Az Arsenal ma hivatalos közlemény formájában tudatta, hogy Jack Wilshere új hosszú távú szerződést írt alá a klubbal.

Wilshere arsenalos karrierje kilenc évesen kezdődött, azóta a ranglétra minden fokán bejárta a fiatal középpályás. Az igazi áttörés azonban csak az idei szezonban jött el: Wilshere ezeddig nyolcszor lépett pályára a bajnoki meccseken, és kezdő volt az Arsenal valamennyi Bajnokok Ligája mérkőzésén.

Összességében véve pedig az angol játékos neve mellett összesen 27 meccs áll, és két gólt szerzett. Bajnoki debütálására 2008 szeptemberében, a Blackburn Rovers ellen került sor, amikor Wilshere történelmet írt: 16 évével és 256 napjával ő lett a legfiatalabb arsenalos, aki valaha is pályára lépett az angol Premier Ligában.

Két hónappal később pedig a Bajnokok Ligájában is átvette a stafétabotot Cesc Fabregastól, miután szintén ő lett az Arsenal legfiatalabb játékosa, aki szerepet kapott az európai színtér legrangosabb kiírásában, 2008 novemberében, a Dinamo Kijev ellen.

Wilshere azóta megjárta a Bolton Wandererst fél év kölcsön erejéig, a jó teljesítményére pedig természetesen Arséne Wenger, és több szakember felfigyelt. Ennek okán pedig nem is volt vita tárgya, hogy Fabio Capellótól meghívót kapott az angol felnőtt válogatottba, első meccsét augusztusban játszhatta Magyarország ellen.

"Nagyszerű hír, hogy Jack hosszú távú szerződést kötött a klubbal. Személyében egy fantasztikus tehetségtől van szó, óriási potenciállal. Már az eddigi teljesítményéből is kiderült, hogy nagyon tehetséges középpályásunk van, akinek óriási befolyása lehet a csapatban a jövőre nézve." - mondta Arséne Wenger.

"Révén, hogy mindössze 18 éves, még rengeteg új dolgot fogunk tőle látni, a csapatnál mindenki izgatottan várja az elkövetkezendő éveket, Jackkel a fedélzetünkön." - tette hozzá.

Maga a játékos is örömmel nyugtázta az új kontraktusát.

"Az Arsenal kilenc éves korom óta olyan, mint a második otthonom. Az, hogy új szerződést ajánlottak nekem, mindent elárul. A korom miatt még mindig sokat kell tanulnom a játékról, de nagyszerű és megnyugtató, hogy egy tökéletes klubnál tehetnem meg mindezt, a legnagyszerűbb szurkolók előtt, a legjobb személyzettel a hátam mögött, és ne feledjük el a legfantasztikusabb menedzser, Arséne Wenger személéyét sem. Minden készen áll a folytatásra."

"Hosszú út áll még előttem, mielőtt olyan játékossá lennék, amilyet megálmodtam magamban. Biztosan fogok hibázni is, ugyanakkor mindenem megvan ahhoz, hogy elérjem a célomat: egy különleges menedzser, tehetséges csapattársak, és a hihetetlen szurkolók."

"Mivel már lassan tíz éve vagyok a klubnál, szeretnék köszönetet mondani egy pár embernek, akik nélkül nem értem volna el a mai szintemet. Nagyon hálás vagyok az olyanok segítségéért, mint Liam Brady, Roy Massey és a személyzetének a Hale End Akadémián, Steve Bould, Neil Banfield, Steve Leonard az akadémiai edzőnek, Bob Arber megfigyelőnek, David Court, továbbá szeretném megköszönni az összes személyzeti tagnak, Arséne Wengernek, az összes csapattársamnak, valamint természetesen a családomnak." - tette hozzá.

Bár az Arsenal hivatalosan nem hozta nyilvánosságra, egyes meg nem erősített hírek szerint Wilshere öt évre írt alá, 50 ezer fontos heti fizetésért.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

13 éve
Törölt felhasználó
na, ez nagyon jó hír! heti 50 000!? nem sok egy kicsit? :D úgy hiszem kicsit ki van ....va a segge :DDD ezentúl ne csodálkozzunk, ha a többi játékos is elkéri majd rendesen a fizetését! Gallas se kért nagy emelést, Flamini se kért volna sokkal többet... mindenesetre egy nagy a sok pénz biztosan ideköti Jacket, de aligha hiszem, hogy a pénz a legfontosabb számára! 9 éves kora óta itt van, elismerik, szeretik... mi mást kérhet!? :D

Szczesnyvel is kéne hosszabbítani és mindenki boldog lenne :D
13 éve
Törölt felhasználó
fecc04! én is egyetértek veled,mellesleg én mindig is védtem Wengert tisztelem és nagyon jo edzonek gondolom őt :D hasonlithatjuk Monkhoz(nemtom ki nézi :D),kiválo edzo,de vannak rogeszméi :D (persze nem annyi mint ott :D:D),ugyhogy In Arsene We Trust! :)
13 éve
Törölt felhasználó
a legjobb az egeszben,hogy mar 9 eves kora ota itt van szoval 100%ig agyus nem fordulhat vele elo az mint fabregassal
13 éve
Kiságyús, igen, valóban jó lenne, de tény, hogy egy picit Wengernek is nyitnia kell, hogy éreztesse, hogy tényleg benne van W.SZ. a tervekben. De Wilsherenek mindenképpen örülök, mintahogyan annak is, hogy lejár az eltiltása.
13 éve
Törölt felhasználó
Holnap már ha minden igaz játszhat majd a Shakhtar ellen! Ez pedig ismét lehetőséget ad Wengernek a rotálásra! Mindenképpen kezdetném Wilsheret!

Szólj hozzá