Az Ágyúsok az FA-kupa negyedik fordulójában a harmadosztályú Huddersfield együttesét fogadták. Az észak-londoniak kezdőcsapatában helyet kapott a visszatérő Manuel Almunia, Sébastien Squillaci, valamint Abou Diaby is.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, s néhány elpuskázott lehetőséget követően, a 21. minutumban a vezetést is sikerült megszerezniük: Nicklas Bendtner törhetett a kapu felé Marouane Chamakh remek átadásából, s a lövése egy védő lábán megpattanva, szerencsésen utat talált Ian Bennett kapujába.

Arséne Wenger legénysége a találat után kissé ráült az eredményre, s innentől kezdve nem úgy alakultak az Ágyúsok dolgai, mint azt valószínűleg eltervezték a meccs előtt: a vendégek többször is veszélyeztetni tudtak, Samir Nasri meghúzta a combját és le kellett cserélni (Tomás Rosicky állt be helyette), majd emberhátrányba került a csapat, amikoris Squillaci szabálytalankodott utolsó emberként a meginduló Jack Hunttal szemben.

A második játékrészre Wenger Alex Song becserélésével próbálta kitölteni az Arsenal védelmében kialakult űrt (Chamakh nem jött ki a második félidőre), s bár Andrej Arsavin előtt adódott az első lehetőség a játékrészben, hamar fordult a kocka: a Huddersfield nyomni kezdett, s bár a 63. percben Manuel Almunia egy hatalmas bravúrral még védeni tudott egy fejest, három minutummal később már tehetetlen volt, amikoris Alan Lee bólintotta a labdát a kapujába egy szögletet követően.

Az egyenlítőgól után Diaby helyett pályára lépett Cesc Fabregas, s ezzel együtt az Ágyúsok összekapták magukat: előbb Bendtner várt túl sokat a vendégek kapuja előtt, majd Arsavin bombázott fölé 11 méterről, míg végül a 85. percben a dán csatárról tizenegyest kaptak az észak-londoniak, s Fabregas magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezzel továbblőve együttesét az FA-kupában.

Az Arsenal játékosai a mai napon rengeteg hibával és fegyelmezetlenséggel futballoztak, de szerencsére még így is sikerült győzelmet aratniuk, s ami a legfontosabb, az az, hogy kiharcolták ezzel a továbbjutást!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (43)

13 éve
Törölt felhasználó
hát még jó h nem láttam a meccset :D :D :D :D am meg örülök h csak épphogy jutottunk tovább és h ilyen jól játszott a huddersfield mert nagyon szeretem őket remélem h feljutnak a 2. osztályba :p és hoztuk a továbbjutást ami a legfontosabb és zsinórban 5 meccset nyertünk remélem az everton ellen tovább folytatjuk a győzelmi szériánk bár nagyon nem lesz könnyű dolgunk ... nasri sérülése meg nagyon rosszul jött 🐍

GO GUNNERS :)
13 éve
Törölt felhasználó
a fuckham jol kitömte a hotspermet :) :D ;)
4-0 grat rekddnap XD
13 éve
Törölt felhasználó
szerintem ma a srácok felvették a Huddersfield játék tempóját, és nem koncentráltak oda, szerintem a leyton orient ellen ez rosszabb is lehet, ha azt a stílust lötyögést fogják felvenni. egyszerűen a kiscsapatok ellen nem teszik oda magukat, hanem csak épp annyit, hogy ippeg nyerjenek.
és hiába Bendtner "jó" játéka, nagyon sok fölösleges megtolásokat, vagy elhamarkadott döntéseket hoz. én jobban bízom a formán kívüli Arshavinban, mint B52-ben.
Almunia is amiket ma művelt 🐛 néha csinált egy-két hajmeresztő dolgot, és néha meg csak úgy eldobta magát, h hitelesebb legyne az mozog a kapuban. szerintem neki távoznia kéne, csak azért nem megy, mert Mannone év végiéig még a Hullban van
13 éve
Törölt felhasználó
OFF:Fulham-tátenem 4:0 (Fi.)
13 éve
Törölt felhasználó
Ha neadjisten Nasri nem tud fölépülni a Barca ellen!(remélem nem lesz igazam) Akkor én helyette Arshavint játszattnám vagy Diabyt! vélemény? !Üdv ( csak ne denilson kezdjhen :D)

Szólj hozzá