Arséne Wenger a mai hivatalos sajtótájékoztatóján ismét aláhúzta: az Arsenal nem áll közel ahhoz, hogy leigazolja Sebastian Squillacit a Sevillától.

Az Arsenal menedzsere már egy ideje szeretné legalább egy védővel megerősíteni csapata ezen pontját, miután Gallas, Senderos, Silvestre és Campbell pótlására eddig egyedül Laurent Koscielnyt igazolták le - valamint Johan Djourou is felépült a tavalyi súlyos sérüléséből.

Az ágyúsok így most összesen három (Nordtveittel együtt négy) védővel rendelkeznek, Wenger azonban minimum néggyel szeretné lezárni az átigazolási szezont.

"Nem sok mindent tudok erről mondani, de Squillaci az egyik olyan játékos, akiért érdeklődünk." - mondta Wenger.

"Picit egyszerűbb a kapusok helyzete, mint a védőinké, ugyanis ezen a poszton túl kevés játékosunk van, szóval szeretnénk még egy védőt leigazolni, és Squillaci az egyik lehetséges érkező. Ugyanakkor távol vagyunk attól, hogy aláírjuk a hivatalos papírokat." - tette hozzá.

Az elsődleges kérdést mindenképpen a két klubnak kell elintéznie, úgy tűnik, jelenleg Squillaci kivásárlási áráról folynak a tárgyalások: a Sevilla nyolc millió eurót kérne a játékosért, míg az Arsenal első hivatalos ajánlatában 5.5 milliót ajánlott.

Ezen kívül a Sevilla vezetősége válságstábot állított fel, hogy van-e még idejük leigazolni Squillaci utódját, a hírek szerint már nem csak a Mallorca védője, Ivan Ramis, de Yoann Benaloaune (St. Etienne) és Kaden Mangane (Rennes) neve is szerepel a listán.

Időközben a Sevilla vezetősége elmondta, Squillaci kérése megdöbbentette őket, mely szerint a játékos nem akart játszani a Sporting Braga elleni Bajnokok Ligája meccsen, hogy így nevezhető maradjon az Arsenal számára is.

"Nem igazán örültem a döntésének, hogy nem akar játszani a Sporting Braga ellen, de ez a körülmények miatt alakult így. Nem akarunk időt veszíteni azzal, hogy választ keresgéljünk arra, hogy mi lett volna, ha... Lapoztunk egyet, és elfelejtettük az esetet." - mondta a Sevilla menedzsere, Antonio Alvarez, aki hozzátette, a pletykákkal ellentétben nem okozott zúgolódást a keretben Squillaci döntése.

"Semmi nem történt. Összehívtam a játékosaimat, és elmondtam nekik, hogy Squillaci helyén Fazio fog játszani."

A Sevilla ugyanakkor közölte: bár Squillaci továbbra is együtt edz a többiekkel, a 30 éves francia védő nem fog pályára lépni a Barcelona elleni spanyol szuperkupa visszavágóján.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

14 éve
Törölt felhasználó
DEha nem jön a már nekünk nem jo mert nem lesz olyan jo védösorunk mert most koscileny lesérült az nem jo :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :gulp: :gulp: :gulp: :gulp:
14 éve
Törölt felhasználó
Gyere, csak gyere:)
14 éve
Törölt felhasználó
most mi a faszé kell húzni az időd ezzel a ki*aszott szkiláccsival is :@
14 éve
Törölt felhasználó
Athlon védő ötletei se rosszak. Upson Wenger kedvence és neki is van PL tapaszatalata és talán olcsóbb is lenne, mint Squilacci. Ciani meg elég jó alkatú belső védőnek őt is támogatnám, ráadásul Chamakh csapattársa volt anno, biztos jól kijönnének újra:D
14 éve
Törölt felhasználó
Davids a palcé:D nem akarjuk visszahozni Bergkampot az öreg fiuk meccsen még most pazar formában volt:D

Szólj hozzá