Az angol ligakupa Arsenal szempontból második mérkőzésén Arséne Wenger fiai a Chelseat kiverő Newcastle-el csaptak össze.

Kezdők:

Arsenal: Szczesny-Eboué-Djourou-Koscielny-Gibbs-Denílson-Eastmond-Rosicky-Walcott-Bendtner-Vela

Cserék: Fabianski, Sagna, Fabregas, Arshavin, Emmanuel-Thomas, Lansbury.

 

Newcastle: Krul-Williamson-Perch-Taylor-Kádár-Guthrie-Routledge-Smith-Vuckic-Lovenkrands-Ranger

Cserék: Coloccini, Gutierrez, Tiote, Carroll, Soderberg, Jose Enrique, Barton

A meccsen egyébként Andre Marriner fújta a sípot.

A kezdő sípszó után néhány másodperccel az Arsenal máris gólszerzési lehetőséget alakított ki, melyet a mexikói csatár, Carlos Vela puskázott el. A Newcastle 11 emberrel védekezett, ezért az Ágyúsoknak csak néhányszor sikerült feltörni a fekete-fehér csíkos falat, a Szarkák tehát a kontrákra apelláltak, s ez a taktika a 20. perc körül úgy tűnt be is válik. Egy hosszú indítás után Szczesny rossz kijövetele miatt akár meg is szerezhette volna a Newcastle a vezetést, ám a hazai csapat csatára Koscielnybe rúgta a labdát.

Arséne Wenger fiai úgy tűnt rúgott és kapott gól nélkül hozzák le az első félidőt, ám egy szöglet utáni Bendtner-fejes nagy zűrzavart okozott; a dán csatár először egy védőt talált el, majd a bekk a hálóőr, Krul fejére fejelte a labdát, ami tehetetlenül pattant be a kapuba.

A második félidőben egyik csapat sem cserélt, (kivéve az Arsenal még a mérkőzés elején, amikor Kieran Gibbset kellett lehozni egy belépő miatt) ám az Ágyúsok magasabb fokozatra kapcsoltak, s ezt egy 53. percben esett Walcott gól is bizonyítja. Habár az angol támadó lesen volt az indítás pillanatában, ráadásul a visszafutó védőt, Nicklas Bendtner is akadályozta, ám a lényegen nem változtatott. Az Arsenal folyamatos nyomása újabb két gólt eredményezett, a harmadik találatot az előbb említett dán csatár szerezte: a 16-os sarkáról betörve elemi precizitással bombázott a Newcastle hálójába. A negyedik, mindent eldöntő gólt pedig ismét Theo Walcott szerezte, hasonló módon, mint első találatát.

Az Ágyúsok tehát magabiztosan verték a Newcastle gárdáját, s így Arséne Wenger és csapata a legjobb nyolc angol csapat között van a Ligakupában.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (140)

13 éve
Törölt felhasználó
Hát nem tökmindegy.
Amúgy Rosicky volt a kapitány. Láttam a meccset.
13 éve
Törölt felhasználó
basszus nem tök mindegy ki volt a csk?-.-"
13 éve
Törölt felhasználó
http://www.footytube.com/video/newcastle-united-arsenal-oct27-61785 az összefoglaló eleje felé mutatják a kezdőcsapatokak, cseréket, és a C betű kos neve melett volt
13 éve
Törölt felhasználó
Rosicky volt a kapitány!
13 éve
Törölt felhasználó
www.matchhighlight.com
Másnapra, mindig fent vannak a gólok, összefoglaló is szokott lenni :)
Csak hogy ne kelljen mindenkinek öf-ért,meg gólokért kérdezősködni :)

Szólj hozzá