Arséne Wenger elégedettem summázta az Arsenal 6-0-ás győzelmét az újonc Blackpool ellen.

Az ágyúsok legénysége Walcott mesterhármasával, illetve Arshavin, Diaby és Chamakh góljainak köszönhetően lemosták a frissen feljutott narancssárágákat a pályáról, s ezzel jelenleg a második helyen állnak a címvédő Chelsea mögött.

"Úgy gondolom, összességében mindig jól szoktunk támadni, de ma külön dicséret illeti a Blackpoolt, akik 11 emberrel támadtak ellenünk, és úgy nézett ki, hogy van is keresenivalójuk. Nagyon kellemesen próbáltak játszani, de mi is veszélyeseknek tűntük - ahogy megszereztük a labdát, máris pillanatokon belül felépítettünk egy támadást. Sok mindenben érettebbek lettünk, még a 3-0-ás állásnál sem dőltünk hátra. Abban a stílusban nyertünk, amiben szeretünk játszani, és végül myugodtan hoztuk el a három pontot."- kezdte értékelését Wenger.

A francia menedzser aztán rögtön a meccs hősére, Theo Walcottra váltott, aki mesterhármast ért el, és klasszis játékot produkált az egész meccs alatt.

 

 

Nagyon éleseszű játékosról van szó, a meccsen pedig minden összejött neki. A labdaátvételtől, az utolsó mozdulaton át, a befejezésig minden. Ez egy jó jel arra, hogy a játékos egyre érettebbé válik. Ne feledjük el, hogy magas szinten produkálta ezt a teljesítményt, és nem könnyű a helyes döntést meghozni az adott pillanatban, ugyanakkor úgy vélem, a meccs folyamán csak helyes
döntést hozott.

"Az is hozzátartozik, hogy hosszú idő után először volt tiszta nyári felkészülése, mindenféle sérülés nélkül. Már két-három hete tudjuk, hogy nagyon formában van a jó nyara miatt. És végül: ő egy olyan srác, aki élvezi az életét, és aki mindig két lábbal a földön jár. 21 éves, a karrierje kezdetén jár. Még e meccs ellenére sem mondhatjuk, hogy a pályája csúcsán tart, még sokkal több fog ennél jönni. A világbajnokság kihagyása csak egy dolog volt. Innentől két fontos dologra kell ügyelnie: továbbra is ezt a hozzáállást kell folytatnia, másrészt pedig fontos, hogy egészséges és fitt maradjon. Nem egy karrier ment tönkre a sok sérülés miatt.- tette hozzá."

A meccset illetően Wenger még Tomas Rosicky teljesítményét, illetve a tizenegyes és a kiállítás közötti párhuzamot hozta fel.

"Theohoz hasonlóan Tomasnak is remek felkészülési időszaka volt. 18 hónapon át volt sérült, és hosszú idő kell, mire újra belelendül az ember. Aztán amikor úgy tűnik, meg van, akkor jönnek a kisebb sérülések. Úgy gondolom, hogy már a Liverpool elleni meccsen való beállásakor látszott, hogy mennyire jó formában van, és hogy fizikailag mennyire készen áll, erre pedig újabb példa volt ez a meccs is."

Ami a tizenegyest illeti: ahonnan én voltam, én úgy láttam, hogy nem volt a tizenhatoson belül, de a partjelző máshogy látta. A kispadról elég nehéz megállapítani az ilyen dolgokat. A kiállításról pedig csak annyit, hogy a játékvezetőnek nem volt választása. Nem volt durva szabálytalanság, de tiszta gólszerzési lehetőségnél történt az egész. Számos alkalommal érzem úgy, hogy egy sárga
elég lenne.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

14 éve
Törölt felhasználó
Csak meg ne sérüljön.
14 éve
Törölt felhasználó
Most am. hatalmas a választék középpályán! És ráadásul szinte mindenki csúcsformában van.

Am. én úgy látom h Wenger változtatott a taktikán, nem 4-3-3-ban játszunk, hanem 4-2-3-1-ben. Kíváncsi vok, hogyha visszatér Cesc, akkor melyik alakzatba fogunk játszani és ha az utóbbiban, akkor Fabregas hol fog játszani?
14 éve
Törölt felhasználó
Jó lenne ha ez a teljesítmény állandósulni tudna az idény folyamán és nem sérülne meg minden meccsen valamelyik alapemberünk :gulp:
Walcott egyre jobb és Rosickynak is nagyon de nagyon örülök, mert sajnos az utóbbi időben sokat vártam tőle, de irgalmatlan gyenge volt :shut:
Csak így tovább skacok! ;-P
14 éve
Törölt felhasználó
Én kb 1 éve ezt ugatom hogy Rosicky legyen irányitó... és az 1 év alatt most látom másodszor ezen a poszton...és ezt is ebben az idényben...Remélem Wengert fejreejtették:)
14 éve
Törölt felhasználó
"még a 3-0-ás állásnál sem dőltünk hátra" - igen, ez így van, és ez nagyon tetszett, amikor már a zsebünkben volt a meccs, a csapat akkor is hajtott, ment tovább, és lőtte a gólokat! tavaly nem egyszer volt olyan, hogy vezettünk 3-4 góllal, és a csapat kiengedett, és ebből gólt vagy gólokat kaptunk (amik simán elkerülhetőek lettek volna) most viszont nem álltak le egy percre se, 6-0 után már nem erőltették annyira, de legalább a labda nálunk volt, és nem adtuk át a Blackpoolnak! ez a jó hozzáállás!

Walcott kellemes meglepetés volt, tényleg úgy játszott, min egy klasszis...okosan futott el, a védők a nyomába se értek, küzdött a labdáért, jól passzolt, és a befejezései önmagukért beszélnek...nem akarok róla messzemenő véleményt alkotni, mert ha folyamatosan ilyen jó teljesítményt nyújt, és elkerülik a sérülések, csak akkor fog érni valamit ez a mesterhármasa is!

Rosicky pedig...ő egy játékmester! hihetetlen, hogy milyen elegánson tudja a labdát tologatni, kiválóan lát a pályán, tegnap egyértelműen ő adott fazont a csapatnak, ő mozgatta az egész gépezetet! mindig is ilyen jó játékos volt, csak sajnos a sérülései miatt ezt nem mindig tudta bizonyítani, de úgy látszik, hogy lassan vissza tér az igazi Rosicky, a kis Mozart ;)
látni lehetett, hogy amikor Fabregas pályára lépett, akkor is Rosicky volt az irányító (Cesc helyén), a spanyol pedig eggyel hátrébb mozgott, majd többször onnan tört előre. kicsit érdekes volt Fabregast olyan hátravontan látni. a kettejük játékát ha összehangolja Wenger, akkor baromi erős kp-nk lehet Song hátsó biztosításával! ;) csak így tovább!

Szólj hozzá