kérdés, hogy kik lesznek ott a döntőben. Van Persienek és Koscielnynek pénteken lesznek vizsgálataik, míg félő, hogy Fabregasnál kiújult a korábbi sérülése, egyelőre nem tudjuk, mi a gond. Természetesen mindenki nagyon feldúlt az eset miatt, de ez benne van.Azt azonban már tudjuk, hogy Walcottnak ki kell hagynia a vasárnapi meccset, de azt nem tudjuk, hogy meddig kell őt nélkülöznünk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (23)

13 éve
Törölt felhasználó
most mit kell állandóan a tiltással jönni?
némelyek akkora élvezettel hangoztatják ezt hogy az már hihetetlenxD
majd a kedves szerkeztők eldöntik.
am amit ericcson linkelt az fenn van az eurosporton is szal ennyi......
13 éve
Törölt felhasználó
13 éve
Törölt felhasználó
Hát nemtom ti hogy vagytok vele, de ha ne adj Isten Fabregas nem jönne rendbe, akkor semmiféle képpen sem Nasrit játszatnám középen! A francia sztem nem az az igazi irányító és ez meglátszott a tegnapi meccsen is. Fabregas ha meglát valakit jó helyzetben azonnal passzol, Nasri inkább csinál még egy cselt, de akkorra már sokszor késő. Nem tudom, hogy Diaby rendbe jött-e, de én ilyen kezdőt szeretnék, ha nem lesz Cesc:

Szczesny - Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy - Song, Diaby/Denilson - Nasri, Wilshere, Arshavin - Van Persie
13 éve
Törölt felhasználó
ezért is tiltás járna ericcson
13 éve
Törölt felhasználó
:) :)
Kicsit össze kapott az Arsenal és Barcelona :):)

"Jogilag nem tettek semmi rosszat, de amit művelnek az morálisan elfogadhatatlan. Nekünk fontos, hogy azok a srácok, akik együtt nőnek fel a La Masiában, együtt is maradjanak. Nem tartjuk helyesnek, hogy különböző csapatok a nagy kereset ígéretével elviszik tőlünk őket még 16 éves koruk előtt. Kétféle felfogás létezik. Az egyik a miénk, akik hatalmas pénzeket ölünk bele az akadémia fenntartásába. A másikat az olyan csapatok képviselik, mint az Arsenal, akik 15 éves gyerekekre vadásznak"- fakadt ki Rosell.


Az elnök a hírek szerint nem türtőztette magát a múlt heti Arsenal-Barcelona BL-találkozón sem, ahol a VIP páholyban keveredett hangos szóváltásba az Arsenal igazgatóival a Toral-ügy miatt. Nagyon is jól tettük! Legalább nem mondhatják el, hogy Barca DNS.....

Szólj hozzá