A West Bromwich Albion után ismét kikapott az Arsenal, ezúttal a címvédő, Chelseatől, így az ágyúsok hátránya 7 pontos Ancelottiékkal szemben, hét forduló eltelte után.

Az Arsenalnak meg voltak a maga helyzetei, ám gólra egyiket sem sikerült váltani. Ellenben a Chelseanek: egy Ashley Cole-Drogba összjátékot követően már a 38. percben vezetést szereztek, majd egy Koscielny-szabálytalanságot követően a meccs utolsó tíz percében, Alex alakította ki szabadrúgásból a 2-0-ás végeredményt.

Wenger a meccsértékelőjében csak a kihagyott helyzetek miatt volt bosszús.

Nem akarom túlságosan összehasonlítani a két csapatot. Szerintem ma pontosan demonstráltuk azt a képet, hogy hogyan lehet jól játszani, miközben elveszítjük a meccset. Ennek a mérkőzésnek már azelőtt vége kellett volna hogy legyen, még mielőtt elkezdtük volna. Már az első percben két helyzetünk volt, és nem tudom, hogy hagyhattunk ki négy méterről ekkora ziccert. Ennél a szintnél pedig a kihagyott helyzeteket megtorolják.

- mondta Wenger.

Ugyanakkor véleményem szerint szerencsétlenek is voltunk. Az első gólnál például Ramires szabálytalankodott Songgal szemben, ez egyértelmű volt. A szabadrúgás gól pedig magáért beszélt, noha a Chelsea az utolsó 15 percben már csak kontrázott. Ugyanakkor túl sok helyzetet puskáztunk el, az utolsó harmadban pedig mind támadásban, mind védekezésben sokkal pontosabbnak kell lennünk. A csapat összteljesítménye azonban remek volt, energikusak voltunk.
Dicséretet illeti a csapatomat, ugyanakkor sokkal pontosabbnak kell lennünk, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, ilyen meccseket pedig nem veszíthetünk el.
A Chelsea csatárai sokkal pontosabbak voltak, mint a mieink, és ez okozta a különbséget, mert ezt leszámítva ők is szenvedtek. Meg voltak a helyzeteink, de gólt kell lőnünk.
Nem vagyok dühös a csapatomra, mert kimagasló attitűddel játszottak, kimagasló teljesítménnyel, ezért pedig csak gratulálni lehet. Sajnálom az a tényt, hogy ez nem lett ponttal, pontokkal jutalmazva, de egy realista világban élünk, ahol ha nem szerzünk gólt, nem értékesítjük a helyzeteinket, akkor, bármilyen fájó, de nem is nyerünk.
Érdekes módon nagyon sok pozitívumot le lehet szűrni. Még engem is meglepett, hogy ilyen mértékben domináltunk a Chelseavel szemben. Ugyanakkor most pont nélkül távozunk, az előző bajnokin is ezt tettük, hogy két pontot hullajtottunk a Sunderland ellen. Ez pedig túl sok, még a képességeink ellenében is.
Hiába van tucatnyi sérült játékosunk, nem lehet erre fognunk. Úgy érzem, azokban, akik ma játszottak, meg volt a képesség, hogy elhozzuk a három pontot.

Wenger a bajnoki versenyre is kitért.

A Chelsea az egyik esélyes, de még hosszú út áll előttük is. Ez a meccs nem volt döntő a bajnoki kérdésben. Erős helyzetben vannak, de ők is veszíthetnek majd pontokat.
Úgy érzem, hogy a két csapat közel volt egymáshoz. Ők pontosabbak voltak, megérdemelték a három pontot. Nincsen deja vu érzésem a múlthoz viszonyítva. Drogba gólja pedig... a sportban semmi sem elkerülhetetlen. Neki is gratulálok, de ez nem jelenti azt, hogy minden örökké fog tartani.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

13 éve
Törölt felhasználó
nadejó... válogatott meccsek, újabb sérültek... diaby épp h áll, de azért elviszik... sztem sérülten jön..
13 éve
Törölt felhasználó
De mit vártok ezektől a nyilatkozatoktól? Nem fog Wenger kiállni mindenki elé, és nyíltan leszapulni az egész csapatát! De attól még ő se elégedett a mostani eredménnyel, és biztos vagyok benne, hogy a csapaton belül ennek hangot is ad! Látszik a fiúkon, hogy akarnak, de még mindig vannak apró hibák! A Manchester és a Liverpool se büszkélkedhet a mostani eredményeikkel, de SAF és Hodgson se kritizál nyíltan...csak a szokásos sablont mondják el, ez így helyes! A többi nem tartozik se sajtóra, se senkire!
13 éve
Törölt felhasználó
Amúgy ha belegondoltok érthető, hogy Wenger inkább a pozitívumokat emeli ki, hiszen senkinek nem tenne jót, főleg a csapatnak nem, ha elkezdené őket szidni a sajtón keresztül! Na akkor aztán kitörne egy kisebb anarchia azt hiszem! Persze bosszantó, hogy mért nem azt mondja egy ilyen meccs után: " Hogy a csapat egy rakás .... volt", de egyben érthető is! Nem mindig azt halljuk, amit szeretnénk! De ettől függetlenül gondolhatjátok, hogy Wengernek is megvan a véleménye az utolsó 3 meccsről a PLben, csak éppen nem mondja el, és ezt jól is teszi!
13 éve
Törölt felhasználó
Mindenben egyetértek Wengerrel!!! :)
13 éve
Törölt felhasználó
a képesség és az esély is megvolt h elhozzuk a 3 pontot... nem éltünk vele!? akkor nincs miről beszélni. ha 3 pont kéne a bajnoki címhez, nem lehet azt mondani h: de hát jól játszottunk, több helyzetünk volt... mi több még a képességünk is megvolt. az ilyesféle agymosást örülnék ha elfelejtené már wenger.

Szólj hozzá