Arséne Wenger szerint az Arsenalnak nem kell Patrick Evra mai negatív beszólásával foglalkoznia, ugyanis van miből feltöltődniük a hétfői, Manchester United elleni rangadóra.

Mint ismert, Evra ismét negatív fennhangon jegyezte meg, hogy az Arsenal stílusa mit sem ér, ha nem tudnak vele trófeákat nyerni. A hétfői rangadó azonban még akkor is vízválasztó lehet az ágyúsok számára, ha nem feltétlen ez a mérkőzés dönt a bajnoki címet illetően.

"Evra valóban adott egy pár szellemes mondatot, amin el lehet csámcsogni a hétfői meccsig, azonban mi azon az állásponton vagyunk, hogy inkább játsszunk, és ne foglalkozzunk azokkal a kijelentésekkel, amelyek az ellenfél egyik játékosa szájából hangoztak el." - mondta Wenger.

"Személyesen úgy vélem, ha egy professzionális játékos valaki, akkor tiszteli az ellenfelét, mi folyamatosan ezen vagyunk. Én nem akarom kommentálni Evra hozzászólását, ez szubjektív, hogy valóban tiszteletlenség volt-e tőle, vagy nem. Semmilyen szükségtelen vitákba nem akarunk bonyolódni egy ilyen nagy meccs előtt."

"Csak azon a stílusra akarunk fókuszálni, amilyenben majd játszani szeretnénk a rangadón, a provokációkat pedig igyekszünk kiszűrni. Nagyon motiváltak vagyunk mind a meccset, mind a stílusunkat illetően, nincs szükségünk Evra nyilatkozataira."

Wenger egyúttal visszautasította azon találgatásokat is, hogy ismét visszatérnek-e a szokásos pszchológiai hadviselések, amik a múltban sorozatosan jellemezték az Arsenal és a Manchester United edzőit, illetve játékosait egy-egy rangadó előtt.

"Semmiféle pszichológiai esetről nincs szó - az elmúlt években ugyanis jobbak voltak nálunk. Valóban néhány meccsen kicsit balszerencsések voltunk, főleg tavaly, amikor egy öngóllal fordítottak ellenünk."

"Ugyanakkor, ha a potenciált nézzük, úgy érzem, idén egy más szinten vagyunk. Ha megnézzük a tabellát, és a jelenlegi első helyünket, akkor láthatjuk, hogy decemberig egyik csapat sem végzett jobb munkát, mint mi, és meg lehet bennünk a képesség, hogy legyőzzük őket a pályán is."

"Természetesen a mentális lélekjelenlétnek nagy fontossága van a játékosok fejében, főleg, ha meg akarjuk verniaz egyik fő riválisunkat. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy jó helyzetben vagyunk a bajnokságban, valamint olyan a szituáció, hogy elhihetjük, hogy van keresenivalónk."

"Sikerre éhesek vagyunk, és jobban egymásért játszunk, mint korábban valaha, szóval úgy vélem, mindezekkel együtt igenis bárkire veszélyesek lehetünk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

13 éve
Törölt felhasználó
A tacskóm, akinek piros-fehér a téli ruhája, most kapott Anyámtól pár napja egy plüss vörös ördögöt.. azzal kezdte hogy letépte a fejét. remélem hétfőn követi a példáját a csapat!!
13 éve
Törölt felhasználó
en nagyon erzem h megverhetjuk oket most van egy ojan erzesem.mi erosebbek vagyunk mint tavaly ok meg velemenyem szerint rosszabbak.de amien a szerencsenk rooney ellenunk lendul formaba
13 éve
Törölt felhasználó
"Személyesen úgy vélem, ha egy professzionális játékos valaki, akkor tiszteli az ellenfelét"

- Wenger ezzel a mondatával mindent elmond ;)
13 éve
Törölt felhasználó
Hát kíváncsi leszek a hétfői meccsre! Most azt érzem, hogy lehet keresnivalónk, idén eddig idegenben jól megy, nagyon jó lenne nyerni!
13 éve
Törölt felhasználó
Én is hiszek a győzelemben, és a csapatban! Wenger jól tette, hogy nem folyt bele a vitába, bár én a helyében biztos nem álltam volna meg, hogy be ne szóljak valami keményebbet Evrának. :D De azért egy-egy elrejtett szurkálást ő is megengedett magának :P

Egyszerűen k*vára irritál az a kuki, minden találkozó előtt mond valami "szellemeset". Épp itt az ideje, hogy letörjük végre a vörös ördögök szarvát XD 🧀 (Csak hogy a szellemességnél maradjunk :) ).

Szólj hozzá