A keddi nappal bezárólag mind a felnőtt, mind a korosztályos csapatok EB-selejtezői véget értek,így a hétvégén folytatódhatnak a bajnoki mérkőzések, de nézzük, ki milyen szájízzel térhet majd vissza Észak-Londonba.

Franciaország - Luxemburg 2-0. Arsenal-részről: Nasri, Clichy, Sagna és Diaby.

A világbajnokságon gyalázatos formát kifogó kékek két győzelemmel tértek vissza az elvárás szintjéhez, úgy tűnik tehát, hogy a Bordeaux korábbi edzője, Laurent Blanc egy teljesen átformált csapattal, de hozni tudja az elvárásokat. A tegnapi mérkőzésen Clichy és Diaby végigjátszottak, Nasri pedig a 63. percben jött le csereként. A franciák végül Benzema és Gourcuff góljaival magabiztosan nyertek. Rossz hír, hogy Bacary Sagna mindkét meccset kihagyta egy combsérülés miatt, amit a Chelsea ellen szerzett. Az Arsenal egyelőre nem adott ki tájékoztatást a jobb szélső védő állapotáról.

Liechtenstein - Csehország 0-2. Arsenal-részről: Rosicky.

Tomas Rosicky a meccs kezdetétől annak lefújásáig a pályán tartózkodott, és egy 2-0-ra végződő győzelemből vette ki aktívan a részt: mindkét gólszerzőnek (Tomas Necidnek és Vaclav Kedlecnek) őt adta a gólpasszt.

Macedónia - Oroszorság 0-1. Arsenal-részről: Arshavin.

Andrey Arshavin 81 perc erejéig volt a pályán Macedóniában, ahol végül az oroszok, ha haloványan is, de egy gólos különbséggel hozták a kötelező három pontot. Az oroszoknak kötelező is a jó teljesítmény azok után, hogy nem jutottak ki az idei nyári világbajnokságra.

Anglia - Montenegró 0-0. Arsenal-részről: Wilshere.

Jack Wilshere, noha a padon volt, nem játszott Montenegró ellen tegnap a Wembley stadionban, ahol az angolok, abszolút meglepetésre, csak 0-0-ás döntetlent játszottak. Érdekesség, hogy a G csoportban ezzel Anglia csak a második helyre szorult, az első helyen pedig pont Montenegró áll, bár igaz, hogy a háromoroszlánosoknak egy meccses hátrányuk van.

Románia U21 - Anglia U21 0-0. Arsenal-részről: Lansbury.

A jelenleg az első számú csapat küszöbén álló Lansbury a 63. percben kapott lehetőséget Stuart Piercetől az angolok korosztályos válogatottjában. Az U21-eseknek azonban nem sikerült győzniük Romániában, ugyanakkor a heves hazai támadások ellenére is nekik sikerült kijutniuk a Dániában megrendezésre kerülő, a jövő évben esedékes U21-es EB-re, miután összesítésben 2-1-re felülmúlták ellenfelüket.

Fehéroroszország U21 - Olaszország U21 3-0 (hosszabbítás után). Arsenal-részről: Mannone.

Vito Mannone végigjátszotta az olasz U21-es csapat meccsét Fehéroroszországgal szemben, ugyanakkor meglepetésre 3-2-es összesítésben kikaptak ellenfelüktől.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

14 éve
Törölt felhasználó
Rosickyt nem értem mért nem rakja sűrűbben a kezdőbe Wenger! Simán ott a helye!
14 éve
Törölt felhasználó
Akkor egész jól zárt mindenki. Nekem az oroszok furák. Az EB-n még mekkora sztárok voltak, de azóta valahogy lefelé ívelnek. Még ha nyertek is, de egyáltalán nem magabiztos győzelmek. Kezd kiöregedni az a csapat is.
14 éve
Törölt felhasználó
hát voltak meglepetések..rosinak őrültem nagyon megy neki rendesen..már csak itt kéne kicsivel több lehetőség és akkor tudni villogni.

Szólj hozzá