Arséne Wengert az alábbi kérdésekkel faggatták a Donbass Aréna sajtótermében:

-Kik azok a játékosok, akik Londonban maradtak végül?
-Fabregas, Arshavin, Song és Denilson, mindannyian. Arshavinnak valamiféle vírusos megbetegedése van, nem érezte jól magát, a másik három játékosunk pedig apró sérülést szedett össze a múlt hétvégi bajnokinkon.

-Meglehetősen későn érkezett meg az Arsenal Donetskbe, emiatt nem is edzettek a mérkőzés előtt. Van valamiféle rejtegetnivalója a csapatnak a szerdai meccs előtt?
-Általában nem szoktunk edzeni a mérkőzést megelőző napokon, ha idegenben játszunk. Ilyenkor másik országba kell repülnünk, az utazás sok időt vesz el, ráadásul be kell jelentkeznünk a szállodába, tehát van teendőnk már így is.

-A Shakhtar edzője, Mircea Lucescu azt állítja, hogy a londoni meccsen a játékvezetőnek számos Arsenal-játékost kellett volna sárga lapos figyelmzetésében részesítenie. Valóban megkülönböztetik az Arsenalt a többi csapattól a játékvezetést illetően?
-Nem, egyáltalán nem. Mircea nagyon jó barátom, nagyon tisztelem őt. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy teljesen korrekt meccsünk volt az Emiratesben. A foci egyre népszerűbb és népszerűbb, emiatt a játékvezetőkre is egyre nagyobb nyomás helyezkedik, nemcsak az edzőkre.

-Négy első számú csapatbeli játékos marad ki az ukrán utazásból. Ez a magabiztosságon is alapuló döntés volt? Az Arsenal már-már továbbjutott a csoportból...
-Mindegyik játékos a felnőtt csapat tagja, aki itt van velünk Donetskben. Mindegyikük nagyon erős, és jól játszik. Csakis a sérüléseik miatt nem hoztuk magunkkal a már említett négy játékost.

-Tíz évvel ezelőtt a Shakhtar Donetsk megverte az Arsenalt...
-Igen, de akkor teljesen más keretünk volt, ami nem összehasonlítható a jelenlegi csapatunkkal. Jól felkészültek vagyunk, és bízunk abban, hogy megmutathatjuk a legjobb képességünket. A mai meccs nagyon érdekesnek ígérkezik, és nyilvánvalóan nyerni akarunk.

-Figyelemmel követi a Shakhtar markáns statisztikáját, hány meccset nyertek meg a bányászok az új stadionukban?
-Statisztikailag nem, ugyanakkor bízom abban, hogy jó meccset láthatunk majd. A londoni 5-1 nem megfelelően tükrözi a két csapat közti viszonyokat, a Shakhtar ennél sokkal erősebb és jobb csapat.

-Kik jutnak tovább a H-csoportból?
-Sajnos nem látok a jövőbe...

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

13 éve
Törölt felhasználó
tudna valaki irni egy UTAZO KERETET,hogy egyaltalan kik mentek Doneckbe???
koszonom
13 éve
Törölt felhasználó
DJourou! AMEN!!!
13 éve
Törölt felhasználó
Inkább neked legyen igazad Djourou mint nekem:D
13 éve
Törölt felhasználó
Jól teszi Wenger, hogy itthon hagyja őket! Song sokat robotolt már, kijár neki egy kis pihenés, Arsha is sok meccsen játszott idén, Fabregasnak is Denilsonnak is csak jót tehet egy kis pihenő! Fabianski---Sagna-Koscielny-Squillaci-Clichy---Wilshere-Eastmond-Nasri---Walcott-Chamakh-Rosicky! Vagy Chamakh helyén Bendtner, mert szegény Chamakhnak is kijárna már egy kis pihenő, és még úgyis erős lenne a kezdő!
13 éve
Törölt felhasználó
sztem mind a 4en ott lesznek a Castle elleni keretben, érzésem szerint csak pihenteti őket Wenger, meg más játékosokat is szeretne játszatni Ukrajnában. aztán nekem legyen igazam..

Szólj hozzá