Arséne Wenger elégedetten nyilatkozott a Wolverhampton elleni meccset követően az újságíróknak. Bár az Arsenal nem focizott a megszokott fölényében, az ágyúsok Marouane Chamakh duplájának és Lukasz Fabianski remek védéseinek köszönhetően hozták a három pontot.

"Korán megszereztük a vezetést, ami a későbbi győzelem miatt különösen fontos volt. Úgy gondolom, hogy ezt követően inkább a védekezésben vettük ki a feladatunkat, szerettük volna megtartani az eredményt. Bár ezt követően is voltak helyzeteink, nem sikerült értékesíteni azokat. Muszáj megdicsérni a Wolves csapatát, a meccsen egyértelmű jeleit láttuk annak, hogy egy jól futballozó, jól összerakott gárda ellen játszottunk. Nagyszerűek voltak a védekezésben, a labdaszerézsben, és elöl is veszélyesek voltak. A stílusuk remek keveréke annak, hogy hogyan lehet jól játszani a felívelt labdákkal, valamint a jól felépített támadásokkal. Úgy gondolom, hogy ez a csapat bárkit meglephet a ligában." - mondta Wenger.

"Összességében elkötelezett, de korrekt meccset láthattunk. A Wolves fizikailag is nagyon ott volt a szinten, és nagy tempóban játszott a 90 perc folyamán, be kell vallani, lenyűgözött a stílusuk. Ugyanakkor a mi csapatszellemünk is, nagyszerű elkötelezettséggel és rugalmassággal párosulva. A meccsen egy olyan oldalát ismerhettünk meg a jelenlegi csapatnak, ami nagyon fontos lesz a szezon folyamán."

Nagy port kavart Cesc Fabregas esete is a mérkőzés utolsó harmadában. A spanyol játékos rendkívül csúnya szabálytalanságot követett el Stephen Ward ellenében, és örülhetett, hogy 'csak' sárga lappal úszta meg az esetet. Fabregas a mérkőzést követően bocsánatot kért Wardtól, aki elfogadta azt.

"Azt gondolom, hogy véletlen volt, ezt ő maga mondta nekem. Valóban volt kontaktus, ugyanakkor Cesc a labdát akarta visszaszerezni. A mérkőzést követően átment a Wolves öltözőjébe, és bocsánatot kért Wardtól. Még nem néztem vissza magát az esetet, és bevallom, nem is nagyon láttam az egészből semmit, mert előttem állt a partjelző. Cesc ugyanakkor azt mondta nekem, hogy baleset volt."

"Ahhoz, hogy piros lappal büntessenek valakit egy becsúszásért, látni kell a szándékosságot és a kíméletlenséget az elkövetőn. A szándékosság nagyon fontos a szereléseknél. Ezeket amúgy sem lehet kivenni a játékból, és sjanos előfordulhatnak ilyenek. Ward egyébként nagyon bizakodik, hogy fitt lesz szombatra."

A francia mester végül a saját játékosainak elemzésére tért ki.

"Marouane nem volt jó formában múlt hét vasárnap, gyakorlatilag az egész múlt héten betegnek érezte magát, ezért is játszattam őt csak egy óriáig a Newcastle ellen. Ugyanakkor a Wolves ellen már teljesen rendben volt, és azt gondolom, hogy már a szezon kezdete óta mutogatja, mennyire döntő tényező az ő jelenléte a pályán egy meccs során."

"Lukasz is remekül teljesített, és hatalmas védést mutatott be az utolsó percben. Természetesen nagyon csalódott volt a Newcastle ellen kapott gólja miatt, ugyanakkor ma visszavágott. Nem csak az a fontos, hogy jó meccse volt, hanem az is, hogy meglehetősen hamar visszavágott a kritikusoknak, és az önbecsülése is ismét pozitív."

"Cesc pedig egyelőre nem tért vissza a legjobb formájához, ugyanakkor meccsről meccsre egyre jobb lesz. Azt viszont ne feledjük el, hogy meglehetősen sokáig volt sérült."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

13 éve
Törölt felhasználó
Azért látva Fabianski formáját, elég ingadozó, szóval örülök én, hogy a Wolves ellen szinte ő nyerte meg a meccset nekünk, de a Newcastle ellen ő vesztette el! Azt gondolom az Arsenalba egy olyan kapus kellene, aki folyamatosan tudna jó teljesítményt nyújtani, Fabianski egyenlőre nem teljesen képes rá, néha becsúsznak még a potyák, de egyre jobb viszont! Remélem mostmár ezeket a bakikat is kiküszöböli, és akkor tényleg nagyon jó lesz!
13 éve
Törölt felhasználó
A Wolves egyébként engem is lenyűgözött! Pedig ilyet ritkán mondok. Doyle és asszem Jarvis volt, akinek a játéka kiemelkedőbb volt. De úgy egyébként a Wolves egészben is szépen játszott, és nem csak a 'BEFU' taktikát alkalmazták.
13 éve
Törölt felhasználó
Almunia57 szerintem nem lesznek bajok Fabianskival persze fog hibázni néha néha 1szer mert az minden kapusba benne van de összességében biztos megmarad ez a jó formája :) csak lehetőséget kellett neki adni és ő eddig meg is mutatta mit tud.. mert az nem lehetőség ha kap valaki 1 meccset úgy h előtte nem is védett hónapokig mert úgy elég nehéz jól teljesíteni ezért voltak akkora bakijai tavaly ... én már mondtam réggebben is h 1 nagyon jó kapus lehet belőle a világ 1ik leggjobbja persze ettől még messze van nagy út áll elötte még ehhez korai lenne kijelenteni pár meccs után ezt de ha tartani tudja ezt a formáját akkor viszont elöbb utóbb be fog következni :)
13 éve
Törölt felhasználó
Arsenal23 folyamatosan? Ez volt kb. 6 meccs, amelyen tényleg jól teljesített, de ne feledjük a hibáját, bár minden klasszis kapussal megesik az ilyen. Az biztos, hogy most nagyon-nagy formában van, de ez még mindig nem konstans teljesítmény. Majd ha egész évben hozza ezt, bár Almunianak is volt egy kitűnő szezonja, ő azóta nem találja önmagát. Talán Fabianski több szezonon át tudja majd nyújtani ezt a kiváló teljesítményt, mert ha tudja, akkor nem hiszem, hogy kéne kapus.
13 éve
Törölt felhasználó
szerintem almunia már nem lesz többet 1. számú kapus fabianski nagyon berobbant most és az igazi énjét mutatja hihetlen nagy bravúrokat hajt végre és magabiztosan teljesít és nem csak 1 meccsen hanem folyamatosan ami nagyon fontos !!! a tegnapi meccshez meg annyit h örülök h 1 ilyen nehéz meccset meg tudtunk nyerni de magunknak tettük nehézzé sajnos... mert azért ennél sokkal többre képes ez az arsenal 1. gól után még rúghattunk volna 1-2-t ha nem állunk visszaa... de a lényeg a 3 pont :)

Szólj hozzá