Az Arsenal már 10 mérkőzés óta veretlen, ebből 8 meccs győzelemmel, és 2 döntetlennel zárult. A legutóbbi küzdelem vége 1-1 lett, ráadásul egy nagyon is verhető gárda ellen.Jelenleg az Ágyúsok 4 kerek ponttal van lemaradva a ligavezető Manchester United mögött. 

A mai napon egy elhalasztott meccs kerül pótlásra, a Stoke City ellen.Sajnos, Robin van Persie valamint Laurent Koscielny kidőlt a sorból, azonban a mester leírása szerint egyikőjük sérülése sem hosszú távú, olyannyira, hogy a hétvégi Liga Kupa döntőben már játszhatnak is. Abou Diaby továbbra sem bevethető, bár amúgy sem játszhatna eltiltása miatt. Továbbá a sérültlistán tartózkodik Thomas Vermaelen, Lukasz Fabianski, valamint Emmanuel Frimpong. Vermaelen 2-3 hét múlva bevethető állapotban lesz, viszont Fabianski és Frimpong idényének vége.

Amilyen jól kezdődött a mérkőzés, annyira pocsékan folytatódott.

 

Kezdjük a jó résznél:

A második perc elején Fabregas adott zseniális labdát Walcott-nak, aki 7 méterről a kapufát trafálta telibe.

Az 5. percben ismét Walcott került helyzetbe, ezúttal Bendtner adott pompás passzt az angolnak, azonban a "csupaizom" Stoke védők elnyomták, így nem sikerült jól megrúgni a labdát.

A 8. percben az Arsenal nyomás kifizetődött, Wilshere rúgott szögletet jobb oldalról,  a hosszú sarokról Bendtner emelte vissza pazarul, Squillaci-nak pedig 3 méterről kellett bólintania.

Eztán jött a pocsék rész. Fabregas jelezte, hogy a lába nincs rendben, Arshavin abban a pillanatban melegített is, és a 12. percben váltotta a Spanyol karmestert.

Én ezen eseménynek tudom be az ellaposodást, ami követte a történteket.

Legközelebb a 27. percben a 16-os bal oldalán kerültünk helyzetbe, Wilshere tette le Arshavinnak, aki nem habozott elvállalta. A lövés a jobb sarkot kereste, sajnos a lövésben nemigen volt erő.

A 37. minutumban Carew bombáját védte bravúrral Szczesny, amelyre igencsak szükség volt.

A második félidő percei elsősorban a Stoke próbálkozásairól szólt. 

Majd, kicsit az Arsenal felpörgette az iramot, melyre már igencsak szükség volt. Először Wilshere 20 méterről lőtt kapura, az Bedovic kezében vesztette el erejét.

Eztán jött Arshavin. Régi énjét idézve, borzasztóan átverte védőjét, feliramodva a bal oldalon, majd a bent üresen álló Walcott-hoz intézte labdáját, aki  borzalmasan rosszul találta el azt.

Az erőteljes, de nem épp precíz erőfeszítések közepette Theo próbálta meg a labdát visszalopni, de a mozdulatban egy kegyetlenül rossz mozdulattal kifordult a lába. Abban a pillanatban jelezte, hogy ez nem megy tovább, hordágyon hagyta el a pályát.Eddig 2 sérült a mérkőzésen. Kérdés, megéri-e?

A 75. percben Wilshere szögletét Bendtner fejelte 5 méterről fölé.

Innentől kezdve az Ágyúsok elsősorban a védekezésre koncentráltak. Egy komolyabb helyzet volt ,az is Stoke részről, Pennant végzett el szabadrúgást 23 méter távolságból, lövése alig kerülte el a kaput.Minden esetre Szczesny is résen volt.

 

Az Arsenal begyűjtötte a 3 pontot, mégha kínkeservesen is, és örömmel jelenthetem be, hogy alig 1 pont választja el a csapatot a Liga vezető Manchester United gárdájától!

 

 

Hivatalos kezdő:

Szczesny, Sagna, Squillaci, Djourou, Clichy, Song, Wilshere, Fabregas, Nasri, Bendtner, Walcott

Pad:

Rosicky, Gibbs, Miquel, Arshavin, Chamakh, Denilson, Almunia

Játékvezető:

Peter Walton

 

Kérünk mindenkit a kultúrált eszmecserére!

 

Mindenkinek Jó szurkolást kívánunk!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (322)

13 éve
Törölt felhasználó
A tegnapi győzelem több szempontból is fontos volt.egyrészt sikerült 1 pontra csökkenteni a listavezető mögött a lemaradásunkat ( persze kérdés ,hogy a hétvégi Wigan-Mu után is csak ennyi lesz-e a különbség.Én egy egészséges X-nek is örülnék) .A másik pedig az hogy a spurst 9, a cityt pedig 7 ponttal előzzük jelen pillanatban.Az előnyt muszáj tartani előttük ,mert a Bajnoki cím megszerzése után a biztos BL indulást jelentő helyezés a legfontosabb!!
A csapat immáron 10 meccse veretlen(7gy ,3 d) Legutóbbi 6 mérkőzésünk alatt a megszerezhető 18 pontból 16-ot begyűjtöttünk.sikerült 2 (már győztes) meccset kiadni a kezünkből.Ez a Newcastle és a wigan elleni találkozók lennének. És összehozni szintén egy döntetlent a City ellen! Szerintem azon a meccsen jól játszottunk ,csak a kapufák ne lettek volna!!összességeben elégedett vagyok az Arsenal bajnokságban nyújtott teljesítményével.Kérdés ez mire lesz elég a végelszámolásnál!!A CC-t pedig mindenképpen meg kell nyerni! Kemény csatára számítok a Birmingham nem fogja magát könnyen adni!! Fabregast viszont csak padra nevezném Wenger helyében,ha nem olyan vészes a helyzet!.Remélem Theo sérülése nem súlyos!szükségünk van mind a két játékosunkra a szezon hátralévő részében! És érdekes hogy Cesc tavalyi önmagához képest gyenge ,de mégis nélküle meghalunk!!GO GUNNERS!!
13 éve
Törölt felhasználó
eriCesc!

...De az ilyen meccsek megnyerése teheti klasszikussá az Arsenalt ;)

Nagy kár Walcott-ért, jó formában játszott az elmúlt hónapokban! A tegnapi meccsen is ficánkolt, RvP hiányában ő alakította ki a legtöbb helyzetet, már a második percben gólt szerezhetett volna, ha egy "millimétert" szerencsésebb. A kupa döntőn még tudjuk nélkülözni, de a Barcelona ellen mindenképpen szükség lenne az ő játékára.

"Túl régóta várok már egy döntőre az Arsenal kapitányaként" - Szép mondat a Kapitánytól, elszánt, vezérhez illő. Felemelheti a trófeát vasárnap!
13 éve
Törölt felhasználó
Ez az Arsenal meccs nem fog bekerülni a klasszikusok közé,de nyertünk,és ez a lényeg.
Fábregas felépülésében még reménykedem, ő a mi CSK-nk,tehát győzelem esetén neki kell felemelni a CC trófeát. Walcott-ot viszont nagyon sajnálom,a pályán lett volna a helye vasárnap.
13 éve
Walcott valószinüleg kihagyja a vasárnapi döntőt. Boka problémák miatt.
13 éve
Törölt felhasználó
Patrick: Köszönjük a hírt! Így azért nyugodtabb szívvel fekszik le az ember.

Szólj hozzá