Az Arsenal hivatalos weboldalán bejelentésre került, hogy Benik Afobe egy hónapig a harmadosztályú Huddersfield Town gárdájánál fog szerepelni.

Az angol ifjúsági válogatott csatárnak kulcsszerepe volt abban, hogy Steve Bould legénysége meg tudta védeni az Akadémiai Liga-címét az előző szezonban: 25 mérkőzésen 20-szor talált be, s a rájátszás fináléjában, amelyet a Nottingham Forest ellen vívtak meg az Ágyúsok, mesterhármast szerzett.

A 2009/2010-es szezon a tartalékokhoz való áttörést is meghozta Afobe számára, aki a most futó idényben már ötször pályára lépett Neil Banfield brigádjában.

A 17 éves támadó, aki 8 éves kora óta az Arsenal-játékosa, s aki februárban kötött profi szerződést a klubbal, májusban U17-es Európa-bajnok lett a Háromoroszlánosok színeiben.

Afobe, akinek az Arsenalnál mindenki a legjobbakat kívánja a kölcsönben eltöltött időszakára, előreláthatólag december 4-éig fog a Terrierek kötelékeiben állni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

13 éve
Törölt felhasználó
1 hónap nem túl nagy idő, már-már fölösleges kölcsönadás, de persze ha játszik, hát legyen!
13 éve
Törölt felhasználó
Afobe és Deacon a jövő Arsenal-támadószekciója ;) hajrá!
13 éve
Törölt felhasználó
Remélhetőleg játszik is,és nem úgy jár,mint Freeman!
Afobe-nak még van 2-3 éve,hogy a felnőtt keret ajtaján kopogtasson,ha addig nem tudja magára felhívni a figyelmet,akkor ő lehet a következő Jay Simpson-unk! Jó lenne,ha nem így történne!

Szólj hozzá