Derült égből villámcsapásként ért mindenkit a holland szövetségi kapitány, Bert van Marwijk azon döntése, hogy nevezte csapata bő keretébe azt a Robin van Persiet, aki augusztus óta egyetlen Arsenal-meccsen sem vehetett részt egy bokasérülés miatt.

Van Persie eddig összesen 3 meccsen kapott lehetőséget az Arsenalban a nyári világbajnokságot követően. Az első kettőn még csak csereként, a harmadikon, a Blackburn Rovers ellen, már a kezdőben - ez alkalommal azonban mindössze 34 percig bírta, a holland támadót bokasérülés miatt kellett lecserélni. Van Persie rehabilitációja azóta véget ért, a csatár múlt hét péntek óta már az első számú csapattal edzhet.

A holland szövetségi kapitány pedig annak ellenére is beválogatta az Arsenal törékeny klasszisát, hogy a sérülése előtti fittségét még gyakorlatilag nem érte el van Persie. Ez a hír pedig érzékenyen érintette Wengert, aki néhány hete nemes egyszerűséggel kijelentette: van Persie biztosan nem játszik majd a barátságos meccsen.

"A helyzet mindenki számára ugyanaz. Jelenleg az van, hogy van Persie nemrégiben tért vissza edzésre a sérülése után, és most azon dolgozunk, hogy végre meccsen is játszhasson. Egyfelől örülünk, és kevésbé aggódounk az ő barátságos meccse felől, mivel tét nélkül játszik."

"Ennek ellenére az az érzésem, hogy van Persie hamarosan az Arsenal bő keretében is benne lesz. Alapvetően nem az a problémám, hogy mi lesz a válogatott meccsel, hanem hogy ki játszik a Newcastle ellen vasárnap. A kezem meg van kötve a FIFA szabályai által, nem sok mindent tehetek."

Igen ám, de van Persie a közelmúltban pont egy barátságos meccsen sérült meg, és dőlt ki hosszú távra.

"Másfelől viszont ez csak egy barátságos meccs, tehát gyakorlatilag nem múlik semmi az EB-selejtezőket illetően. Ez egy jó lehetőség a szövetségi kapitányok számára, hogy olyasvalakiket is kipróbáljanak, akiket eddig nem. Végülis erre valóak a barátságosak." - tette hozzá Wenger.

"Szóval egy picit szürreális ez a helyzet, mert a klubjában még nem is játszhatott. Először is meg kell mutatnia, hogy készen áll-e. Természetesen, ha minden jól halad, elképzelhető, hogy még a holland-meccs előtt játszik majd az Arsenalban. De összesen eddig csak egy edzésen van túl a sérülése után, és nem tudjuk, hogyan reagál majd a szervezete. Napról napra meg fogjuk őt vizsgálni, de elég macerás ez az egész."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

13 éve
Törölt felhasználó
Chamakh érkezésével kicsit talán "könyebb" elviselni Robin hiányát! De azért jó lenne, ha most már egészséges lenne végre...
13 éve
Törölt felhasználó
néha mi is megtehetnénk azt, amit a Chelsea...már többször volt rá példa, hogy a válogatott meccsek előtt titokzatosan megsérült Terry vagy Lampard, majd a következő bajnoki fordulóban már fittek voltak! egyszerűen a Chelsea nem akarta a két alapemberét egy tét nélküli mérkőzésen egy esetleges sérülésnek kitenni.
13 éve
Törölt felhasználó
Robin tavalyi sérülése óta különösen félti őt Wenger, ami teljesen érthető. Egy tét nélküli meccsen sérült meg hónapokra és ez nagyban befolyásolta a klubja szezonját!
Maarwijk azt mondta, hogy Ő Persiet kérdezte és Robin azt mondta neki, hogy alkalmas a játékra. Úgyhogy Wengernek a játékosával is egyeztetnie kellene, hogy mégis mi legyen...
Ezen kívül még az orszok szövetségi kapitánya Advocaat is bírálta Wengert, mivel AW Arshavint sem szívesen engedné el rögtön a betegsége után.
13 éve
Törölt felhasználó
Azért Maarwijk sem egy gonosz ellenség,ő sem akar rosszat egy játékosnak,tehát elsősorban van Persie döntésén fog múlni,hogy vállalja-e a játékot,vagy sem! Ennek a menete amúgy is az szokott lenni,hogy behívják Robin-t a válogatottba,ott megvizsgálják a holland szövetség orvosai,és a diagnózis alapján megállapítják,hogy játékra alkalmas egyáltalán! Ha igen,akkor közösen a játékos beleegyezése mellett eldöntik,hogy mennyi játékpercet kapjon,ha nem alkalmas,akkor meg hazaengedik,vagy marad,és a társakkal edz!
Szóval ez az egész mizéria elsősorban van Persie-n fog múlni,és nem Wenger,vagy van Maarwijk akaratán!
Az más kérdés,hogy egyáltalán szükség van egy olyan játékos behívására aki 3 hónapja nem lépett pályára,de erre is megvan a válasz,mivel RvP a holland válogatott kulcsembere azért tisztában akarnak lenni az állapotával a hollandok is,és most lehetőségük lesz rá,hogy megnézzék!
13 éve
Törölt felhasználó
a szóban forgó barátságos meccsig az Arsenalnak még három meccse van, jó lenne ezalatt újralátni Robint!
teljes mértékben egyetértek Wenger felháborodásával...
na és: "Ez egy jó lehetőség a szövetségi kapitányok számára, hogy olyasvalakiket is kipróbáljanak, akiket eddig nem. Végülis erre valóak a barátságosak"
- igen, csak Marwijk valószínűleg ezt úgy gondolja, hogy no akkor vegyük elő az eddig sérült Van Persiet...és itt a hiba.

Szólj hozzá