Holnap megmérkőzik egymással az Arsenal és a Braga gárdája az Emirates Stadionban. A két klubnak ez a Bajnokok Ligája-mérkőzés lesz az első egymás ellen vívott tétmeccse, de így is van egy személy, aki sokat tett arról, hogy legyen köze a Bragának az Ágyúsokhoz, ő pedig nem más, mint Szabó József, akinek focistaként a Fradi volt a legrangosabb klubja, s aki emellett a válogatott mezét is magára ölthette néhány alkalommal.

Az 1896-ban született, s 1973-ban elhunyt Szabó edzőként vissza-visszatért a Bragához, s mondhatni 'arzenalizálta' a klubot, amit az Ágyúsok iránti rajongásának tudhatunk be. S hogy mit is érthetünk az 'arsenalizálás' alatt? Például azt, hogy a Braga 1921-ben leváltotta az eredeti, alapjában véve zöld (függöleges fehér csíkokkal) mezét, s piros-fehérre váltott az észak-londoniak mintájára.

Ezenkívül pedig azt is érdemes megemlíteni, hogy Szabó az ifjúsági csapatát az Arsenal do Braga névre keresztelte, s hogy a portugál alakulat rajongóit a mai napig az Arsenalistas jelzővel illetik.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

14 éve
Törölt felhasználó
Valencia tegnap de csúnyán eltörte a lábát! Mihamarabbi felépülést neki! :S
14 éve
Törölt felhasználó
Sajnálom Valenciát mert ilyet senkinek nem kívánok, de szerintem Eduardo-é durvább volt. Ez nem volt nyílt törés nem??
14 éve
Törölt felhasználó
Tegnap a Mu-ból Valencia is eltörte a lábát! :S Nem tűnt csúnya szerelésnek de eléggé szar ilyeneket látni a pályán! Minden esetre jobbulást neki!

http://www.youtube.com/watch?v=nZUKCsiyZ1Y&feature=player_embedded
14 éve
Törölt felhasználó
jó kis meccsre számítok! azért a Braga-tól várhatjuk, hogy nem fog beállni védekezni, és az még a mi javunkat szolgálhatja, ugye akkor tud a csapat igazán kibontakozni, amikor az ellenfél is támad ;)
14 éve
Törölt felhasználó
nagy ívben ...-om a United szurkolokat, Valenciát sajnálom...,de azt ne felejtsük el, Diabynakis állhatott volna hasonlóan a lába a hétvégén ! Elég durva arcot vágott mikor meglátta a lábát ! nagyon durva...kiváncsi leszek mennyi idő alatt épül fel, és hogy éli át ezt az egészet !

Szólj hozzá