Az Arsenal Football Club leigazolta a francia válogatott középhátvédjét, Sébastien Squillacit, aki az Ágyúsok harmadik nyári szerzeménye. A vételárat nem hozták nyílvánosságra, Squillaci pedig hosszútávú szerződést kötött a klubbal.

Squillaci tagja volt a világbajnoki francia keretnek, és tudni kell róla, hogy magas, erős, és rengeteg tapasztalattal rendelkezik. 36-szor szerepelt BL-mérkőzésen, és nem mellékesen 21-szeres válogatott.

Amíg nem igazolt Spanyolországba, a Lyonnal nagyon sikeres volt, hiszen kétszeres francia bajnokká vált (2007, 2008). A harcos középhátvéd 2004-ben fantasztikus teljesítményével járult ahhoz, hogy akkori csapata, az AS Monaco Bajnokok Ligája-fináléba jusson, kiütve többek között a Real Madridot és a Chelseat is.

Sébastien Squillaci az alábbiakat mondta a Londonba való megérkezése után:

Nagyon izgalmas ez a klubváltás. Arsene Wenger egy elismert edző, és várom természetesen, hogy vele dolgozzak együtt. Ismerek néhány játékost is, ez köszönhető annak, hogy együtt szereplünk a válogatottban. Az Arsenalt nemcsak a szép focit játszó, hanem a trófeákra törő csapat prototípusaként is beazonosítják, nagyon izgatott vagyok, hogy egy olyan együtteshez igazolhatok, amely a legmagasabb szinten játszik.

Arsene Wenger nyilatkozata:

Sébastien minőségi futballista, a tudásával erősödni fogunk. Gyors, tapasztalt, valamint nagyon erőszakos. A leigazolásával hátul több opciót is kipróbálhatunk, idén is trófeákért harcolunk.

Squillacit a 18-as számot fogja viselni az Arsenalban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (28)

14 éve
Törölt felhasználó
Lol de nagy az a kép eriCesc! xD
14 éve
Törölt felhasználó
ezaz lesz mégegy jo bekünk ezaz 🧀 🧀 🧀
14 éve
Törölt felhasználó
mutassa meg vki pls
14 éve
Törölt felhasználó
Remélem hozni fogja az elvárt szintet!!! ;-P
14 éve
Törölt felhasználó
igen az:D

Szólj hozzá