Arséne Wenger előzetes tájékoztatása szerint mind Sebastien Squillaci, mind Abou Diaby visszatérhet a keretbe a vasárnapi, Huddersfield elleni FA-Kupa meccsre.

A francia védő még a hónap elején sérült meg a Leeds United elleni kupameccsen, Diaby pedig december 29. óta nem léphetett pályára egy vádlisérülés következtében.

Wenger ugyanakkor a sajtótájékoztatóján jelezte, hogy mindkét játékos felépült és bevethető állapotban vannak a Huddersfield ellen.

Tomas Rosickynek, és meglepetésre Manuel Almuniának is vannak esélyei, hogy visszatérjenek a csapatba. A cseh középpályás egy ideje már gyomorrontással küzd, míg a spanyol kapust szeptember óta hátráltatják sérülések.

Wenger azt is közölte, hogy Fabianski és Vermaelen továbbra sincsenek fitt állapotban, velük türelmesnek kell maradni.

A francia mester még kitért egy pár szó erejéig Bacary Sagnára, akit az Ipswich elleni Ligakupa-elődöntőben kellett lecserélni idő előtt, miután egy Szczesnyvel való ütközést követően beütötte a fejét a földbe. A játékost a meccset követően egy éjszaka erejéig kórházban tartották, ám azóta jól van, igaz, apró fejfájással küzd, emiatt a hétvégét kihagyhatja, de a keddi Everton elleni meccsre már ő is visszatérhet.

Az Arsenal emellett tájékoztatta a szurkolókat, hogy az előzetesekkel ellentétben Benik Afobe mégsem lesz nevezhető a csapat ellen. Mint ismert, a Leeds United színeiben pályára léphetett az a Sanchez Watt, aki egyelőre kölcsönben szerepel a másodosztálybeli csapatnál az Arsenaltól, s hasonló helyzet áll fent Afobénál is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

13 éve
Törölt felhasználó
Matech!

Almuniát azért tituláltam kiégettnek, mivel az Arsenalnak már nem tudna pluszt adni, de pl. egy kisebb csapatnál még lehetnének jó meccsei ;)
Egyébként bennem is sokszor megfordult ez a jegelés dolog, sőt, egészen nyilvánvaló volt, hogy Almunia egyszerűen nem lehet szeptember óta sérült, de úgy gondolom, hogy a csapat érdekében meg kellett hoznia ezt a döntést Wengernek!
Ezzel a témával kapcsolatban van még egy teóriám, a mostani Fabianski-sérülés kapcsán, szerintem Fabi sérülése se lehet olyan komoly, sőt megkockáztatnám, hogy nem is sérült, csupán ez volt az ürügy, hogy Szczesny több meccsre, folyamatosan megkapja a lehetőséget, hogy élesben fejlődjön, tanuljon. Hogy miért kellett ezért Fabianski-t a maródi listára tenni? Véleményem szerint azért, hogy ne érje szó a ház elejét a kritikusok felől, hogy Wenger bizalmat szavaz egy meccssorozatban a fiatalabbik, és még ugye tapasztalatlan lengyelnek, akiben a mellékelt ábra szerint megbízik a Mester, teljesen jogosan ;)
13 éve
Törölt felhasználó
fecc04!

Abban igazad lehet, hogy a "kutyának se kell" erős volt kicsit. Valószínű el lehet adni spanyolba valami kis-közép csapatnak ,és tuti ,hogy nem ez lesz az évszázad biznisze. De eddig nem sikerült még eladni, és 33 évesen még nem lehet kiégettnek nevezni egy kapust szerintem. Az biztos ,hogy könnyebb eladni egy formában, játékban lévő kapust, mint egy olyat aki még a kispad közelébe sincs. Azt olvastam egy blogon, hogy Almunia nem is volt sérült, csak Wenger padoztatni akarta, és ő a csere szerepét nem vállalta, Wengerrel összevesztek. Az öreg pedig a jól bevált kamu sérülés dumát nyomja ,mint anno Henry magánéleti gondjaikor és még volt egy pár hasonló eset. Mindegy végül is ,mi az igazság , a lényeg ,hogy el kell adni, mert nélküle is nehéz lesz eldönteni ki az első számú kapus kérdést. Én személy szerint Fabiban nem látom azt az győzni akarást ,magabiztosságot, lobbanékonyságot ami az igazán nagy kapusokban megvan . Szczesnyben megvan szerintem, ha kell leüvölti a sorfal fejét ,ha nem jól állnak össze, magabiztosan megy ki a kapujából a beadásokra (jó mondjuk ezt Sagna bánta múltkor),de a magabiztossága mindenképpen impozáns. Egy két év és nem lesz kapus kérdés...
13 éve
Törölt felhasználó
A 19 éves horvát védő eredeti posztja szélső, de bárhol megállja a helyét. A horvát gol.hr szerint az Arsenal 12 millió eurót is hajlandó érte kifizetni, részlet

pffffffffffffffffffffffffffffffffffff
13 éve
Törölt felhasználó
úristen..
azért ilyen hülye csak nincs AW...
amikor NEM kell kapus,akkor hozna,amikor meg kellett volna,akkor nem?:D:D:D
13 éve
Törölt felhasználó
fecc04: így van!

Szczesnynek nagyon örülök :) Bár a Rangers hálóőrét állítólag figyeljük...

Szólj hozzá