Matematikailag is bebiztosíthatja az első kiesési szakaszba való továbbjutását az Arsenal, amennyiben Ukrajnában is hozza a három pontot a H-csoport második helyén álló Shakhtar Dontesk ellen.

Erre azonban elővigyázatosságból nem gondolt Arséne Wenger, aki úgy gondolja, a Shakhtar mindenképpen jobb csapat, mint amit az Emiratesben láthattak. Rövid visszatekintő: Song, Nasri, Fabregas, Wilshere és Chamakh révén kiütötte az Arsenal az ukrán bajnokot, a Shakhtar részéről a korábbi ágyús, Eduardo volt eredményes.

"Számítok arra, hogy a Shakhtar válaszolni fog az előző vereségöket követően. Számomra mindenképpen jobb csapat, mint amit láthattunk tőlük az Emiratesben, úgy gondolom, európai szinten egy nagyszerű gárdáról van szó." - mondta Wenger.

"Ugyanakkor, ami miket illet, nagy lehetőség előtt állunk, hogy biztosítsuk a helyünket az első kieséses szakaszban, és hogy az első helyen végezzünk a csoportunkban."

"Donetsk mindig egy nehéz helyszín, egyrészt a különleges időjárás miatt, a különleges pályák miatt és a különleges utazási körülmények miatt. Ugyanakkor fontos leszögeznem újra és újra: legutóbb, amikor Donetskben játszottunk, már kvalifikáltuk magunkat a torna soron következő részében, így nem a megszokott csapatot játszattam." - utalt Wenger arra, hogy a 2000/01-es szezonban, amikor a két csapat legutóbb találkozott a BL-ben, a Shakhtar 3-0-re verte meg az Arsenalt Ukrajnában.

Mircea Lucescu, a Shakhtar Donetsk román menedzsere is a visszavágást tartja szem előtt.

"Már alig várjuk az Arsenal elleni összecsapást. A Londonban végül 5-1-re végződő meccs nem mutatja reálisan a két csapat közti különbséget, ilyen nagy differencia nem volt a többi mutatóknál, mint például a labdabirtoklásnál, a kapuralövések száma például nagyjából kiegyenlített volt. Kielemeztük a mérkőzést, úgy gondolom, hogy a gólok az elkövetett hibáinkból és labdavesztéseinkből fakadtak. Remélem, hogy a szurkolóink, és egész Európa egy teljesen más Shakhtart fog látni a szerdai mérkőzésen." - mondta Lucescu, majd hozzátette:

"A Londonban született korai gól romba döntötte a terveinket, támadásra voltunk kényszerítve. Amikor nyílt futball játszik az egyik csapat, a másik előtt akarva-akaratlanul is ott az ajtó-ablak ziccerek lehetőségei. Természetesen ezt a meccs előtt is tudtuk, de nem voltunk képesek elkerülni a nagy zakót. Nem gondolom, hogy az Arsenal jobb csapat, mint a Shakhtar, és mindent megteszünk,hogy ezt bebizonyítsuk."

-Csapathírek:

A Shakhtar Donetsknél nem játszott a múlt hétvégi Dnipro elleni bajnokin Jadson, a brazil játékos játékára pedig a szerdai meccsen sincs túl sok esély. Lucescu szerint az örmény Henrik Mkhitaryan sem biztos, hogy pályáraléphet az Arsenal ellen, megfázás miatt. Fernandinho lábtörés miatt biztos, hogy nem játszik.

Az Arsenalnál ismét beköszöntött a sérüléshullám: a már sérült Almuniához, van Persiehez, Diabyhoz és Ramseyhez négy további játékos csatlakozott Fabregas, Song, Arshavin és Denilson személyében, noha mind a négyük sérülése - feltehetőleg - rövid távú, s csak elővigyázatosságból nem utaztak Donetskbe.

-Hétvégi eredmények:

Az Arsenal a 88. percben biztosította be a három pont sorsát Alex Song kései góljával, s a Shakhtar Donetsk is hasonló eredményű meccset játszott a Dnipro ellen, a tavalyi ukrán bajnok 11 mérkőzésből 10-et nyertek meg a bajnokságban.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

13 éve
Teljesen biztos, hogy Eastmond kezd, Nordtveit tegnap játszott az Aston Villa ellen a tarcsiban...
13 éve
Törölt felhasználó
Wilshere kezdhet Cesc helyén, Nordtveitet pedig Song helyén játszatnám, de 99%, hogy nyálas Eastmond kezd..
13 éve
Törölt felhasználó
így van otthon kell őket hagyni nem több sérülés v rásérülés..most fiatalokat kell játszani..kicsit nehéz lesz de én bizakodok..azért nem olyan nagy csapat..és szerintem is reális volt az 5-1 ne hogy már h az ARSENAL egy shaktar szintű csapat legyen..
13 éve
Törölt felhasználó
Nem értem azokat a mondatokat, hogy az 5-1 túlzás. Már miért lenne az? A 2. félidőben egyenlő volt a nullával a Shaktar, nem tudom mi az istent vártak, az az 5-1 igen is reális, ha 10-0-ra vertük volna meg őket az is az lenne. Ennyi.
13 éve
Törölt felhasználó
ÉS Wenger nem is igazolná le, mert van arra a posztra nem egy emberünk. Na meg ugye Spurs. Tudtommal csak Cambell jött át a Wenger éra alatt.

Szólj hozzá