Robin van Persie a Daily Mailnek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy nem tudná elképzelni magát egyetlen más klub mezében sem, ugyanis a holland hisz az Arsenal potenciáljában.

Az ágyúsok az elmúlt évekhez képest sokkal jobb helyzetben vannak a régóta várt trófeagyűjtés szempontjából: a döntőben vannak a Ligakupában, a bajnokságban mindössze négy pont a hátrányuk a Manchester Uniteddel szemben, a BL-ben pedig egy gólos előnnyel utaznak a Nou Campba három hét múlva.

A csapatjáték pedig az elmúlt hetekben jelentősen javult, köszönhetően többek között van Persie remek teljesítményének: a holland a januári és februári hónapban 10 gólt szerzett a bajnokságban, ezzel új rekordot állított fel a sérülékeny csatár, aki már csak emiatt is maradni készül az angol csapatnál.

"Azt gondolom, hogy egyes emberek elfelejtettek engem egy picit, ez jól érzékelhető volt a Wigan elleni mesterhármasomnál." - mondta van Persie.

"Volt egy olyan érzésem, hogy az emberek igen is meglepődtek, hogy valaha is visszatérek a sérülésemből, és képes leszek-e még egyáltalán jó teljesítményt nyújtani."

"Egy-két cikket olvasva érdekesen vettem tudomásul, hogy egyesek úgy gondolják, már nem leszek az a játékos, aki egykor voltam. Szerintem pedig ez sohasem volt és lesz kérdés, ugyanakkor tény, hogy az elvárások és a nyomás csökkenése miatt könnyebb dolgom volt fejben visszatérni." - tette hozzá.

"Amikor az ember nem játszik, a világ hajlamos gyorsan elfelejteni. Mindig van valahol egy új játékos, egy új dolog, ráadásul a fociban egy meccs alatt is rengeteg minden tud pillanatok alatt megváltozni."

"De most, hogy visszatértem, ráadásul gólokkal, megint egy új sztori van címlapon az újságokon, és az emberek is arról kezdtek el beszélni, hogy majd én tehetem bajnokká az Arsenalt. Ugyanakkor ez sem a valós helyzet."

A 2005-ös trófeanélküliség miatt immáron valóban győznie kell valamelyik fronton a Wenger-legénységnek, amely csapatot az utóbbi időszakban már számos lap szétszedte a nyeretlenség miatt, a legutóbbi olasz hírek szerint például van Persie és Arshavin az Interben köthetnek ki.

"Nincs mehetnékem, az Arsenal a legjobb klub, ahol lehetek. Az csak az utolsó sorban szerepel, hogy trófeákat akarok nyerni, de azt is csak az Arsenallal és nem más csapattal."

"Számos módja van annak, hogy hogyan nyerj trófeákat, de én ezt az Arsenal színeiben akarom megtenni, a saját stílusunkban. Biztos vagyok abban, hogy más országok csapataiban azonnal sikert sikerre tudnánk halmozni, de nem gondolom, hogy azokat a trófeákat magamévá, magunkévá tudnánk érezni."

"Ha nyerünk, a szívünkből jön majd a győzelem, és ez az, amit akarok. Ez az álmom és nem látok rá okot, hogy miért más csapatnál kelljen sikereket elérnem."

Van Persie szerint a csapat életének jelentős fordulópontja akkor jött el, amikor sikerült megverni a Chelseat, még a tavalyi évben,3-1-re az Emiratesben.

"Számomra valóban az ő elleni meccsünk volt a fordulópont. Az előtt több átlagos meccsünk is volt, a nyomás folyamatosan hátráltatta a játékunkat, és már épp megvolt az ideje, hogy egy rangadót nyerjünk a kritikusok elhallgattatása miatt."

"Persze egy bizonyos szintig a nyomás alatt való játék tud inspiráló is lenni, ugyanakkor ha csapatszinten akár egy ember sem úgy érzi ezt a nyomást, mint a többi, előfordulhatnak gondok. Emiatt picit rizikós helyzetben vagyunk, de ha mindenki elszánt arra, hogy egymásért harcoljon, akkor a végeredmény óriási lesz. Egy ideje már keményen dolgozunk ezen, és azt hiszem, a változás már látszik."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

13 éve
Törölt felhasználó
agyuboy, én Chamakhban még igen. Talán Clichyben is.
13 éve
Törölt felhasználó
fabre---------> én mennék ki londonba építeni a szobrát :D
13 éve
Törölt felhasználó
na ezeket a szavakat ("Nincs mehetnékem, az Arsenal a legjobb klub, ahol lehetek. Az csak az utolsó sorban szerepel, hogy trófeákat akarok nyerni, de azt is csak az Arsenallal és nem más csapattal.") csak 2 ember szájából érezném őszintének és ő az egyik gondolom ti is tudjátok hogy ki a másik Emanuel Eboue aki a másik olyan játékos hogy elvisel mindent a klubbért ŐK KETTEN AZ IGAZI ÁGYÚSOK A CSAPATBAN senkiben nem érzem ezeket a dolgokat ugy mint bennük
13 éve
Törölt felhasználó
hatalmas tehetség van a srácban:D, bombaerős balos lövésekre képes, és a fej játéka is javulóban. remélem ő itt fejezi be a pályafutását. csak a sérülések kerüljék el!
13 éve
Törölt felhasználó
A Chelsea elleni hazai győzelem tényleg egy határ átlépése volt méghozzá a töketlenségé. Azért még mindig vannak ezzel problémáink. Gondolok itt a Newcastle elleni meccsre, de közel sem annyi, mint volt. Tudom egyik csapat sem képes lehozni egy szezont csak győzelmekkel, de a Newcastle elleni 0-4ről való pontveszés vagy a tavalyi Wigan elleni 10 perc alatt elbukott meccs azért nincs egy szinten mondjuk egy Sunderland elleni 1-1gyel.

Szólj hozzá