Arséne Wenger csapata Arshavin, Chamakh és Squillaci vezényletével 3-1-es eredménnyel tért vissza a győztesek útjára, miután a múlt heti bajnoki fordulóban kikapott a West Bromwich Albion együttesétől.

A francia tréner elégedett volt a látottakkal, kiváltképpen az óriási kiritika alatt álló, de a meccs alatt remek formát kifogó Lukasz Fabianskival volt megelégedve. (A lengyel kapust Chamakh-al együtt a meccs játékosának választották a szurkolók a csapat hivatalos weboldalán.)

"A Partizán abban a stílusban játszott, amit vártunk: tele eltökéltséggel, és minden labdáért keményen megharcoltak. A labdaszerzést követően igyekztek megtartani azt, és jópár támadást sikerült kialakítaniuk. Mindazonáltal, bár lett volna rá lehetőségünk, nem sikerült elintéznünk a meccset korai gólokkal, folyamatosan támadtak, és a büntetőjükkel vissza is tértek a meccsbe. Ezt követően magas szinten kellett tartanunk a játékunkat, s csak aztán tűnt kényelmesnek a helyzetünk, miután megszereztük a második gólunkat." - mondta Wenger, aki aggódott afelől, hogy a Partizán stadionban a meccset megelőzően még egy áramkimaradás akadályozta az összecsapást.

"Szörnyű lett volna játék nélkül hazautazni. Azonnal igent mondtam az UEFA illetékeseinek, amikor rákérdeztek, hogy játszanánk-e úgy, hogy egy sarokban nem üzemelnek a fények." - tette hozzá.

"Nagyon fontos volt rögvest nyerni egy óriási csalódást követően, ráadásul az önbizalmunknak is jót tett ez a győzelem. A vasárnapi meccs nagyon, nagyon fontos lesz. Úgy gondolom, hogy nagy vággyal és lelkesedéssel indulunk neki a rangadónak, szeretnénk jól teljesíteni."

A francia végül Fabianski teljesítményéről és Wilshere lecseréléséről adott némi tájékoztatót.

"Fabianskinak nagyon jó meccse volt, végre azt a Lukaszt láttuk a pályán, akit az edzésen. Hibátlan meccse volt, tudom, hogy az ilyen teljesítmények is benne vannak. Remélhetőleg ez a szereplés megadja neki a kellő hitet és önbizalmat. Magabiztos vagyok, hogy nagyszerű kapus fog majd belőle válni, én mindig is ezt mondtam. Továbbra is meg kell bíznunk benne, miközben ő is egyre több és több tapasztalatot fog szerezni. Nyilván most kapóra jött neki Almunia sérülése, nem tudjuk, mennyit hagy ki, még túl korai lenne jóslásokba bocsátkozni."

"Wilsheret pedig azért hoztam le, mert sok rúgást kapott, elővigyázatos akartam vele lenni. Főleg az első félidőben volt ő, Chamakh és Arshavin ilyen nyomás alatt. Amúgy pedig nagyszerűen döntött a vezető gólunk előtt, gyors és azonnali felismerés volt, hogy mit kellett tennie."

Wenger zárásképpen a belgrádi hangulatot emelte ki.

"Nagyon különleges volt a légkör, a szurkolók nagyon hevesen támogatták a csapatukat, de nem agresszívan - ez az, amit el akarunk érni a fociban. Nagy tisztelője vagyok az ilyen szurkolásnak, nagyszerű sora volt a hazai csapatnak."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (28)

14 éve
Törölt felhasználó
PEACE :D
14 éve
Törölt felhasználó
Béke v Bann? 🐛 rajtatok áll ;) :)
14 éve
Törölt felhasználó
barczi inkabb fogd be a szad
14 éve
Törölt felhasználó
Woolwich1885 egyáltalán nem volt oltás, nem kell szítani a feszültséget! Aki ismeri Henry pályafutását és az Arsenalt egy kicsit jobban annak sztem ez alapvető infó. Bár nemtom h mióta vagy arsenal drukker, ez azért ettől is függ. de nem kell ebből problémát csinálni. semmiség. Peace
14 éve
Törölt felhasználó
az aranylabdának régóta nincs semmi értéke. olyan emberek, mint Cannavaro, kaká... megkapják... akkor nincs értéke. olyan 21-22 éves emberek kapják, akiknek volt 1-2 jó szezonja, de még nem tett le semmit az asztalra (messi pl, de említhetném az utóbbi évek jelöltjeit is)...

minimum 25-26 éves kortól kéne adni olyan embereknek, akik 15 éves koruktól végig kiemelkedően teljesítettek a legmagasabb szinten. Henry, Bergkamp... simán érdemelt volna aranylabdát!!

Szólj hozzá