Az Arsenal idén nyáron igazolt védpje, Laurent Koscielny szerint bár minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy áttörést érjen el a világ egyik, hanem a legjobb ligájában, keményen kell dolgoznia, hogy ezt elérje.

Az eltiltását letöltő Koscielny vélhetően Vermaelen társa lesz majd a védelem közepén az Arsenal szombati, Blackburn elleni meccsén.

"Kedvelem az egy-az-egy elleni párharcokat, mert egyszerre jelent fizikai, technikai és mentális kihívást is." - idézte Koscielny szavait a The Evening Standard.

"Minden téren óriási csata. Az a célom, hogy soha nem engedjem meg az ellenem lévő csatárnak, hogy az ügyesebbik lába elé tegye a labdát a kapu felé haladva. De az ilyen helyzeteknél, főleg a becsúszások előtt, nagyon intelligensnek kell lennünk" - tette hozzá.

Koscielny érkezésén nagyon sokan ledöbbentek, ugyanis a Lorient színeiben mindössze egy évet töltött el a francia elsőosztályban, innen figyeltek fel rá az Arsenal megfigyelői. A fiatal védő azonban nem aggódik, s bár tudja, hogy sok munka vár rá, készen áll a fejlődésre.

"Keményen dolgozok és soha nem adom fel. Az emberforásoknál például soha nem engedem, hogy a csatár levegőhöz jusson. A technikai tudásomon pedig már eddig is dolgoztam, és ez kulcsfontosságú lesz az Arsenalnál, ugyanis védő létem ellenére én indítom a támadásokat. Emiatt úgy gondolom, hogy a passzaimon még tovább kell majd javítani. Ugyanakkor már a csatlakozásom óta is sokat fejlődtem, például, hogy hogyan olvassam jobban a játékot, jobban ki tudom számítani, mit fog az ellenfél játékosa tenni, és hogy merre megy majd a labda."

Az elmúlt évben a francia elsőosztályban mindössze három sárga lapot kapott Koscielny rögtön két figyelmeztetésben részesült Martin Atkinsontól a bemutatkozó meccsen, így nem kerülhette el a kiállítás sorsát. A francia úgy véli, a tapasztalat megszerzésével az ilyen gondok is eltűnnek majd.

"Egyelőre picit tapasztalathiányom van, de dolgozok rajta, hogy inkább előbb, mintsem utóbb tanuljam meg ezeket a leckéket, amikre szüksége van az embernek, ha a legjobb szinten játszik. Ez lesz a célom az idei év folyamán."

"Nincs meg bennem az a technikai képesség, mint Cristiano Ronaldóban, és nem rendelkezek olyan izmokkal, mint Nemanja Vidic, de keményen dolgozok azon, hogy a saját képességeimet tökéletesre fejlesszem."

"Sokat dolgoztam már azért is, hogy ide eljuthassak, és nyilvánvalóan nem fogom itt abbahagyni az egészet. Sajnos a tapasztalattal kapcsolatban, arra nem lehet külön 'gyúrni', de magától jön majd a meccsekkel, hogy bizonyos helyzetekben mit kell tennem."

"A fizikai oldalon viszont tudok javítani magamon, és kell is. Valóban nem én vagyok a legnagyobb védő a világon, szóval nem árt egy kis súly, izom a testemre. Ugyanakkor szerintem nem kell fizikailag nagynak lenni ahhoz, hogy a legjobb védő legyél. Más téren be lehet hozni ezt a hátrányt." - közölte a francia.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

14 éve
Törölt felhasználó
Remélem is h Squillaci fog játszani!
14 éve
Törölt felhasználó
Laurent a kispadra szorul, igy hogy jött Squillaci, és csak Squillaci reservje lesz.
14 éve
Törölt felhasználó
Egyenlőre jó vételnek tűnik, de én még kíváncsi leszek rá a hétvégén a Blackburn elleni meccsen! Egyetértek Athlonnal, végre jól erősítettünk, és nem az a lényeg h Koscielny is honnan jött, hanem hogy hová tart, és ez az ő érdeme hogy 3 év alatt a francia másodosztályból az angol Premier Leagueba került, és ezt nem veheti el tőle senki sem! :)
14 éve
Törölt felhasználó
szépen mutatkozott be az első PL meccsén:D mindenesetre jó vétel volt szetem..
14 éve
Úgy gondolom, hogy az utóbbi évek során az Arsenal végre megfelelően erősített, és bár az alapok jók voltak, sikerült itt tartani a csapat magját (Fabregast), az érkezők is a megfelelő színvonalt képviselik. Lehet, hogy nem nagy nevek, lehet, hogy van náluk drágábbak a piacon, de nem csak tudásilag és tehetségileg, de a hozzáállásuk miatt is több mint megfelelőek az Arsenal számára.
Squillacit még nem ismerjük igazán, de mind Chamakhban, mind Koscielnyben meg van az alázat, a küzdeniakarás és a fejlődésre való éhség. Ezek a játékosok, bárhonnan is jöttek, meg fogják állni a helyüket az Arsenalban, és egyre inkább be fognak kerülni az emberek emlékezetébe is.
Szóval Laurent, csak így tovább!!!

Szólj hozzá