Van valami kellőképpen örvendetes abban, hogy az UEFA illetékesei tegnap, a szerencse segítségével, egy csoportba húzták a nyáron távozott Eduardo régi és új csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Annak idején ugyanis pontosan egy BL-meccsen keltette fel Arséne Wenger figyelmét a horvát támadó, amikor 2006-ban, még a Dinamo Zágráb színeiben gólt szerzett az Arsenal ellen, ezzel pedig az ő találata volt az első, amit a frissiben megnyitott Emirates stadionban lőttek az európai kupaporondon.

Wenger akkor annyira meg volt elégedve Eduardo teljesítményével, hogy a meccset követő nyáron el is hozta őt a horvát csapattól. A brazil születésű csatár egyből jó teljesítménnyel nyitott, azonban a 2008 februárjában elszenvedett súlyos lábtörés végül az ágyús karrierjébe került, s bár visszatérése után még nem egy gólt szerzett, Wenger nem tudta neki garantálni a meccseket a felnőtt csapatba, így a váltás volt mindkét fél számára a legjobb megoldás.

Azóta Eduardo perceit egy mexikió tehetség, Carlos Vela kapja meg, Dudu pedig az ukrán bajnok Shakhtar Donetsknél szerzi gólokat, eddig kettőt három pályáralépésből.

A tegnap BL csoportkör sorsolást követően Wengert is megkérdezték arról, milyen lesz Eduardo ellen játékba küldeni a csapatát.

"Valóban nem számítottam arra, hogy ilyen gyorsan találkozunk majd, de nagyon boldogak vagyunk, hogy ez így történt. Egy Bajnokok Ligája találkozón szúrtam ki magamnak először, és most ismét ellenünk fog próbálkozni." - mondta Eduardóról Wenger.

Az Arsenal és a Shakhtar Donetsk a 2000/01-es BL-kiírásban már találkozott, akkor izgalmas összecsapásokat láthattak a nézők: a Highburyben Martin Keown kései duplázásának köszönhetően alakult 3-2-re az állás, míg az utolsó játéknapon 3-0-ra kapott ki az Arsenal az ukrán csapattól.

"Két nagyon nehéz meccsünk volt, sajnos az emberek arra már nem emlékeznek, hogy nem az első számú csapattal álltunk ki ellenük Ukrajnában. Amikor már ellenük játszottunk, már eldőlt a továbbjutásunk." - tette hozzá.

"Mostanra pedig a Shakhtar még technikásabbá vált, mert a támadóik között sok brazil játékos van. Úgy érzem, valójában nagyon hasonló stílusban játszanak, mint mi."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

14 éve
Törölt felhasználó
Jó csapat a Shakhtar, ahogy te is szoktad mondani Athlon kicsit ismeretlenek, mondjuk már akinek... Szerintem egy szívós és jó csapatról beszélünk, akik Eduardoval csak erősödtek! :) Nem hittem volna, hogy egy csoportba kerülünk velük, Eduardo szempntjából ez pech, de én nagyon kíváncsi vagyok rá! Az egyik kedvencem lett, mert egy csupaszív játékos! :)
14 éve
Nézegettem ma videókat a Shakhtarról, pl. a Marseille-t oda -vissza megverték nem is olyan régen, a Barcelona is éppen hogy elbánt velük Ukrajnában (2-1-re, a visszavágón pl. ki is kaptak 3-2-re a katalánok), akkor ott volt a Werder elleni UEFA Kupa döntjük...
Az tetszik bennük, ami az Arsenalban: technikásak, nem állnak be védekezni, nyomulnak és ami nekem a legfontosabb: szerények. Már Eduardo előtt is meg akartam meccseltetni a két csapatot, így azonban még különlegesebb lesz.
Wengernek igaza van: egyáltalán nem könnyű csoport ez, de remélem, hogy a Shakhtar jön velünk tovább a csoportból. Nekik ez a kitűzésük.

Szólj hozzá