Továbbra sem hoznak szerencsét a szezonközi barátságos meccsek az Arsenal számára, ugyanis Samir Nasri és Robin van Persie lesérülése után most Theo Walcott volt az újabb szemlélető példa az ágyúsok balszerencse-sorozatára.

Wenger már korábban közölte, hogy a kezdeti sérülésfelmérésekkel ellentétben van Persie nem a sérülése után 10 napon belül, hanem egészen október közepéig rehabilitációval lesz kénytelen tölteni a napokat, és ez a sors vár a bombaformában lévő Walcottra is, aki a Svájc-Anglia EB-selejtezőn szenvedett ugyanolyan sérülést, mint holland csapattársa.

"Nagyon rosszul nézett ki az az eset. Ilyenkor két forgatókönyv van: vagy 4-6 napon belül visszatérhet, ez a szerencsésebbik kimenetel, vagy 4-6 hétig tart a felépülési folyamat. Jelen esetben ez utóbbi történt. Ugyanakkor jó híreim vannak afelől, hogy a viszgálat egyes részeinél attól tartottunk, hogy még tovább fog elhúzódni ez az időszak. Most minden a türelmen és a rehabilitáción múlik." - mondta Wenger a Bolton elleni mérkőzés előtti sérülésjelentésében.

"Van Persievel kapcsolatban nyilvánvalóan rosszul érintettek a róla szóló későbbi vizsgálatok. A meccset követően még optimisták voltunk, hogy egy, maximum két hetet vesz igénybe a felépülése, de végül súlyosabb volt a sérülése, mintahogyan arra korábban számítottunk. Theohoz hasonlóan 4-6 hétig lesz távol a pályától."

A francia menedzser a végére hagyta a pozitív híreket. Ahogyan arról már a hét elején beszámoltunk, Samir Nasri állapota gyorsabban javul a vártnál, ráadásul Squillaci, Djourou és Denilson is bevethető állapotban lesznek a hétvégére. Utóbbi három játékos részt vett a Blackburn elleni tartalékmérkőzésen a hét folyamán.

"Nasri akár már a Bolton ellen bevetésre kerülhet. Jó felkészülési időszaka volt, és holnap tér vissza az edzésre. Ha mindenképpen kell, biztosan beépítjük a keretbe a Bolton ellen, de ha nem is így alakulna, a Sporting Braga BL-összecsapáson már mindenképpen ott lesz jövő szerdán." - tette hozzá.

"Squillaci, Djourou és Denilson mindannyian fizikailag bevethető állapotban vanak, akár már a kezdőbe is bekerülhetnek."

Wenger végezetül a két hosszú távú sérültről, Aaron Ramseyről és Nicklas Bendtnerről nyilatkozott.

"Aaron felépülése a vártnak megfelelően zajlik, de persze a visszatérése nem egy rövid távú folyamat. Jelenleg már fut a tréningeken. Nicklas Bendtner ágyéksérülése pedig 3-4 hét múlva jön rendbe teljesen." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

14 éve
Törölt felhasználó
Pf! Ez hiányzott a legjobban! Miért ver minket az Isten ennyire?! Szegény Theo!
14 éve
Törölt felhasználó
silem!
de csak egy KICSIT :D:P
14 éve
Törölt felhasználó
DJourou a 3 gólpassz nem kevés egy kissé? (:
14 éve
Törölt felhasználó
Robin egy gunner,de azzal sokat nem segít a csapatnak,ha a szezon nagy részét a fotelből szurkolja végig,vagy ne adj isten a kórházi szobából!
A kvalitásait senki sem kérdőjelezi meg,minden gooner tisztában van azzal,hogy a holland világklasszis lehetne,ha nem lenne ilyen sérülékeny,de lehet pont a Premier League az oka annak,hogy van Persie karrierje állandóan falba ütközik! Elég csak az utolsó két sérülésére visszaemlékezni,a legutóbbi ugye a Rovers elleni meccsen történt amikor visszalépve a középpályára rátartott Phil Jones lábára,de ő járt pórul,vagy az olaszok elleni barátságos meccsen Chiellini szerelése ami kemény volt,de szabályos,Robin pedig máris ment kényszer szabadságra!
Véleményem szerint jobban járna,ha egy "lightosabb" La Liga csapatban játszana hétről hétre,még ha fájó is lenne elengedni az egyik legjobb játékosunkat!
14 éve
Törölt felhasználó
RVP-t hülyeség lenne eladni....

Szólj hozzá