Szerdán este folytatódik a Bajnokok Ligája, s csapatunk a világ talán legerősebb gárdájával, a Barcelonával csap össze. A BL nyolcaddöntői közül kiemelkedik ez a párosítás, hiszen e két együttes vívta a 2006-os BL döntőt valamint a tavalyi évben is összekerült a negyeddöntők során a két gárda.


Eddig nem sok babér termett az ágyúsoknak, hiszen öt mérkőzésből két döntetlenre voltak képesek, három vereség mellett. Legközelebb a döntőben álltunk a győzelemhez, amikor Lehmann kiállítását követően Sol Campbell fejesével megszereztük a vezetést, ám Eto'o és Belletti góljaival megfordították a mérkőzést a katalánok, s elhódították a serleget.


A mai mérkőzés akár fordulópont is lehet az Arsenal számára, hiszen egy esetleges győzelem olyan lökést adhatna a csapatnak, amellyel akár a döntőig menetelhetnek, valamint a bajnokságban is zárkózhatnak a Manchester United csapatához, ám egy vereséggel lehet, hogy a csapat elszántsága megtörhet, mely nem kívánt következményekkel járhat.


Egy tény Wengernek könyebb dolga lesz, hiszen visszatért a keretbe Nasri és Rosicky is, valamint Robin van Persie is zseniális formában van. Mint az egy korábbi cikkben írtuk tavaly több kulcsemberét is nélkülöznie kellett a párharcok során a mesternek, s ma is hiányozni fog eltiltás miatt Sagna valamint a sérültek listája is gyarapodott Diaby nevével így Vermaelen, Fabianski mellett ő sem vehet részt a párharc első felvonásán. A Barcelonánál Jeffren és Carlos Puyol hiányzik.

Hasonlítani nem érdemes a tavalyi mérkőzést a maihoz, hiszen abból a csapatból ma 6 ember lehet a pályán, s ebből is 4 ember az aki vélhetően kezd ma (Clichy, Song, Fabregas, Arshavin), továbbá az akkor kispadon ülő játékosok (Merida, Traoré, Eduardo, Campbell, Silvestre) nem tagjai jelenleg a csapatnak.


Egy pár érdekes statisztika: Az ágyúsok 27 Bajnokok Ligája mérkőzés óta - beleértve a selejtezőket is - nem kapott ki hazai pályán Anglián kívüli csapattól. Ez lesz egyébként a 200. mérkőzésünk az UEFA által szervezett kupákban.


Az eddigi mérkőzések során csapatunk 18 gólt szerzett és 7-et kapott, míg ellenfelünk 14-et lőtt és csupán háromszor kapitulált. A 64 kapuralövési kísérletből 40 kaput is talált, a katalánoknál ez a mutató 87/43.


A két menedzser már négyszer is találkozott egymással: 1993/94-es szezonban még akkor a Barcelona játékosaként Guardiola kétszer is legyőzte az AS Monacot irányító francia menedzsert, valamint 1999/2000-es szezonban a csoportban is összefutottak, akkor már az Arsenallal találkozott Guardiola és a Barcelona. A találkozók egy spanyolországi 1-1-el és egy 4-2-es Wembley-beli vereséggel értek véget a Professzor számára.


Érthetően hatalmas várakozás előzi meg a találkozót, s egy óriási meccs alakulhat, ha mind a két együttes a saját támadójátékát tudja játszani, nem fogunk unatkozni ez biztos.


A várható kezdő: Szczesny - Eboué, Djourou, Koscielny, Clichy - Fabregas, Song, Wilshere - Walcott, van Persie, Arshavin


A mérkőzés vezetőbírája Nicola Rizzoli lesz Olaszországból, asszisztensei pedig Renato Faverani, Andrea Stefani, Paolo Silvio Mazzoleni, Mauro Bergonzi, valamint Andrea De Marco.

Jó szurkolást estére! Hajrá Ágyúsok!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (37)

13 éve
Törölt felhasználó
Gratulálok! a barca végig fölényben játszott ,de nyertünk! A továbbjutás necces ,de ez a győzelem lökést adhat nekünk!
13 éve
Törölt felhasználó
nemigazmár hogy mindig esélytelenül játszunk, meg hát azé kell nekünk egy valag helyzet hogy 1 gólt begyötörjünk lásd a wolves elleni meccset, itt nem lesz továbbjutás ha nem kapják össze magukat. a védekezés is egy nagy rakás szart se ér kosi nem érett meg még egy ilyen mecsre djourou se, nem állnak be az ember mögé sok területet adnak az ellenfélnek és még sorolhatnám....
13 éve
Törölt felhasználó
Faszért kell így feltolni a védekezést...
13 éve
Törölt felhasználó
Fúú,mit úsztunk meg...
13 éve
Törölt felhasználó
Bravó Walcott! Így tovább!!

Szólj hozzá