Nemrégiben fejezdődött be az UEFA csoportkör sorsolása Monacóban, az Arsenal, ahogyan a tavalyi évben, idén is a H-jelű csoportban kapott helyet.

A második kalapból a tavalyi ukrán bajnok Shakhtar Donetsk (Donbass Aréna, 51,504 férőhely) együttesét hozták ki, a 2008-as UEFA Kupa győztes csapat ezzel az eredménnyel egyenes ágon jutott a csoportkörbe. Mircea Lucescu-által vezetett csapat már hét fordulón van túl az ukrán bajnokságban, jelenleg vezetik a tabellát. A nyár folyamán ide távozott Eduardo, az Arsenal korábbi csatáta, a horvát játékos három pályáralépésből kétszer volt eredményes.

A harmadik üvegből a portugál liga ezüstérmese, a Sporting Braga (AXA Stadion, 30,154 férőhely) került a H-csoportba. Domingos Paciencia csapata a rájátszásban óriási meglepetést okozott, miután 5-3-as összesítésbeli eredménnyel jutottak tovább a csoportkörbe, a Sevilla ellen. Az újonc csapat mindkét alkalommal megverte a jóval nagyobb névvel rendelkező vetélytársát.

A negyedik kalapból a Partizán Belgrádot (Parizan Stadion, 32,710 férőhely) sorsolták az Arsenalhoz, a szerb bajnok csapat ezzel az eredménnyel a BL rájátszás körében indulhattak a 2010/11-es kiírásban, ahol az Anderlecht volt az ellenfelük. Aleksandar Stanojevic legénysége azonban mindkét alkalommal 2-2-t játszottak Juhász Roland csapatával, majd végül büntetőkkel kerültek a csoportkörbe. Ez a Partizán Belgrád első BL-szereplése hét év óta.

Az Arsenal összességében nem kapott nehéz csoportot (figyelembe véve főleg az A, vagy G jelűeket), ugyanakkor az utazás okozhat még gondot mind a BL-ben, mind a bajnokságban Wenger együttesének. Az ágyúsoknak 3181 km-t kell megtenniük az utazással.

A meccsek pontos időpontját hamarosan közzétesszük, ahogy az UEFA nyilvánosságra hozza azokat.

A sorsolás részleteiről itt olvasható bővebb információ:

http://arsenalfan.hu/hirek/2010/08/26/szoveges-kozvetites-a-bl-sorsolasrol-

Az Arsenal hivatalos weboldalán hírül adta a menetrendet is:

1. meccsnap: Arsenal-Braga, 2010. szeptember 15.
2. meccsnap: Partizán Belgrád-Arsenal, 2010. szeptember 28.
3. meccsnap: Arsenal-Shakhtar Donetsk, 2010. október 19.
4. meccsnap: Shakhtar Donetsk-Arsenal, 2010. november 3.
5. meccsnap: Braga-Arsenal, 2010. november 23.
6. meccsnap: Arsenal-Partizán Belgrád, 2010. december 8.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (39)

14 éve
Törölt felhasználó
hat ok! az biztos......,de az is h lehetseges h vmi nagy cirkuszok lesznek a meccs utan,de nyerni fogunk.......am megyek Belgradba a Partizan-Arsenal meccsre 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀
14 éve
Törölt felhasználó
Maximum annyiban lesz nagy falat, hogy üveggel fognak dobálni minket a lelátóról :coolgrin:
14 éve
Törölt felhasználó
ja és mi az,hogy vagy a real,vagy a milan???
14 éve
Törölt felhasználó
tibolddaróc...
a BL-ben sorsolnak.......
14 éve
Törölt felhasználó
basszus ha 1. ként megyünk tovább akk a G csoport 2. helyezetjével játszunk és az vagy a milan vagy a real remélem real és kiütjük őket :D mourinho :D

Szólj hozzá