"Mindössze csak hat mérföldre vagyunk a Wembleytől, mégis olyan hosszú lesz az út." - kezdte sajtótájékoztatóját Arséne Wenger, az Arsenal BL-nyitómeccse előtt egy nappal.

Mint ismert, a 2010/11-es Bajnokok Ligája kiírás döntője a Wembley stadionban lesz, így az angol csapatoknak fokozott tétet jelent majd az idei legrangosabb európai szereplés.

Az Arsenal francia menedzsere is úgy gondolja, hogy az Arsenal, Manchester United, Chelsea, Tottenham kvartett csakis csalódott lehet majd, ha netán nem jutnának el a döntőig. Wenger emellett azt is hozzátette: az angolok tavaly 'baleset' miatt maradtak ki a döntőből.

"Még mindig úgy gondolom, hogy a Premier Liga a legerősebb egész Európában. Most meg kell mutatnunk, hogy ami tavaly történt, az csak baleset volt." - mondta.

"Mi sajnos egy remek formát kifogó Barcelona ellen estünk ki,be kell vallani, jobbak voltak a két forduló során. De nekünk is vissza kell térnünk, és be kell bizonyítanunk, hogy meg tudunk velük mérkőzni. Összességében úgy gondolom, ez is egy szerencsétlen baleset volt, de majd meglátjuk."

Arra a kérdésre, hogy hány angol csapat esélyes a végső győzelemre, Wenger mosolyogva, de határozottan azt felelte:

"Mind a négy."

Végül a francia kicsit bővebben is ecsetelte, melyik hazai rivális érhet el a legmesszebbre a BL-ben.

"Összességében nem tudom, nehéz megjósolni. Itt mindig a legjobban felkészült és felszerelt csapatok szerepelnek. A Tottenham akár meglepetést is okozhat, de talán a legjobb felkészülve mi hárman, azaz a Manchester United, a Chelsea és mi vagyunk, hiszen már 10 éve szereplünk a BL-ben."

"Mentálisan is egy érzékeny pontot jelent a BL. Ez egyfajta problémát jelent, mert a versenyképesség szintje óriási, ráadásul a sorozat második felében már egy valódi kupaküzdelem az egész. A kieséses szakasztól minden megváltozik: a pillanatnyilag bevethető kereté és a pillanatok alatt meghozott döntéseké a főszerep."

"A múltban már voltunk negyeddöntőkben, elődöntőkben. Tény, hogy meg kell birkóznunk a mentális részével, de úgy vélem, megoldjuk. Még túl korai lenne arról beszélni, hogy megnyerhetjük-e, először is jussunk tovább a csoportból."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

14 éve
Törölt felhasználó
6 mérföld... Ezért illene idén megnyernünk! AW szerint a csapat az esélyesek között van! Tavaly sem gondolták sokan, hogy a Bayern vagy az Inter eljut a döntőig, hisz mindenki a Barcát, Reált, Mu-t, Chelseat várták oda!

A mester szerint a keret elég erős hozzá! Egyedül ezek a fránya sérülések...
14 éve
Törölt felhasználó
Idén a Chelsea,Arsenal,Manchester hármas szerintem tovább juthatnak majd, mint tavaly! A tavalyi év szerintem is ilyen szempontból csak egy "baleset" volt! A Chelsea mindenképpen a legesélyesebb a 3 csapat közül a BLre, de a Manchester is minden évben favoritként indul! Mi amolyan titkos esélyesek, nevető harmadikak lehetünk a MU és a Chelsea árnyéka mögött, (meg persze még sok csapat árnyéka mögött)!
14 éve
Törölt felhasználó
azt a döntőt én sem emlegetném...és így van előbb a csoport utána lehet szurkolni kit kapunk...ennyi sérültem és csak több lesz kétlem..bár ne legyen igazam..
14 éve
Törölt felhasználó
Wenger elfejtette, hogy döntőben is voltunk? :D
14 éve
Törölt felhasználó
xd
am bojncsab má nem szerkeztő???XD

Szólj hozzá