Aaron Ramsey felépülései folyamata újabb jelenetős mérföldkőhöz érkezett, miután a walesi játékos a hétfői nap folyamán 30 percnyi játéklehetőséget kapott átmeneti csapatánál, a Nottingham Forestnél.

Arséne Wenger eredeti terve az volt, hogy nem adja kölcsönbe Ramseyt, ám a Nottinghamnél előforduló súlyos sérüléshullám kapóra jött az Arsenal menedzserének is, így végül elengedte a 19 éves játékosát az egy hónapnyi, átmeneti szereplésre.

A januári visszatérése előtt Ramseynek papíron további hat alkalom áll a rendelkezésére, hogy ismét fitt legyen - akár már az Arsenal első számú csapatába is.

"Valóban egészséges, ugyanakkor még nem teljesen fitt a meccsekhez." - mondta Wenger.

"Megadtam neki a lehetőséget, hogy oda menjen, ahová szeretett volna. Januárig további hat vagy hét mérkőzést fog játszani, és azt gondolom, ez volt a legjobb döntés."

"Ha ebből a hat meccsből négyen, vagy ötön játszik, jó esélye lesz, hogy ismét betörjön a mi felnőtt keretünkbe is. Kapóra jött ez a lehetőség a Nottinghamnél, s ahhoz, hogy ismét fitt legyen karácsonyra, meg kellett hoznunk ezt a döntést, és ki kellett használnuk a szabályok adta lehetőséget."

A Nottingham edzője, Billy Davies is elégedett volt a tegnap látottakkal, bár az eredmény csalóka lehet, hiszen végül kikaptak a Leicester együttesétől 1-0-ra.

"Ramsey beálltával sok minden megváltozott a játékunkban. Addig lehet, hogy többségében nálunk volt a labda, de nem tudtunk veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára. Azonban az ő beálltával egy picit elkezdtünk máshogy játszani." - mondta Davies.

"Ahogy bejött, azt a pluszt tette a játékunkhoz, amire szükségünk volt. Kimagasló tehetségű játékosról van szó, efelől semmi kétség, ráadásul mindezt egy félig fitt Ramseytől láttuk. Nagyon könnyű látni, hogy mennyire képzett és remek középpályásra tettünk szert az ő személyében, ugyanakkor továbbra is dolgozunk kell, mert a fittsége még nem az igazi."

A játékos visszatéréséről való képsorozat az Arsenal hivatalos weboldalán érhető el, az alábbi linken: http://www.arsenal.com/news/news-archive/aaron-ramsey-forest-debut-picture-special

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

13 éve
Törölt felhasználó
nagyon jó ötlet volt a kölcsönadása, remélem minél hamarabb eléri a megfelelő szintet, s nem sérül le! GO Aaron!!! :)
13 éve
Törölt felhasználó
Nem lepett meg hogy a Forestbe ment hisz elég jó viszony van a két klub között.
13 éve
Törölt felhasználó
mér nincs tapsolós szmájli? 🧀

Szólj hozzá