A londoni 5-1 tudatában talán a szokásosnál is jobban fel voltak tüzelve a tavalyi ukrán bajnok, Shakhtar Donetsk játékosai, akik mindenáron revansot akartak venni azon az Arsenalon, amelynek soha sem ment igazán az eredményes játék Ukrajnában.

Mircea Lucescu ennek alapján erős összeállításban küldte pályára csapatát, amelyben helyet kapott az az Eduardo is, aki gólt szerzett az előző meccsen. Az Arsenal ezzel szemben akarva-akaratlanul is kénytelen volt tartalékolni: miután sem Song, sem Fabregas, sem Arshavin nem utazott el Donetskbe, javarészt a fiatalok kaptak lehetőséget. Craig Eastmond például a Shakhtar ellen mutatkozott be a BL-ben.

Már a mérkőzés kezdetétől fogva látszott, hogy nem lesz egyszerű a meccs. A Shakhtar vadonatúj stadionjában, a Donbass Arénában valósággal forrt a hangulat, ahogy az Arsenal játékosa kapta meg a labdát, a közönség már is elkezdett fütyülni.

Ennek ellenére Theo Walcottnak sikerült lehűtenie a kedélyeket. A sérüléséből nemrég visszatérő angol középpályás Jack Wilsheretől kapott fantasztikus labdát egy Arsenal-kontra során, majd Theo a gyorsaságát kihasználva alaposan lesprintelte a Barcelonától visszaigazolt Chygrynkskiyt.

Az Arsenal azonban csak bő negyedóráig érezhette magát a biztos továbbjutók közt. A Shakhtar már ekkor is dominált a meccsen, támadásilag Jadson és Willian is jól összedolgozott, de ekkor még Fabianski védései, a védők mentései, valamint egyszer a kapufa is besegített az ágyúsoknak.

Egészen a 27. percig. Ekkor a Shakhtar, egy Eboue-szabálytalanságot követően szabadrúgáshoz jutott, amit Jadson ívelt be. A remek labdára Chygrynskiy fejelt bele, majd a játékszer Eastmond fején bepattanva jutott Fabianski kapujába - ismét egyenlő volt az állás.

Majd jött a fordulat. Egy perccel a félidő lefújása előtt Dario Srna nyert meg egy nagyon fontos párharcot Gael Clichyvel szemben, a horvát védő ezek után szabadon hozhatta befelé a labdát, amelyet Eduardonak passzolt, s az Arsenal egykori csatára most sem hagyta cserben újdonsült csapatát: az ő góljával fordult a kocka, már a Shakhtar vezetett. Eduardo ez alkalommal is betartotta ígéretét: egyrészt, amit a Shakhtar szurkolóinak tett, hogy gólt szerez, másrészt amit az Arsenal rajongóinak ígért, mely szerint tiszteletből nem fog ünnepelni.

A fordulást követően sem mozdult el a mérleg nyelve. Az Arsenal szokásos módon a labdabirtoklással próbált meg felülkerekedni a Shakhtar védelmén, azonban a bányászok jól teljesítettek ebből a szempontból, Bendtnerék alig tudtak eljutni Pyatov kapujáig.

A másik oldalról viszont folyamatos támadás alatt voltak Squillaciék, a Shakhtar braziljai, később Costa és Teixeira beállásával egyetlen szabad percet sem hagytak a francia védőnek és társainak.

A meccs záró szakaszában belefért egy pár színészkedés is a hazai oldalról, de gyakorlatilag ez nem befolyásolta a találkozót. Miután pedig gól nem esett a második félidőben, a Shakhtar megtartotta a veretlenségét az angol csapatok ellen, sőt a 2-1-es győzelmükkel ismét kiegyenlítetté vált a H-csoport.

A csoport másik mérkőzésén a Sporting Braga egygólos győzelmet ért el a Partizán Belgrád otthonában, így a H-csoport tabellája így néz ki a negyedik játéknapot követően: 1. Arsenal 9 pont, 2. Shakhtar 9 pont, 3. Sporting Braga 6 pont, 4. Partizán Belgrád 0 pont.

Az Arsenal a következő fordulóban a Sporting Bragával játszik, ismét idegenben. Matematikailag már egy döntetlennel is bebiztosíthatná Wenger csapata a továbbjutást, a további sorsolásra vonatkozóan azonban fontos lehet, hogy melyik csapat jut tovább az első, illetve a második helyen.

Statisztikák: (Shakhtar-Arsenal) Összes lövés: 20-12, Kapuratartó: 10-8, Szabálytalanságok: 11-16, Megnyert párharcok: 56%-44%, Passzpontosság: 76%-84%, Labdabirtoklás: 45-55%.

Folytatás a bajnokságban a Newcastle ellen, vasárnap.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (432)

13 éve
Törölt felhasználó
Aron21 bannolva lett pár napig... egyébként, ha valakinek valami gondja van az oldal szabályzatával, vagy az azt megszegőkkel való "bánásmóddal", legyen szíves PM-ben írni és nem itt a fórumon fikázni, mert zokon veszem :DDDD
13 éve
Törölt felhasználó
Én a kapuba Szczesny -t tettem volna, és még több fiatal is belefért volna, oly mindegy ez az eredmény : ) Persze oké, jó lett volna nyerni, de mindenki tudja, hogy a Belgradot otthon verni kell, és verjük is, a Bragat meg idegenben, ha nem is 6-0-ra : ) Összességében elégedett vagyok a csapattal, meg lesz az első hely, és inkább itt hozzunk le ilyen vereséget, mint a bajnokságban.
13 éve
Törölt felhasználó
eriCesc: nem nézzük Cesc twitter oldalját, nyilván megint felfújta a média amit mondani akart, de tény ami tény, télleg eléggé nagyképűen álltunk hozzá a meccshez. jólene mosmá RvP és Vermaelen a csapatba...bár előbire szerintem nagyobb szükség van
13 éve
Törölt felhasználó
megérdemelt a vereség. játszottunk ennél már jobban.
engem csak néhány shakhtar játékos baszta fel az agyam. 10percneként dobálták fel magukat, húzták az időt.. sorolhatnám. remélem csoportkör után nagyon megszopatja őket valaki. szerintem amit csináltak undorító volt.
az lehet ,hogy szép passzos játékot játszanak és Dudu miatt sok Arsenalfan szereti őket de én nemfogok ebbe a körbe tartozni. ha szépfocit akarok nézni akkor marad az Arsenal meccs:)
További szép estét!
13 éve
Törölt felhasználó
pff...hihetetlen ez a média. Mindenesetre a véleményemen ez sem változtat, a fiúk ha nem is nagy képűek, de ha jó formában vannak, el bízzák magukat és lebecsülik az ellenfelet.

Szólj hozzá