Az Arsenal keretében jelentős kiesések történtek a szeptemberi válogatott meccsek kapcsán, így, habár az elkövetkezendő másfél hétben nem is lesz tényleges meccs az ágyúsok részéről, továbbra is izgulhatunk, nehogy a még épen maradt játékosaink is lesérüljenek.

Ennek kapcsán máris rossz hír, hogy a francia keretből a szokásos négy ágyúsból mindössze kettő maradt talpon, a jelek szerint azonban mind Clichy, mind Nasri készen áll a következő két válogatott meccsre. Ugyanakkor a múlt vasárnapi rangadón megsérült Sagna, őt Anthony Réveillérével pótolta Laurent Blanc. Mindemellett pedig sokáig úgy volt, hogy Essien brutális belépője ellenére is vállalja a harcot Abou Diaby, ugyanakkor a középpályás a mai edzést kihagyta a kékeknél, így veszélybe került a szereplése a szombaton esedékes, Románia elleni EB-selejtezőn.

Az Arsenal egyelőre nem adott ki pontos tájékoztatást Sagna állapotáról, Diabyról pedig csak annyit mondott Wenger a meccsértékelőjében, hogy a válogatott meccset hagyja ki - jó kérdés azonban, hogy ez ténylegesen mennyi időt jelent.

A többiek visszatérési időpontjáról:

Arséne Wenger pont a múlt héten mondta el, hogy Theo Walcott jól halad a rehabilitációjával, így tartja az október közepére saccolt visszatérési dátumot. Így ha a Birmingham ellen még nem is, de a következő BL-meccsre a Shakhtar Donetsk ellen, vagy az azt követő bajnokira a Manchester City ellen már fitt lehet. Miután hasonló időben dőlt ki Robin van Persie is, hasonló sérüléssel, 4-6 hetes kihagyással, a hollandnak is ekörül kellene visszatérnie.

Kieran Gibbs vádlisérülésének gyógyulását 2-3 héten belülre saccolta Wenger, így a fiatal angolra is ugyanaz igaz, mint Walcottékra, feltéve, ha nem lesz visszaesés a rehabilitáció során.

Az elkövetkezendő hetekben várhatjuk Aaron Ramsey visszatérését is. A walesi középpályás még februárban szenvedett nyílt lábtörést. A fiatal játékos, aki a napokban gyűjtött be egy hazai elismerést, már fut, és hamarosan a labdás edzésekre is eljárhat majd. A pontos visszatérési dátuma azonban még nem ismert a felnőttcsapatban, vélhetően Wenger egy-két tartalékmeccsel fogja bemelegíttetni Ramseyt, a héten esedékes válogatott-találkozók után nem sokkal (A walesivel egyébként, a YoungGuns weboldal tájékoztatása szerint, egy új fizioterapeuta, valamint egy új erőnléti edző foglalkozik).

Cesc Fabregas visszatérése nem sokon múlt már a Chelsea ellen. Egyelőre a spanyol válogatott szövetségi kapitánya még nem hirdetett keretet. Vélhetően azonban Cesc a Birmingham ellen már visszatérhet.

Thomas Vermaelen gyógyulási ideje a legnagyobb kérdőjel jelenleg, maga Wenger sem tudja még, hogy meddig kell még nélkülözni a belga védőt, akiről csak annyit mondott el, hogy nincs a visszatérés közelében. A Physioroom tájékoztatása szerint a Birmingham ellen már visszatérhet Vermaelen, akinek nincs tervében kés alá feküdni az Achilles-gondjai miatt.

Egy visszatérőnk azonban biztosan lesz a közeljövőben, ő Nicklas Bendtner. A dán játékos még egyetlen meccsen sem vehetett még részt az idei szezonban, sőt, a világbajnokság miatt a felkészülésen sem volt jelen egy ágyéksérülés miatt. Bendtner, akinek a visszatérést csak 2011-re vizionálták (sőt, megjelentek olyan pletykák is, hogy visszavonulhat), elmondta: most már nem érez fájdalmat az edzéseken, jó formában van, és reméli, két héten belül visszatérhet az első számú csapatba.

Reméljük, így is lesz, valamint hogy a soron következő két válogatott meccsen egyik játékosunk sem szenved újabb sérüléseket.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

14 éve
Törölt felhasználó
Arsenal2006!

De nem volt.
14 éve
Törölt felhasználó
engem meg 14.nek :D
14 éve
Bendtnert 12. embernek! Ja nem, 13.-nak, a 12. a szurkolók! :)
14 éve
Törölt felhasználó
Részletkérdés:)
14 éve
Törölt felhasználó
ja de ha masik csatarunk lett volna helyette akk kb 30 gollal tobet rugtunk volna :D :D

Szólj hozzá