A Shakhtar Donetsknél mindenki a visszavágás reményével fog pályáralépni a mai Arsenal elleni visszavágón, a Donbass Arénában, miután az angol csapat 5-1-re győzött az ukrán bajnok gárda ellen az Emiratesben.

Az Arsenal egykori játékosa, Eduardo is úgy véli, új csapata megfoghatja Wenger alakulatát, és egy esetleges győzelemmel ismét kiegyenlítetté válna az első helyét folyó harc a H-csoportban.

"Az Arsenalnak mindig is nehézségei voltak a kelet-európai csapatok ellen, és remélem, hogy most sem lesz másként." - mondta Eduardo.

"Tudjuk, hogy jó csapatunk van, és otthon mindig erősek vagyunk. A Shakhtar például azóta nem vesztett a Donbass Arénában meccset, mióta megnyitották."

Eduardo azt is elárulta, hogy nagyon figyelik az Arsenalt, számos közelmúltbeli meccsüket nézték meg videón.

"Meg néztük az előző meccseiket, és azt szűrtűk le, hogy általában hat-hét kapuralövésük van, amiből egy, vagy két gól születik. Most is erre számítunk. Londonban mi sem voltunk messze ettől a teljesítménytől, nem játszottunk olyan rosszul, amit az 5-1 sugall. Az a a vereség elég érzékenyen érintette az egész csapatot."

A horvát játékos szerint a Shakhtar célja legalább a negyeddöntő a Bajnokok Ligája idei kiírásában, szerinte a csapat van annyira jó, azonban e cél elérésében a szerencsének is aktívan közre kell játszania.

Eduardo végül ismét leszögezte, hogy nem fog ünnepelni, amennyiben a Donbass Arénában is gólt szerez, hasonlóképpen, mint az Emiratesben.

"Nincs szándékomban nagy ünneplést csapni. Három évet töltöttem el az Arsenalban, tisztelem az egykori csapattársaimat, mindenben segítettek, hasonlóképpen a szurkolók, a menedzsment, Arséne, mindenki." - tette hozzá.

"Nem lesz nagy gólöröm, mindazonáltal boldog lesz, ha gólt szerzek az új csapatomban. Be kell vallani, picit furcsa volt ilyen korán találkozni a korábbi társaimmal. Három hónapja még velük edzettem, most pedig már új csapatban vagyok. Ugyanakkor fantasztikus volt abban a stadionban játszani, ahol három évig szerepelhettem hazai pályán."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

13 éve
Törölt felhasználó
3:1-re nyerünk
13 éve
Törölt felhasználó
Remélem megint gólt lő úgy kb. 5-0nál! :)
13 éve
Törölt felhasználó
én azt álmodtam 2 nappal ezelött h 0-0-ás döntetlen lesz
13 éve
Törölt felhasználó
Szerintem meg sima vereség lesz a mai :D Dudu vág kettot, nálunk pedig Theo egyet! de ne legyen igazam !!! Go Gunners !!! ;)
13 éve
Törölt felhasználó
Mirefel van a Shaktarnak ekkora önbizalma,akár 8-9et is kaphattak volna h akartuk volna.Idióták....Tán az U18-cal megyünk h ennyire bátrak???

Szólj hozzá