Az utóbbi évek hagyományaival szakítva Arséne Wenger idén nem teljesen a fiatal ágyúsokat, hanem az első számú csapatba nevezett játékosokat válogatta be a Tottenham elleni Ligakupa mérkőzésre.

A sérültekkel és Song eltiltásával együtt is Wengernek, akire az angol labdarúgó szövetség egymeccses eltiltást rótt kit, nyolc változtatást kellett eszközölnie a kezdőjében: a szokásos Almunia-Fabianski csere a kapuban, a védelmet Eboue, Koscielny, Djourou és Gibbs alkotta, a középpályán Denilson, Rosicky és Nasri vitézkedett, míg a csatársorban Vela, Wilshere és a tartalékok közül egyedül Henri Lansbury jutott szerephez.

A meccs első félidejében a rotált Spurs csak kereste a labdát, az Arsenal végig irányított, s már az első negyedórában vezetéshez jutottak a vendégek: egy Gibbs-Rosicky-Wilshere összjátékot követően az angol játékos betette a labdát középre, majd a védők mögül kirobbanó (vagy berobbanó) Lansbury meg is szerezte élete első gólját a felnőtt csapatban.

Az első félidőben az Arsenal megduplázhatta volna a vezetést: Wilshere zseniális labdát adott a mélyből induló Gibbsnek, majd a játékvezető, utólag kiderült: tévesen, les címén érvénytelenítette a találatot.

A Tottenham láthatólag nem nyugodott bele a sorsába: Harry Redknapp két cserét is eszközölt a félidőben: Keane és Lennon állt be a csapatba.

Ennek már a második félidő elején szemmel látható eredménye volt: Robbie Keane már a 49. percben pazar labdát kapott Naugthontól, és kilőtte a jobb alsó sarkot Fabianski kapujának - a lengyel kapus tehetetlen volt. Apró szépséghiba, hogy Keane lesgólt szerzett, ám a partjelző zászlaja lent maradt.

Ezt követően az Arsenalnak össze kellett szednie magát, s bár ezek után is az ágyúsok tartották a labdát, Nasriék sorra hozták a hibás döntéseket a befejezéseknél és az utolsó harmadban. Talán emiatt is hozta meg Wenger a lelátóról a döntést: jobb, ha a kispadról beáll két friss ember, a pihentetett Chamakh és Arshavin személyekben.

A továbbjutáshoz azonban a Tottenham jutott közelebb. A 79. percben Koscielny állította meg szabálytalan mozdulattal Keanet, aki vélhetően értékesítette volna az egy-az-egyben elleni párharcát Fabianskival szemben. A francia védő azonban remekül helyt állt, s még ha ezen mozdulatért sárgát kapott, mégis 'megérte' a manőver.

A másik veszélyes helyzet ugyancsak Keane nevéhez fűződik: a Celticet is megjárt támadó a 83. percben találta el a jobb kapufát, itt csak a szerencsén múlt az Arsenal életben maradása.

Miután a második félidejében, s annak hosszabbításában sem esett gól, maradhatott a kétszer tizenöt perc, ami a vártnál is gyorsabb megoldást hozott: miután a Tottenham védői, előbb Bassong, majd Kalkukler rántotta le a tizenhatoson belül Nasrit, illetve Chamakhot, két tizenegyest is kapott az Arsenal négy percen belül. Mindkét büntetőt az ideiglenes csapatkapitány, Samir Nasri értékesítette, mindkétszer sikeresen is. Wenger eközben élénken tanácskozott a mellette ülő Neil Banfielddel: vajon mi lett volna, ha a francia lövi a múlt szombati büntetőt Rosicky helyett...

A kegyelemdöfést végül Andrey Arshavin vitte be: a csereként beálló orosz a 105. percben mattolta Pletikosa kapuját, s állította be az 1-4-es végeredményt. Arshavinnak ez volt a negyedik találata a szezonban, ezzel holtversenyben áll a házi góllövőlista élén a sérült Walcottal.

Az Arsenal megérdemelten győzött, és jutott tovább, a Ligakupa negyedik fordulójának sorsolását azonban csak később készítik el.

Folytatás a hétvégén a West Browmich Albionnal, már az Emiratesben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (431)

14 éve
Törölt felhasználó
De kár, hogy mostanában egyáltalán nincsen időm követni a focit csak 7végén...
mindig lemaradok az ilyen csoda meccsekről:)
14 éve
Törölt felhasználó
WEECTOR: SZTEM FOGD BE A SZÁDAT ÉS UNNEPELJ! GO GUNNERS!
14 éve
Törölt felhasználó
am Chamakh hanyadik tizinket harcolta ki?3.?4.?:D
14 éve
Törölt felhasználó
mydtfabregas látom megint kitettél magadért,nagyszerű kép:)
14 éve
Törölt felhasználó
még csalva sem sikerült a zsidóknak :p

Szólj hozzá