Az Arsenal hazai pályán fogadta az egykori Ágyúst, Alex Hlebet a csapatában tudó Birmingham Cityt. Az Arsenal 2 forduló óta képtelen volt nyerni, így kötelező volt a győzelem.

A kezdőben helyet kapott Wilshere, Djourou és a kaput ismét az ifjú Fabianski védte.

Az első félidőben az Arsenal felemás játékot mutatott. Sok eladott labda volt és a helyzetek is kihasználatlanul maradtak, de a középpályát mindvégig uralták Wenger fiai.

Az Ágyús-fölény ellenére a Birmingham City szerezte meg a vezetést Zigic révén. A gólnál Clichy és Djourou maradtak le, Fabianski tehetetlen volt a szerb fejesénél.

A vendég vezetést követően az Arsenal felébredt és sorra alakította ki a helyzeteket. A félidő végéhez közeledve Chamakh került helyzetbe, azonban a 16oson belül szabálytalanul próbálták szerelni. Atkinson büntetőt ítélt. A labda mögé Nasri állt és a büntetőt sikeresen elvégezte. A félidőre 1-1-es állással mehettek a felek.

A második játékrészre támadóbb felfogással lépett pályára a hazai együttes, ennek köszönhetően már a 57.perben sikerült megszerezni a vezetést. A 2. gólt Chamakh szerezte.

A gólt követően az Arsenal ráült a labdára és próbálta azt minél tovább tartani. Diaby, Wilshere és Chamakh több alkalommal gólszerzési lehetőség előtt álltak, azonban gólra nem tudták érvényesíteni a helyzeteiket.

A játékvezető 4 perc hosszabbítást ítélt, amely egésze alatt Wenger legénysége erősen a saját kapuja elé szorult. Wilshere a 92. percben brutálisan odalépett Zigicnek, ezt a szerelési kísérletet a bíró piros lappal díjazta.

A meccs utolsó momentuma egy óriási Fabianski védés volt. A lengyel a meccs egészén klasszis teljesítményt nyújtott. Jó ütemben futott ki a kapujából, uralta a 16osán belüli területet.

A Manchester United döntetlent játszott a WBA-val, a Chelsea pedig 18:30-tól az Aston Villa ellen lép pályára.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (411)

14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem meg igenis jogos, hogy Chamakh-ot lebaszta. Wenger sosem egy egyszerű edző volt.
Ő az életre is tanította a "fiait". Egyszerűen egy igazi francia úriember a való életben. A pályán persze sokszor kifordul az ember is. Tavaly volt, amikor eltiltották, ha jól emlékszem Edut színészkedésért. Ugyan ott vagy. Ezeket az eszközöket pedig el kell takarítani a pályáról. Valahol el kell kezdeni.
14 éve
Törölt felhasználó
Már "csak" 5 pont a hátrányunk, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez jövőhéten ez már 8 lesz!
14 éve
Törölt felhasználó
Szép volt srácok, de csak mert csak sikerült megnyerni. Amúgy nagyon idegesített, hogy a második gólunk után mennyi helyzetet elhülyéskedtünk. Diaby-nak nagyon ment, Wilshere-nek is, de mégse tudtak gólt lőni. A lényeg a 3 pont.
14 éve
Törölt felhasználó
jó lenne a döntetlen vagy a chealse vereség... holnap mindegy mit játszik a city jővőhéten ugy is kikapnak!!!!:D:D

HAJRÁ ARSENAL!!!
14 éve
Törölt felhasználó
Chelsea0-0Aston Villa

Szólj hozzá