A múlt heti kettős vereséget követően az Arsenalnak illendő volt három ponttal visszatérnie a győztesek útjára, noha Arséne Wenger csapata nem volt irigylésre méltó helyzetben, miután egy ismét kőkemény összecsapás várt csapatára a Wolverhampton ellen, ráadásul idegenben.

Arséne Wenger is igyekezett felfrissíteni alakulatát, a Newcastle elleni meccset követően a Wolverhampton ellen például kezdhetett Andrey Arshavin, de Tomas Rosicky is. A Laurent Koscielny kiszabott két meccses eltiltás is ezen a mérkőzésen kezdődött, miután az angol szövetség elutasította az Arsenal fellebbezését. A francia védő helyett Johan Djourou játszott Sebastien Squillaci oldalán.

Az Arsenal ugyanakkor a szokásosnál is jobb kezdést produkált. Az elmúlt meccseken nemigazán brillírozó Marouane Chamakh már a 36. másodpercben betalált Alex Song remek beívelését követően. A marokkói csatár teljesen üresen fejelhetett Marcus Hahnemann kapujára, Chamakhot ismerve pedig ez nem okozott neki gondot. Az Arsenal 29-ese ezzel a találatával pedig rekordot állított fel: eddig egyetlen Arsenal-játékos sem tudott ilyen gyorsan betalálni az ellenfél kapujába.

Az ágyúsok eztán tartották az iramot, pillanatokkal később Andrey Arshavin került helyzetbe egy az egy ellen Hahnemannal, ugyanakkor az orosz támadó a kapusba lőtte a labdát.

Az első játékrész ezt követően már nem tartogatott különösebb izgalmakat. Az Arsenal picit langyosan, tartalékolva játszott, és sokáig az ágyúsok térfelén folyt a játék, ugyanakkor a Wolverhampton nem játszott pontosan, így nem igazán tudta veszélyeztetni Fabianski kapuját.

A fordulást követően már a második játékrész első öt percében kiegyenlíthettek volna a farkasok. Jack Wilshere egy felszabadításnál elcsúszott, a terület pedig szabaddá vált Milijas előtt, végül azonban Sagna becsúszásának köszönhetően maradt a 0-1.

Az Arsenal ekkor érezte, hogy nyomni kell, így, ha nem is a megszokott ütemben, de jöttek a támadások. Előbb Fabregas lövésébe értek bele, majd a 65. percben az előző meccsekből kiindulva jobb formát kifogó Arshavin találta el a kapufát.

A védőknek is volt lehetőségük a gólszerzésre, amellett, hogy rengeteg feladatuk volt hátul. Az egyik szögletnél Djourou passzolta a labdát Squillacinak, aki balszerencsésen luftot rúgott, ám még így is képes volt sarokkal a svájci elé tenni a labdát. Végül Djourou lövését szerencés módon blokkolták, így az eredmény 'csak' egy szöglet lett.

A meccs záró szakaszaiban volt a legtöbb dolga a Newcastle elleni hibázó Fabianskinak. Percekkel a rendes játékidő vége előtt Doyle kísérelt meg egy távoli löketet, ezt a lengyel kapus remekül védte.

A hosszabbítás harmadik percében pedig még ennél is nagyobb védés kellett Fabianskitól, amikor az Arsenal 21-ese Berra lövését hárította, megmenteve ezzel csapatát az olyan kudarcoktól, mint amilyent például az idei, Sunderland elleni meccsen éltek át.

A lomha, bágyadt meccset végül a 94. percben sikerült bebiztosítani, amikor Cesc Fabregas végre ismét bizonyította kivételes képességét, még akkor is, ha a spanyol középpályás, feltehetőleg a múltbeli ínsérülése miatt, mostanság szürkébben játszik. Fabregas ugyanis zseniálisan találta meg az előretörő Chamakhot, akinek megint könnyű dolga volt, hiszen a meccs záró szakasziban már a védők is támadtak a Wolverhamptonnál. A marokkói ugyanakkor jól oldotta meg a feladatát, és Arshavinnal ellentétben, sikerült mattolnia Hahnemann kapust egy az egyben is.

A csatár pedig ezzel a találattal nem csak hogy átvette az Arsenal házi gólkirályi címét, hanem újabb történelmet állított fel: a Premier Liga történelmében ugyanaz a játékos soha nem szerzett ilyen nagy időkülönbséggel két gólt ugyanazon a meccsen. Chamakh első és második találata között nem kevesebb, mint 92 perc 26 másodperc telt el.

Az Arsenal visszafogottságát a meccset illetően pedig jól szemlélteti az is, hogy a Wolverhampton birtokolta többet a labdát (52%-48%), ráadásul a passzolási pontosságuk is, ha csak egy százalékkal is, de jobb volt az ágyúsoknál. (78%-77%).

Folytatás a hétvégén, az Everton ellen, ismét idegenben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (303)

13 éve
Törölt felhasználó
Összefoglaló alapján nagyon sok helyzetet hagytunk ki, lehetett volna ez 6 is...
Ez a Wolves ellen okés egy darabig, de láthattuk, hogy néha csak a kapuson múlt, hogy a meccsben maradtunk.
13 éve
Törölt felhasználó
Tegnap se játszottunk jól, de meglett a 3 pont és ez a lényeg. Ezt várom majdnem mindig a csapattól, főleg az ilyen meccseken. Nem gálát várok, de láthatjuk, hogy meg lehet ezt csinálni, persze ehhez kell egy ilyen bravúrokat bemutató Fabianski.
Ennek ellenére tartom magam amellett, hogy nem leszünk bajnokok, mert hiába küzdünk néhány meccsen és arra azt mondom, hogy "na ez igen", a többibe meg magasról beleszarnak.
13 éve
Törölt felhasználó
bojncsab:

Bocs! Elolvastam, de ez nem rémlett. Még1x bocsi!
13 éve
Törölt felhasználó
jók voltunk fiuk???
nem néztem a meccset :D:D még jó :D
13 éve
Törölt felhasználó
Fabi isten volt,ha tegnap ő nem véd bravúrokat,3:1-re kikapunk,egyetértek am mindenkivel.. elsősorban itt fecc-re és Arsenal23-ra gondoltam..

Szólj hozzá