Kezdők: 

Arsenal:

Fabianski-Sagna-Koscielny-Squillaci-Clichy-Song-Fabregas-Denilson-Arshavin-Nasri-Chamakh.

Cserék:

Szczesny, Rosicky, Vela, Walcott, Djourou, Eboue, Bendtner.

West Ham United

Green-Jacobsen-Da Costa-Gabbidon-Ilunga-Boa Morte-Noble-Behrami-Parker-Piquionne-Obinna.

Cserék:

Stech, Reid, Tomkins, Faubert, Barrera, Kovac, Cole

 

Az Arsenal csapata a hétközi Ligakupa fordulóban 4-0-ra győzte le a Newcastle gárdáját, így tehát magabiztosan vághattak neki a Kalapácsosok elleni mérkőzésnek. A meccs első félidejének elején az Ágyúsok sorra dolgozták ki a jobbnál jobb lehetőségeket, amit rendre - egyébként rendkívül rossz formát kifogó - Arshavin puskázott el. A csapat e rövid fellángolás után ellaposodott, valamint a West Ham gárdája teljesen visszaállt védekezni - pontosan úgy, mint a Szarkák - s egy Nasri-Song-Nasri összjáték után született helyzeten, valamint egy remek Cesc Fabregas lövésen kívül nem is nagyon jegyezhettünk fel szép megmozdulásokat az Arsenaltól az első játékrészben. Két sárgát lehetett feljegyezni a meccs első félidejében; egy-egy futballista kapott figyelmeztetést - az Ágyúsoktól Song, míg a kalapácsosoktól Ilunga.

A második félidőben a csapatok ott folytatták, ahol befejezték; az Arsenal meddő labdabirtoklási fölénye valamint a West Ham 10 emberrel való védekezése nem pakolt sok izgalmat a mérkőzésbe. Arséne Wenger csapata tovább ostromolta Robert Green kapuját, - aki természetesen ellenünk fogja ki élete formáját - egy szabadrúgás után, a bombaformában lévő Samir Nasri elemi erővel bombázta a kapufára a játékszert. Szerintem ha ez a bődületes pontrúgás beakad, a 2010/2011 Top 5 Preimer League Góljaiban simán benne lett volna.  A fordulópont szerintem a 67. percben következett, amikor Theo Walcott végre a pályára került. Nem sokkal becserélése után Fabregas indította Őt, s gyönyörűen lőtte el Robert Green mellett, ám a labda a kapufáról pont a hálóőr kezébe került. Az Emirates közönsége már-már úgy tűnt, hogy 0-0-ás eredménnyel kénytelen hazamenni, ám ennek ellenkezőjéről Alex Song és Gael Clichy tett. A szélső bekk a büntetőterület felé ívelte a labdát, melyre Nicklas Bendtner, és a kameruni is érkezett, s az utóbbi egy fejessel juttatta Green hálójába a labdát.

Az észak-londoni gárda tehát nagynehezen begyűjtötte a 3 pontot a West Ham United ellen; a Chelsea is nyert, a Manchester City viszont kikapott a Wolverhamptontól, A Vörös Ördögök 18:30-kor játszanak a Tottenham ellen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (429)

13 éve
Törölt felhasználó
Jó kis meccs volt!!!! Song a meccs embere!!
13 éve
Törölt felhasználó
man.utd 2 - 0 tottenham - egyelőre a tottenhammel se lesz gond.. :)
13 éve
Törölt felhasználó
Parker kapott sárgát, de megérdemelt volna még egyet, ami az öltözőig szól...
13 éve
Törölt felhasználó
Favágó agyagedény :roll:
13 éve
Törölt felhasználó
Jah és még vmit a meccshez.:) Nevetséges h Parker még sárgát sem kapott!

Szólj hozzá