Arséne Wenger a minap azt nyilatkozta, hogy az Arsenal mind a négy trófeáért komolyan fog küzdeni, hiszen az immár hat éve semmit nem nyerő angol klubnak idén már kötelező a győzelem.

Ehhez nem vezet könnyű út, főleg, hogy három naponta négy különböző porondon kell helyt állni, ráadásul a színvonal is igencsak változó. Miközben nem akarunk tiszteletlenek lenni a Leyton Orient csapata és szurkolói felé, mindannyian tudjuk, hogy a Barcelona és a harmadosztályban játszó csapat között jókora különbség tátong.

Ez a különbség azonban csalóka lehet. Az Arsenal szerdán megérdemelt győzelmet mért a Barcelonára, ám vasárnap a Leyton Orient otthonában egy teljesen más mérkőzés veszi kezdetét, s az odafigyelés sem árt Wengerék részéről, hiszen emiatt már nem egyszer főtt a francia feje az idei szezon folyamán.

Wenger ugyanakkor ígéri, hogy a felkészülés ugyanolyan intenzív lesz a Leyton elleni mérkőzésre, mint a szerdai csúcsrangadóra, bár azt is hozzátette, hogy a Barcelona miatt nem sok idő jutott a Leyton játékának alapos kielemzésére, az Arsenalnál mindössze annyit tudnak, hogy 'van egy jó bal szélsőjük, valamint Alex Revell személyében egy kiemelkedő csatáruk'.

Ami pedig az Arsenal csapatát illeti, Wenger máris kijelentette, hogy lesznek rotálások a keretben. Ami a Barcelona elleni kezdőt illeti, szinte biztos, hogy Wojciech Szczesnyt Manuel Almunia fogja váltani, valamint Bacary Sagna is visszatérhet az eltiltását követően.

A francia menedzser a sérültekről úgy beszélt, hogy mind Walcott, mind Djourou állapota a vártnál gyorsabban javul, ám kevés annak a valószínűsége, hogy mindketten a kezdőbe szerepeljenek, s így Arshavin és Squillaci is megkaphatja a várva várt lehetőséget, ahogy Bendtner és Chamakh is.

Bárki is játsszon azonban, az Arsenalnak az előző példákból kiindulva észben kell tartania, hogy az FA Kupa egy tipikus kupasorozat, ahol bármi megtörténhet. Amennyiben az esélyesebbnek kikiáltott csapat ráül az előnyére, könnyen bajba kerülhet, amit mindenképpen el kell kerülnie egy olyan alakulatnak, amelyik a végső győzelemért harcol.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (34)

13 éve
Ez a +1 meccs annyira kellett...
13 éve
http://www.veetle.com/index.php/channel/view#4d604bc6e77d8

Nem akad, viszonylag a kép minősége is szép :)
13 éve
Törölt felhasználó
Jöhet a MU!
13 éve
Törölt felhasználó
Eddig 1 hatalmas szenvedés a meccs.Látszik az akarat a játékosokon,de megint kimaradtak a helyzetek.A leyton nagyon szívósan küzd és nem 1x mentek durvábban a kelleténél.Remélem megússzuk sérülés nélkül és kell a gól mert a 11-eseknél már nincs osztálykülömbség.
13 éve
Törölt felhasználó
Aki tud nézhető linket tegye be légyszi! A SopCast ma nálam nem működik valamiért 🐛

Go Gunners!

Szólj hozzá