Arséne Wenger a mai sajtótájékozatóját követően exklúzív interjút adott a Arsenal hivatalos weboldalának Thomas Vermaelen egészségügyi állapotáról.

Mint ahogyan arról beszámoltunk, Vermaelen saját maga ismerte el, hogy műtéti beavatkozásra van szüksége ahhoz, hogy felépüljön az Achilles-sérüléséből. Azt is ugyancsak a játékostól tudjuk, hogy a probléma már a szeptemberi, belga válogatott meccse előtt is fennállt, s erre sérült rá ezen időtájt.

-Milyenféle kezelésen ment keresztül Thomas Vermaelen a napokban?
-Ezt a kezelést semmiképpen sem műtétnek, hanem inkább beavatkozásnak hívnám. Nem vagyok specialista, de amit sebészi úton eltávolítottak az Achilleséből az az ún. plantaris ín. Ez a testrész igen ritkán szokott megsérülni, sőt, amennyire hallottam, vannak olyan emberek, akiknek nincs ilyenfajta ínszalaguk. Ez amúgy egy kis ív, az Achilles-ín mellett, ahol Thomasnak van a súrlódás.

-Szóval nem volt komoly műtét...
-Nem, abszolút nem, ma már sétálhatott is. Amennyiben minden jól halad, hat héten belül rendben lesz. Talán egy picit később, talán egy picit előbb, ezt még nem lehet megmondani, én mindenesetre hat héttel számolok.

-Hat hét, hogy az edzésekre visszatérhessen?
-Hat hét, hogy teljesen bevethető állapotban legyen. Két hét edzés nélkül és négy hét felkészülés.

-Miért Svédországot választották a beavatkozás helyszínéül?
-Mert a csapat orvosi stábja a legjobb megoldásokat kereste, és végül két specialistát talált Európaszerte, akik képesnek megoldani az ilyen problémákat.

-Szóval ők a világ legjobbjai...
-Megpróbáltunk mindent megtenni, amit csak lehetett. Egy picit értetlenül állunk az eset előtt, mert gyakorlatilag semmi problémája nincs az Achillesével, de mégis fáj a lába. Ugyanakkor valóban reménykedünk, hogy ez a beavatkozás megoldja a problémákat.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

13 éve
Törölt felhasználó
gondolom ti nem olvassátok az útwengert.. Almunia NEM HAJLANDÓ leülni a padra.
13 éve
Törölt felhasználó
Remélem minél hamarabb láthatjuk őt a pályán! Nagy veszteség ő számunkra, sajnálom, hogy nem tud segítségére lenni a csapatnak!
13 éve
Törölt felhasználó
Bonyolult az orvostudomány nem úgy működik ez, hogy bemegy egy vizsgálatra és már minden megvan. Sokkal bonyolultabb ez a dolog mint ahogy Wenger elmondja és szerintem örülhetünk, hogy 6 hét múlva bevethető állapotban lesz Vermaelen. De még ez is csak egy feltételezés, reméljük, hogy nem fog súlyosbodni az állapota. Wenger meg jó lenne ha adna Cahillért 14-15 milliót és akkor legalább erősödnénk.
Sagna-Djourou-Cahill-Clichy védősor nagyon erős lenne. Főleg, hogy még ott van a sérült Vermaelen és Laci na meg a hébe-hóba világklasszis szinten teljesítő Koscielny is.

Kapusfronton örülök, hogy Wojciech véd, mert így sokkal kevesebb gólt kapunk. Nem szép dolog ilyet mondani, de Fabi még ne épüljön fel. Gyógyulgasson nyugodtan Almuniával együtt. Bár nem tom, hogy az utóbbival mi van, mert hülyeség, hogy a könyöke már 5 hónapja nem jön rendbe. Eltört volna vagy mi a fene ? Ha valóban sérült akkor őt is el kell vinni egy specialistához, mert 5 hónap sok....
13 éve
Törölt felhasználó
Kérdem én, ezt miért nem tudták hamarabb megcsinálni?!
13 éve
Törölt felhasználó
szerintem meg már nem kéne visszaültetni a padra wilsheret.

Szólj hozzá