Arséne Wenger folyamatosan borzolja a kedélyeket a szurkolók körében, mivel nem igazán költ pénzt átigazolásokra, hogy megerősítse keretét, inkább a felfogásához hűen fiatalokat épít be a csapatba.

 Mindig azt mondták neki: "Kölykökkel nem fogsz nyerni semmit." De tegnap este láthattuk, hogyan hozza meg az évek kemény munkája a gyümölcsét. Az 'ágyúsok' legyőzték a 'világ legjobb csapatát', Wenger támadó felállásának köszönhetően.

 Wenger érthetően volt elégedett a nagyszerű eredménnyel: "Büszke vagyok az Arsenal Football Clubra. Mindenki unszolt minket, hogy játszunk a természetünktől eltérően, úgyhogy jól választottunk, hogy maradtunk a saját játékunknál. Azt hiszem, ez megerősítheti a hitünket a filozófiánkban. Még csak 23 évesek vagyunk [az átlagunk]. Az átlagéletkorunk nagyon-nagyon fiatal. Nagyon ígéretes jövő előtt állunk. Együtt akarjuk tartani ezeket a játékosokat."

 20 perccel a meccs vége előtt az Arsenal még 1-0-s hátrányban volt, úgy tűnt, hogy a spanyol óriás megint megleckézteti őket, de ekkor Wenger bátor cserére szánta el magát, Alex Song helyére Andrei Arshavint hozta be az egyenlítés reményében.

 Wengert megkérdezték, hogy a csere tervezett kockázatvállalás volt-e, így válaszolt: "Song sárga lapja is benne volt a dologban, de küzdenünk is kellett a jobb eredményért. Wilshere-rel, Fabregas-szal, Nasrival, Bendtnerrel és van Persie-vel fejeztük be - szükségünk volt 2 gólra. Hazárdíroztunk, rosszul is elsülhetett volna és kikaphattunk volna 2-vel vagy 3-mal is, de működött."

 Ez biztos Arséne, ez biztos! Az Arsenalnak mostmár reális esélye van kiütni a Barcelonát a sorozatból, és ha megteszik, nagy esélyük nyílik egészen a döntőig menetelni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

13 éve
Törölt felhasználó
Próbálom nem lebecsülni a Barcát, mivel olyan csapatot aki minden kupát meg tud nyerni egy évben, olyat nemis lehet és nemis szabad lebecsülni.
Mellesleg szerintem ha két nagy klub játszik egymás ellen visszavágós rendszerben, és az egyik nyer az első meccsen, onnantól kezdve azt lehet mondani, hogy igenis van reális esélye továbbjutni annak a csapatnak, aki megnyeri az első meccset. Lehet ezt úgy is, hogy a visszavágón beáll a csapat védekezni 11 emberrel és majd csak kihúzzák (persze ez nálunk szóba sem jöhet, maximum Chelsea-mentalítású csapatoknál vagy hasonló), és lehet úgy is hogy támadnak aztán majd lesz valami, legjobb védekezés a támadás :D
Na mindegy, egy a lényeg, lehet, hogy kicsit optimistább vagyok, mert a kedvenc csapatomról van szó, de bátran ki merem jelenteni, hogy igenis van esélyünk kiütni őket, pont erről nyilatkoznak folyamatosan a srácok, hogy ameddig nem hiszik el, hogy megtudják csinálni, addig nemis fog sikerülni :roll:
13 éve
Törölt felhasználó
Szép volt a győzelem de csalódottan látom,hogy mindenki ugyanabba a hibába esik mint amibe a Barca esett!Lenézitek az ellenfelet!A Barca még mindig a világ egyik legjobb klubja aki hazai pályán bárkit el tud verni(lásd real 5-0ra..)!Szerintem örülhetünk ha nem kapunk 2-3 gólnál többet!Én azért bízok a csapatban szerintem 3:2re fogunk kikapni ;)
"Az Arsenalnak mostmár reális esélye van kiütni a Barcelonát a sorozatból" --> azért ez enyhén nagy túlzás!!!
13 éve
Törölt felhasználó
Szczesnyre voltam ekkor a legbüszkébb. 1 játékostól sem láttam volna ennyire szívből jövő örömöt mint ahogy térdepelt és extázisban örült. Büszke vagyok rá. Tán még amióta Arsenal meccseket nézek egy játékostól sem láttam ennyire szívből jövő örömöt.
13 éve
Törölt felhasználó
13 éve
Törölt felhasználó
imádom ezt a csapatot a saját játékunkkal vertük meg a barcát nagyon remélem hogy a visszavágón v.persie rug 2-t mert hogy 5-öt rugnak az kizárt :D

Szólj hozzá