Arséne Wenger hivatalos közleményben tudatta, hogy kik azok, akikre számíthat a vasárnapi Ligakupa döntőben, és kik azok, akik sérülés miatt távol maradnak.

Bár Cesc Fabregas a Twitteren még bizakodó volt a szerdai Stoke elleni meccset követően, hogy ott lesz a Wembley gyepén vasárnap, Wenger ma megerősítette: erre nincs mód.

"Ez egy nagyon kis sérülés, de az biztos, hogy Cesc kihagyja a döntőt. Azon túl, hogy meddig kell nélkülönzünk őt, nem tudom, de vasárnap egészen biztosan." - mondta Wenger.

"Természetesen nagyon csalódott, és mindannyian sajnáljuk őt. A lehető legjobb mód, hogy segítsünk neki átvészelni a helyzetet, hogy megnyerjük a kupát, már csak az ő teljesítménye miatt is, nélküle aligha lennénk itt."

Ezzel pedig felvetődött egy másik kérdés is: vajon számíthat-e a csapat a spanyolra a kulcsfontosságú Barcelona elleni BL-visszavágón?

"Nagyon nehéz jelenleg időpontot adni, hogy mikor térhet vissza, jóformán lehetetlen."

Az azonban talán bizakodásra adhat okot, hogy a YoungGuns weboldal Fabregas személyi edzőjére, Juan Fernandóra hivatkozva azt közölte, hogy a spanyol sérülése 7-10 napon belül helyrejön, és remélhetőleg ott lehet majd a Nou Campban.

Ami már a mai sérülésjelentés előtt is teljesen biztosra vehető volt, az Theo Walcott nélkülözése. Az angol szélsőt hordágyon kellett lehozni a Stoke elleni meccsen, de szerencsére az ő állapota sem súlyos.

"Volt szerencsénk látni őt ma. Teljesen klasszikus bokaficam, azonban nem aggódunk, hogy ennél nagyobb sérülése van. Vasárnap ő sem lesz bevethető, s talán két-három további hétre sem."

Az ugyanakkor mindenképpen jó hír, hogy Wenger tájékoztatása szerint Robin van Persie, Laurent Koscielny és Abou Diaby is fitt és játékra kész állapotban vannak a vasárnapi döntőre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

9 éve
Törölt felhasználó
Én úgy hallottam, hogy a B7 (bí szevön :)) nevű szórakozóhellyel szemben van egy kocsma, aminek Arsenal szurkoló a tulajdonosa :D Ezt egy haverom mondta még decemberben, aki szintén Arsenal fan. Megkérdezem tőle, meg azt, hogy ha azt a helyet nem is, de mást tud-e ajánlani.

De azért, aki úgy érzi, hogy képes rá, az mozgósítsa magát :) :D
9 éve
Törölt felhasználó
hát ez várható volt...de akkor is hihetetlen mindig a kis csapatok ellen...ennek örülök csak h eddig azért elkerült minket..sajnálom Őket..és nem értük hanem értünk kell h megnyerjék:D
9 éve
Törölt felhasználó
Velünk valahogy mindig ilyen sors. Ha ott vagyunk valami közelébe, azt tönkreteszi azzal, hogy lesérül két kulcsjátékosunk. Amúgy is nagyon nehéz meccsre számítottam volna ha ott van Cesc, na de így végképp. Én már tűkön ülök, mert NYERNI szeretnék és látni a csapatot a Wembley-ben örülni, ehhez persze lesz egy-két szava a Birminghamnak.
9 éve
most nézem az fc-arsenal.hu -n is szerveznek meccsnézést fel lehetne velük venni a kapcsolatot és közösen menni. már ha sokan elférünk a kocsmában (még nem voltam ott)
9 éve
jaja 6 éves negatív sorozat szakadhat meg ezt mindenképp nagyobb társaságban kell kiordítani.:D az a hely ahol nyáron voltatok vevő volt a hangos szurkolásra?:D

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek