Az FA Kupa mérkőzésről...

Először is, el kell mondanom, hogy egy nagyon nehéz meccs volt, mert egy igazi kupamérkőzésről beszélünk és a Leeds nagyon komolyan ment előre, jól játszottak. Egy olyan típusú összecsapás volt, ahol fontos volt, hogy ne kerüljünk hátrányba, ám mikor ez megtörtént, Wojciech remek védésével is a meccsben tudtunk maradni [Becchio fejesekor]. Úgy tűnt, hogy teljesen visszajövünk a mérkőzésbe, de elég kevés időnk volt, ám megragadtuk a pillanatot, nem volt szabad kiesnünk, mert ha veszítünk, az nagyon sokkoló lett volna.

A győzelemhez közel...

Miután kiegyenlítettünk, három gólszerzési lehetőségünk volt, ám nem sikerült azokat gólra váltani. De legalább még mindig versenyben vagyunk, és remélhetőleg ezt a Leeds otthonában is el tudjuk majd mondani.

A visszajátszás kellemetlenségéről...

Nem épp a remélt dolgokat láthattuk, talán ez a döntetlen volt a második legrosszabb dolog, ami történhetett. Az első természetesen az, ha kiesünk. Szerdán az Ipswich-hez utazunk, majd szombaton, a West Hammel játszunk, s utána pedig az FA Kupa visszavágója következik.

Szemben Schmeichellel és Bruce-szal...

Igen, éreztem egy kis deja-vu-t. Schmeichel és Bruce anno fantasztikus játékosok voltak, csakúgy, mint a Leedsben futballozó utódjaik. Talán ez a két név szeretné az életemet nehézzé tenni.

Arról, hogy ez a döntetlen, hogyan érinti az edzéseket...

A mai meccs egy figyelmeztetés volt számunkra. Tudtukm, hogy a Leeds tavaly az Old Traffordon nyert, és döntetlent ért el a Tottenhammel. Összességében ez a csapat nagyon bízik ebben a sorozatban, legalábbis az elmúlt években ezt mutatták. Jól tették a dolgukat, nagyon agresszívak voltak, de a jó értelemben, nem negatív módon, betömtek minden lyukat, ezért nagy probléma volt feltörni a védelmüket. Veszélyesen játszottak, és fontos volt, hogy ne kapjunk gólt, ám ezt elszalasztottuk.

Arról, hogy a Leeds pozitívabb volt, mint a Manchester City...

Nem tudom, hogy mit mondhatnék erről. Pozitívak voltak, a hosszú átadásokkal apelláltak, és nagyon szervezettek voltak, talán a játékunk nem volt elég gyors ahhoz, hogy kihasználjuk, a rájuk nehezedő nyomást.

A büntető okozta csalódottságról...

Igen, csalódott voltam. Egy jobb lábas játékosról volt szó, aki nagyon veszélyes, s ezzel tisztában is voltunk, nem kellett volna kibuktatni őt. Tudtuk, hogy nehéz lett volna kikerülni, hogy ne kapjunk gólt a támadásból.

Cesc Fabregas hatásáról...

Mihelyst beáll, a passzok sebessége valamiért megnő, és a játékunk így sokkal gyorsabb és veszélyesebb. Ez megmutatja, hogy mennyire fontos a passzjáték a középpályán.

Fabregas esetleges eligazolásáról...

Jó humorézrékem van, de ezt az egyet nem értem. Nem látom értelmét, hogy az emberek olyan dolgokat állítanak, amit még mi sem tudunk. Szerződésben állunk a játékossal, és biztosan állítom, hogy értesíteni fogunk mindenkit, ha eladó lesz, de jelenleg nem adunk el senkit.

A vezetésről...

Ez Cesc dolga. Úgy éreztem, hogy kicsit lassan haladtunk, nem voltak jó döntéseink, a többi pedig a Leeds dícséri. Amikor Fabregas beállt, a szeme sokat segített nekünk, mivel a hosszú labdáival nem kellett annyit futnia, így a játékunk is gyorsabb lett.

A nem megítélt büntetőről...

Nem fogom lerontani a hírnevem - nem láttam az elsőt. A második tisztán látszott, hogy büntető volt, mert visszahúzták a Theot - az elsőt nem lehetett látni a kispadról.

Roy Hodgson távozásáról...

Meg vagyok döbbenve, mert egy nagy menedzsernek tartom Roy Hodgsont. Ez a tény nagy kilátás alá helyezi a munkánkat, mivel Ő volt az Év Menedzsere júliusban. Ez a döntés bizonyítja, hogy milyen gyorsan megváltozhat a helyzet, mivel hat hónappal később már menesztették. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (28)

13 éve
Törölt felhasználó
Milyen pozitív ez a Wenger! Legalább még bent vagyunk, hát végülis ja, még...
13 éve
Törölt felhasználó
Amikor Bendtner cselezett, csak néztem. Nem tudtam, hogy ilyet is tud a dán.
Fülöp ellenünk megint élete formájában fog védeni...
13 éve
Törölt felhasználó
Hát igen, örülhetünk, hogy nem estünk ki. Idén szerencsénk van, mert ha esetleg továbbjutunk, ami nagyon nehéz lesz idegenben, akkor a következő fordulóban megint alacsonyabb osztály ellenféllel találkozunk majd.

A leglényegesebb dolog, az, hogy verjük meg az Ispwich-et!! Nagyon fontos.
13 éve
Törölt felhasználó
én még mindig bízom bendőben mert nagyon sok pontot szerzett már nekünk de tényleg nem szélen kéne erőltetni.chamak és bendő csak középen képes játszani.
bár meglepődtem 1-2 cselén a meccsen az szent igaz
13 éve
Törölt felhasználó
Nem szabadna leírni senkit ! most már főleg nem .Azok után amit tegnap láttunk a Leeds ellen nem szabad! Ma lehet hogy elődöntős ellenfelünk 7-et kapott egyik fő riválisunktól ,de 3 nap múlva lehet lehajtott fejjel utazik vissza Londonba az Arsenal!

Am Bendő szélen játszatása elég bizarr dolog!!

Szólj hozzá